Ajoj Meggy, ja mam zajacika- baranceka, vid foto. v obchodoch dostanes kupit rozne znacky krmiv pre kralikov. Kralik musi mat stale v klietke seno, lebo mu pomaha travit a zabranuje zdutiu (kralik na zdutie moze umriet). Akzy stary je tvoj kralik? Ak je malicky tak este nesmie jest zeleninu a ovocie, lebo by ho to zdulo a aj preto lebo prechadza s materinskeho mlieka na pevnu stravu. Preistotu mu davaj zeleninku az ked bude mat tri mesiace. Kazdy zajacik je iny a ma rad ine ovocie ci zeleninu. zelenina a ovocie musi byt umyte a suche, nepodavaj ho z ladnicky, nechaj ho na taniery nejaky cas
aby malo izbovu teplotu. Ak mu das jablko, brusku preistotu mu na 2 hodiny odober napajacku- radia to zverolekari. ovocie a zeleninu podavaj v malych mnozstvach a nedaj ho na jej sipke krmivo (bud do inej misky alebo na zem do klietky), lebo by to mohlo nejak znehodnotit, ak nezie vsetko potom treba zeleninku odstranit aby sa nezacala kazit. Voda Musi mat tiez izbovu teplotu,odporucam davat ju pribezne odstat do nejakej flase a potom doplnat. Pre zajaca je tiez dobry na ohryzanie krajec tvrdeho chleba(nesmie byt plesnivy)- odkroj z chleba krajec a daj ho na radijator. daju sa kupit aj tycinky na ohryzanie, davaj ju iba raz do tyzdna aby nestlstol
Keby si chcela este nieco vediet napis mi na
tamara.kusendova@centrum.sk