popo píše:Ashley píše:Kupírovanie neuznávam.
Mary neviem čo podla teba znamená byť v dobrých rukách ale ani ty nie si dokonalá a preto ti ešte nikdo nedáva nič strihať ani upravovať.
Popo neviem prečo by to malo určitým plemenám ublýžiť alebo dokonca znamenať záhubu. Myslím že správny chovatelia na psoch uprednostnujú ich povahové vlastnosti a schopnosti v ktorích jednoznačne vynikajú. No a tý ktorím ide o vzhlad sú až na konci. Vsúčasnosti je kupírovanie zakázane a teda nezákonné. Tak iba toľko.
Takze po 1.klesne zaujem o dane plemeno pre jeho neatraktivnost
2.pre niektore plemena je kupirovanie zo zdravotneho hladiska
vyhodnejsie a nekupirovanie sposobuje chovatelom tazku hlavu v podobe zapalov atd.
Takze nejde o to co uprednostnuju spravny chovatelia,ale to co by uprednostnilo samotne zviera a mozem ti povedat,ze dost by ich volilo
kupirovanie.
Nanuk píše:Ja presne viem aké pocity má môj pes aj fena. Pes je malý kríženec a fena stredoázijský ovčiak. Pes mi pár krát ušiel z pozemku je totiž malý aj keď má už 16 rokov. Vrátil sa s roztrhnutým uchom a prekúsnutým krkom, to ucho som mu dávala do poriadku 3 týždne a aj tak mu nakoniec kus chrupavky odpadol lebo nebol prekrvovaný. A to sa pobil len raz. Čo také psy ako moja fena ktorá stráži u mňa síce len oplotený pozemok, ale normálne stráži dobytok a chráni ho pred predátormi ako sú vlci, rysi a medvede. Ako by asi vyzerali ich uši a chvost? Koľko krvi by stratili úplne zbytočne? Preto som za kupírovanie u plemien ktoré to potrebujú pre svoju prácu. U psov ktorý to nepotrebujú pre svoje určenie som tiež proti, lebo u vreckových psov nevidím dôvod prečo by mali byť kupírované.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia