Kto mi vie poradiť s bíglom? :)

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Kto mi vie poradiť s bíglom? :)

Poslaťod Hosť » 7. Mar 2006, 13:28

ahoj, poradí mi niekto ako sa dá odnaučiť bígel od kúsania nábytku? Ja som už zúfala z toho ako všetko ničí, má 9 mesiacou. Ďakujem
Hosť

Poslaťod rybicka » 7. Mar 2006, 14:24

Veja to si ty ten anonym? Posielala som ti súkromnú správu. Len s tým sprejom, veľmi by som to nepreháňala, neviem, aký to môže mať účinok vo väčšom množstve, aby ti na to nereagovala alergicky. Preto to používam len na veci, ktoré by mu mohli ublížiť.
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Hosť » 7. Mar 2006, 14:42

áno som to ja :o))) no tak ono nie na všetko by som to použila ide mi hlavne také veci v ktorých jej nemám ako zabrániť aby to kúsala, káble a také veci to sme už poskovávali a k tomu sa nedostane
Hosť

Poslaťod :-( » 7. Mar 2006, 15:14

VEJA, ty si fakt dobra...
ze DARUJEM 9 MESACNEHO BIGLA.... :evil:
tak najprv si zaobstaras psika a potom zistis,ze sa onho treba aj starat a cvicit ho,a este si aj vyberies plemeno nie vhodne do bytu-podla teba...
poznam ludi,ktori maju biglov v byte a v pohode....
len ty si najprv neoveris fakty,a potom to takto dopande...
chudak pes. Fakt ho lutujem :cry: :cry:
potom,nehovorim konkretne na teba, ze co konci tolko psikov v utulkoch :cry: :cry:
:-(

Poslaťod Veja » 7. Mar 2006, 15:19

hm no práve preto že je taká živá tak ju chcem podarovať niekomu na dvor kde jej bude lepšie , ja by som si ju tiež najradšej nehala a nieje to o cvičení, ona poslúcha s tým problém nemám, len ide o to že ked je sama doma tak všetko strašne kúše a trhá a nechcem aby sa jej niečo stalo, a zase ako mi niektorí radili zase si nemylím že je riešenie ju zatvárať do klietky na celý deň ked som ja v práci a preto to to riešenie :)
Veja

Poslaťod offca » 7. Mar 2006, 15:37

...to je častý "problém" bíglov...skrátka je to pes, ktoremu vadi, ked namá využitie...
A preto sa psy nekupuju na základe reklám (ak sa mylim, ospravedlnujem sa dopredu),
ale tento boom biglov nastal na zaklade reklamy...a odvtedy nie je počuť o inom, ako o všetkokusajucom biglovi (a o yorkovi, čo sa v polroku nevie naučiť cikať von).
Môže sa to zdať velmi všeobecné, ale tieto vety sa straašne plnia na každom kroku.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod rybicka » 7. Mar 2006, 15:37

Veja, ale o tom kúsaní nie je len bígl, to ti bude robiť každý pes-fenka. Proste si potrebuje brúsiť zuby. všetky malé veci, čo sa dajú odložiť, odlož preč, z dosahu a napr. tie stoly a postel a nábytok nastriekaj tým sprejom, keď sa do neho zahryzne, zostane jej na jazyku nechutná pachuť a nebude to kúsať-teda dúfam, nám sa to zatial osvedčilo. Velmi trpezlivo a dôsledne ju nauč nesmieš a keď si v práci-ja keď som v práci, tak mu nechám veľa vecí, ktoré rozkúsať môže, hociaké veci, handry, staré topánky, ktoré už nenosím, to by jej zabralo dosť času a nábytok by nechala tak. To, že podaruješ bígla a privedieš si iného psa, tým si nepomôžeš.
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Veja » 7. Mar 2006, 15:44

no na základe reklamy som si ho nezadovážila som ho chcela už dávno predtým než boli reklamy snimi sa mi en pes skrátka moc páči, a rybička všetky veci sú dávno odložené tak aby sa k nim nedostal len ten nábytok ma mrzý, už aj epedo z postele som začala skovávať do kúpelky aby ho nerozkúsala lebo jedno už padlo za obeť.
Veja

Poslaťod Veja » 7. Mar 2006, 15:48

a hračiek a starých vecí na kúsanie tam má tiež dosť, aj tých kostí všelijakých ale proste ju zaujíma nábytok a posteľ, ale vyskúšam ten sprej a uvidíme či to zaberie a snad z toho teda vyrastie, ono je pravda že to že ju dám niekam do rodinného domu je už ozaj to posledné riešenie čo ma napadlo i ked by som to ozaj nerada robila a nerada by som ju dala preč, predsa ju len mám rada.
Veja

Poslaťod offca » 7. Mar 2006, 15:49

Veji, je to energický lovecký pes, potrebuje pohyb a zamestnanie..
A pokial to pes nedostane, je deštruktívny, čo je u bíglov takmer na dennom poriadku.
Chodievaj s ním na dlhé výlety / denne, nájdi si partiu ľudí so psami, hrou sa pes najrychlejšie "zmorduje"..
Nemyslim si, že niečo ine pomôže. Treba ho zamestnať.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Veja » 7. Mar 2006, 15:52

no ked som s ňou vonku tak sa vždy vyblázni ono ide hlavne o ten čas ked som v práci, lebo ráno s ňou nestíham byť nejak moc dlho vonku , kvôli práci to sme len tak polhodinku vždy, po robote to už sa snažím byť s ňou dlhšie , a cez víkendy sa snažíme ja s kamoškou chodiť von na dlhšie prechádzky , len zas enie vždy sa to dá
Veja

Poslaťod offca » 7. Mar 2006, 16:11

To chápem, ale skús tú srandu - ráno si ešte o pohodku privstať a vonku s nou pocvičiť poslušnosť a aportikovať..
možno to pôjde, možno nie...ale za pokus to stoji.
Hračiek má dosť?
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod :-/ » 7. Mar 2006, 16:15

Veja,nechcem rypat,ale mozno keby ze sa na tomto fore,alebo hocijakom inom,popitas na problematiku biglov,tak by si si zvazila jeho kupu a nebola by si teraz tam kde si...
inac drzim palce :wink:
:-/

Poslaťod offca » 7. Mar 2006, 16:21

...a ked bude teplejšie a SUCHŠIE hupsnúť na korčule a vybehať ju...hneď zrána, to nezaberie ani tolko času..
(tiež som mala problemy so "zabitim" hyperaktivneho psa) :)
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Jaro » 7. Mar 2006, 17:59

OFFCA dobre pises , ludia vobec nemaju paru o tom ze bigel je zaradeny medzi DURICE a toto slovo znamena velmi vela . Ak ten pes nie je nicim zamestnany tak je to domaci LIKVIDATOR !

ps : oblubene hracky vytahovat az ked ides z domu . ked ich ma pes na ociach prestanu ho bavit . bigla o to skor . vela spravia zuvacie kosti , bohuzial psik nevie hrat play station iba behat a kusat takze treba mu tu jeho papulu zamestnat niecim na kusanie ( nemyslim nabytok ha ha ha ) . kosti davat az pri odchode . jednoducho ti pes robi napriek lebo sa nudi .
Obrázok užívateľa
Jaro

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia