v ziadnom pripade, to su bytove psy, sice ich mozes nechat na dvore iba docasne ..v lete ..na jar do budy treba dat trocha slamy ..nie sena ! ,,na jesen to iste ale na noc aspon do pivnivce , hlavne jar,jesen
a v zime do vnutra urcite
aa nekupuj si yorksira ....radsej by som porozmýslala nad westikom , je to podobne ako maltelzak, je scitotnejsi .
navyse sa na maltelzakovu jemnu srst vsetko lepi, reba ju stale kefovat a samponovat...neviem coby to bolo na dvore
westik ma v tomto vyhodu, lebo jeho srst je tvrda a nelepi sa na nu tolko necistot
navyse sa teraz maltelzaci strihaju na westikov ..co je iba zbtocne nicnie sdantardu a ja mat maltelzaka, zachovammu dlhu srst as po zem,,,to ist pri yorksiroch
westikovi by sa mala srst 4 krat rocne trimovat, ale s tym nieje problem, lebo podla mojhonazoru to nieje drahe ,ale robi to len minimum chovatelov
a otazka..preco simyslis ze su spice agresivne?..spice boli agresivne na dedinach, kde jedli to co si ulovili a sluzili ako obrancovia ,tulali sa kade tade po lese
teraz je to us plne inak, spic je us takmer spolocenske plemeno (sece o tak nezaraduje fci) ,ak sa mu bude clovek venovat a nepriviaze ho na retaz, da sa z eho vychovat (velmi jednoducho ) zlaticko celej rodiny , su to mudre stvorenia a velmi rychle ..viem si ho predstavit napr,pri fly balle , agility, ci dogdancingu
iba tolko ...stastnu ruku pri vybere