Z vystavy v chorvatsku sme si nepriniesli len tituli a dobru naladu ale aj kliešta , ktroeho som si vsimol az po tyzdni. Mal ho v ustej srsti a vobec nebol vidiet. Vybral som mu ho von a po tyzdni prislo nieco velmi zle. Stvrtok 16.03 prisli prve priznaky. Zacal byt malatny , nechcel jest, pit, mal teplotu, a triasku. Pockali sme na druhi den, co sa stane. Vobec nebol vo svojej kozi a tak hne rano sem isli k vetovi. Cestou som si vsimol ze ma sracku a krvavu, v moci krv nastastie nemal. Veterinari na klinike spravili vsetky vysetrenie a zistili babeziozu v strednom stadiu. Samozrejme tato choroba je u nas zriedkava a potrebnu injekciu ktoru musel co najrychlejsie dostat vet nemal a tak sme ju zhanali. Nakoniec sme ju nasli v petrzalke. Bola to silna injekcia na ktoru dostal vedlajsie ucinky - slintanie dusenie. Samozrejme babezioza je smrtelne choroba- rozklada krv - červene krvinky. Skoro cely den bol na infuziach. Na druhy den sme dosli na kontrolu uz mu bolo lepsie. Vsetko vyzeralo na dobrej ceste a dneska zase nechce zrat , sklesnuty, ked vstaval zo zeme podlomili sa mu nohy, hrozne schudol, a nevladze. Je to hrozne vycerpavajuce. Zozral za 3 hrste ryze s tvarohom. Nechce ani maso. Zajtra ideme znovu k vetovi tak drzte palce, aby sa z toho Achi dostal. Predpokladam ze dosatne dalsiu infuziu aj ked mu uz katylu z nohy vytiahli. Drzte nam prosim palce.