Ahoj, my sme mali rovnaky problem na zaciatku, najlepsie sa nam vyplatilo zakazdym ked kusol nahaluzit ho na nejaku z jeho hraciek, pripadne vonku na nejaky aport, haluzku alebo co. Vacsinou som so sebou nosila lopticku a ked zacal vyskakovat, tak som mu ju hodila a smerovala jeho pozornost inam. My sme ale urobili chybu v tom, ze sme sa s nim takto hravali, teda mu dobrovolne pchli ruky do ust a to je potom tazko ho to odnaucit, pretoze si mysli, ze je to forma hry, pre steniatka prirodzena, kedze na to boli zvyknuti od surodencov a matky. Este zaberalo, ze sme pri kusnuti zaknucali ako steniatko, vtedy stisk polavil, ale aj tak sme pre nase plemeno zvolil prilis alternativny a volny pristup vycviku, preto som ho pred par dnami dala do ruk odbornikovi na Oravu na dva mesiace, a uvidime ci sa to zlepsi. Verim, ze ano. Je to totizto uplne prirodzene pre steniatka, ze sa takto spravaju, chcu sa hrat, ale od toho je t uz pan, aby rozhodoval o tom, aka forma hry je pripustna a to sa musis naucit. Trva to dlho, ale pri psovi vsebecne treba mat trpezlivost, takze drzim palce.