od megie » 16. Aug 2010, 20:59
Dobrý deň.
Môžem sa spýtať, ako dopadlo to očkovanie u Vášho yorkieho? Ja mám podobný problém. Mám tiež šteniatko yorkshira - 3 mesačnú fenku. Keď sme si ju doniesli, hneď sme ju dali zaočkovať - DURAMUNE Puppy DP + C, ale súčasne jej dali ajAdvocate - kvôli ušnému svrabu. Zároveň sme menili typ granúl. Predtým bola na najlacnejších granuliach a skúsila som jej dať také lepšie s vysokým podielom mäsa. Všetko sme spravili naraz a reakcia bola veľmi zlá. Vracala, hnačkovala a bola taká slabučká, že nevládala stáť na nožičkách. Mala len 7 týždňov a vážila pol kila. Veľmi som sa bála, že to neprežije. Ale zvládla to. No nevedela som, či je to reakcia na očkovanie, alebo ten liek proti svrabu, alebo na granule. O tri týždne nás čakalo ďalšie očkovanie - Eurican DHPPI-L. Keď som ju doniesla od veterinárky, chytila ju zimnica. Bola úplne zmätená, nevedela, čo má so sebou robiť. Spravila dva kroky doprava, jeden do ľava, nevedela kam má ísť, bola úplne bez života, ani sa nehrala - 2 dni. Odčervenia znáša tiež zle. Naposledy vracala a hnačkovala. Veterinárka mi povedala, že si užijeme ešte veľa problémov, vraj má slabú imunitu a vždy bude všetko zle znášať. Že je z nekvalitného chovu a s tým musím počítať. Dnes jej diagnostikovala pleseň - má takú maličkú čiernu škvrnku na brušku. Myslela som si, že to je ranka po pupočnej šnúre. Vraj je taká, že ona chytí všetko, čo sa bude dať. Dávam jej jesť aj surové mäsko, ktoré kombinujem so zeleninou, morskými riasami, podrvenou vajíčkovou škrupinkou a lososovým olejom. Z toho mäsa bola veterinárka zhrozená. Vraj to takýmto malým plemenám dávať nesmiem. Aký je Váš názor na to všetko? Máte skúsenosti aj s odčervením pomocou byliniek a s homeopatickým očkovaním? Ďakujem za Vašu radu.