Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod lannuska » 19. Mar 2006, 18:49

eukanubu som už zohnala, nemáte náhodu skúsenosti aj s Royal Canin, vraj je to presne určené pre Yorki teriérov. chcela by som sa spátať, či sa Vám rýchlo naučil robiť potrebu na jedno miesto, alebo na tom musím s ním popracovať?
lannuska

Poslaťod zuzu » 20. Mar 2006, 16:45

lannuska jasne ze na tom musis popracovat..ono to len tak sam nepochopi, to je jasne..musis mu dat jasne najavo ze to sa doma jednoducho nesmie..naucit by sa to mal tak do toho pol roka, oni su dost cistotni, a rychlo pochopia ze to nie je doma potom prijemne..inak ja davam tiez eukanubu a zatial s nou nemam problem..na royal canin som pocula dost chvaly ale ja s nim nemam skusenosti takze ti neviem povedat..ale skusit mozes :wink:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod Andrea » 21. Mar 2006, 10:10

Nemám dobré skúsenosti s RC. Môj pes sa úplne vylísal. Alergia podľa vet. Pridávajú príliš veľa farbiva. Eukanuba má zase dosť nevyvážený pomer fosforu a vápnika, psík je slabý na kosti a často z neho rýchlejšie a viac rastú. Ale viem že každému psovy sa darí z niečoho iného. Teraz máme doma 8 psíkov a kŕmime s tromi druhmi krmiva. NO ročný a štvorročný BOSH adult, Briard 5ročný eukanuba, malý bradáč 7mesačný bosh small, jorkšírkovia kuracie s ryžou a vajíčko sú ešte malinký. Alabaj bosh energi 15mesačný . A naša najstaršia Americká kokrica 12ročná RC senior. Nie je naškodu vyskúšať viac krmív a to ktoré sa osvedčí používať. :wink:
Andrea
Andrea

Poslaťod pata » 21. Mar 2006, 11:04

Náš 3 mesačný yorky dostáva zmes pol na pol RC a HILLs,prechádzame na Hills,má sa fajn,stolica ok,aj srsť,aj mu to chutí..takže pravdepodobne zostaneme istý čas pri tomto,neskôr sa uvidí.
Jedno čoho sa začínam trošku obávať je,že sa až príliš naučil na novinky,behom 2 týždnov,a teraz ked je už vonku pekne,zoberem ho po spaní von,chodíme,chodíme a nič a príde domov a šup ho na novinky..takže teraz neviem ako dalej,zatiaľ mi to až tak nevadí,ale ked začne cikať štýlom noha hore,už to bude problém.Vie niekto nejaký fígeľ?
pata

Poslaťod Andrea » 21. Mar 2006, 13:07

Skús zobrať noviny na ktorých už bol von, na miesto kde chceš aby špinil. Tiež dobre pomáha naučiť na povel. Moja dcéra to praktikuje s oboma jorkami. Keď ciká povie kalužka a tááák je dobrý a opakuje im vždy pri čúraní. :lol: Naučia sa to ako každý iný povel. :) Vyjde von a povie kalužká a psíci čúrajú len aby jej urobili radosť. :lol: A to aj krpci 4-6mesačný. :D Asi to chce len pevnú vôľu.
Andrea
Andrea

Poslaťod pata » 22. Mar 2006, 10:28

Ahojte,mám dve otázky na majiteľov jorkov:aký šampon používate na kúpanie yorkov,a či je lepšie používať obojok alebo postroj,máme obojok a jedna pani vonku kolkokrát nás stretne vkuse do nás hučí aby sme si zaobstarali postroj,že yorkovia nesmú mať vodítko.lezie mi už na nervy :roll: ,ale chcem mať v tom jasno.dakujem za odpovede
pata

Poslaťod offca » 22. Mar 2006, 10:33

Nech ti vysvetlí logický dôvod, potom by som bola ochotná túto vec zvažovať.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod pata » 22. Mar 2006, 10:56

pardon,nie že nesmú mať vodítko ale obojok,pani hovorí že má tenký krk a na tenkom krku jemnú srsť atd...netvrdím že je to blud ale rada by som vedela názory iných "yorkáčov" resp.majitelov malých psíkov.
pata

Poslaťod offca » 22. Mar 2006, 11:36

hm...ešte niečo ale dodám, hoci nemám krpca...ale mala som (no nie york)
A sa ti pes neťahá a nedrhne a nemáš tak nahouby obojok, že by mu drel srsť, sú tieto jej slová neopodstatnené v tvojom prípade. Ak by si mala tieto problémy, zbadáš sa sama, nie na podnet tetušky, ktorá ti síce určite nechce zle, no ak nemáš problém s drhnúcim sa psom (čo konieckoncov nie je problém obojka, ale nevychovanosti psa) a nebadáš menej kvalitnú srsť na krku, teba sa táto rada netýka.

btw. srsť sa môže tak isto poničiť aj pod postrojom.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Andrea » 22. Mar 2006, 12:07

Tiež mám na jorkov postroj. Offca má pravdu je to výchovou či pes ťahá na vodítku. Ale poškodenie srsti je asi viac pri obojku. Musí byť pevnejšie stiahnutý aby sa nevyvliekol a viac odiera najjemnejšiu srsť na krku. Nemôžem to však tvrdiť, lebo malých vždy mám v postrojoch. :roll:
Andrea
Andrea

Poslaťod Hosť » 22. Mar 2006, 12:29

Andrea kolko mas psov? Lebo mne sa zda, ze mas asi kazde plemeno.
Hosť

Poslaťod pata » 22. Mar 2006, 12:35

tak náš yoro ma 3 mesiace,kožený obojok,pomerne dosť voľný,ale nevyvlieka sa,a má flexi vodítko a zatiaľ neťahá,beha okolo nás ,aj ked sem tam ho musíme potiahnuť...ked sa muuž nechce ale dramatické to nie je.doma mu to dávam dole.strs ma zatiaľ v pohode...
pata

Poslaťod Andrea » 22. Mar 2006, 12:40

Už som to tu písala, myslím. NO psa a fenu, alabaja, briarda, malého bradáča, am. kokra, a dvoch jorkov. Alica moja stafordka uhynula v roku 2002. Všetci sPP a viac či menej vystavovaný. Posledný úspech výborná na MVP Nitra v novembri2005 môj alabaj. Posledné skúšky SVV3 s fenou NO môjho syna v septembri2005. Bradáčika sme mali vystaviť teraz na šp. v Nitre ale je to neukáznený šaľo tak sme ostali doma. V Bystrici bude mať premieru. Tiež máme doma rozely, fretku, dcérin miláčik pytón, pavúky grammostoly a škorpiony. No a krmivo múčne červy, tancujúce biele myšky, a cvrčky. Bývam na samote tak mám dobré podmienky, veľké voliéry a celý spodok domu sú pre zvieratá.
Andrea
Andrea

Poslaťod basa » 22. Mar 2006, 17:01

ja mam yorkyho a mam ho na obojku. nijak mu to srsť nepoškodilo.
basa

Poslaťod lannuska » 22. Mar 2006, 21:08

Ahoj Zuzu
Dnes som si ho priniesla domov, chudáčik tak kňačal =( ale no snaď sa naučí. Chcela by som vedieť čo si mu dávala papať keď bol ešte malinký, keď si ho prieniesla domov. Majiteľ nám povedal, že krupicovú kašu dobre sladkú a granule s kuracou polievkou. Dnes sa mi zdalo, že dosť rýchlo dýchal. Je to normálne, nemám, ešte skúsenosti s malými šteňatami. Bola by som rada, keby si mi poradila, a povedala ako to bolo v začiatkoch. ďakujem
lannuska

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia