Prosim o radu. Mame psika shitzu 10 mesacne stena. Mala som uz predtym psika tiez shitzu, ale s tymto som sa nestretla. Toto steniatko ma nenormalny zapach, ked je mokry,ci ked sa vycika. Darmo ho umyjem po prechadzke, strasne ho citit a zas nemozem ho samponovat a vonavkovat zakazdym ako urobi potrebu. Plus ma separacnu uzkost a ked ostane sam, tak sa boji tak, ze je cely mokry a ked sa vratime domov, tak sa ani dychat neda doma, co je z neho taky zapach. Detto v aute, ked cestuje, k tomu zapachu sa prida to, ze po 100 metroch vyzera a tvari sa akoby sme ho nechali v aute sameho minimalne poldna v najvacsom teple. Moze byt ten zapach prejavom choroby? Prestane to?
A dalsi problem, ma 10 mesiacov a nie a nie ho naucit na to, ze potrebu ma robit vonku, teda on ked je vonku tak vie co ma spravit, ale aj po 2 hodinovej prechadzke sa stane, ze len co pride domov, tak vykona potrebu dnu.
Uz ma to fakt nebavi a nestiham s nim byt vonku nonstop. Preto uvazujem uz bohuzial o dvoch moznostiach, ktore mi vobec nie su sympaticke..a to bud vyhostit psika na dvor /my sme chceli psika dnu pre deti/ alebo ho predat. Pri oboch moznostiach sa strasne bojim, co to spravi s jeho psychikou, je strasne na mna fixovany, az prilis, co mi tiez dost prekaza, nemozem sa doma bez neho pohnut, sleduje ma vsade, meni polohu aj ked sa posuniem o 2 metre, skuci ked idem na wc a pod.
Dakujem za odpoved a rady.