Chcela by som sa spýtať, či má niekto z vás podobnú skúsenosť ako ja s fenkou (Yorkšír)! V lete bude mať 3 roky (ešte nemala štenitatka) a v poslednej dobe si vyslovene "vytipovala" jednu gumenu malú hračku a VŠADE chodí iba s ňou, spí s ňou, keď ju má v papulke tak sa chová k nej jak k živej, nosí si ju do pelechu, divne pri nej občas zaknučí, niekedy akokeby ju chcela "zahrabať" do deky a pod.
Minulý rok mala toto obdobie s inou hračkou, trvalo to cca asi 2 týždne...Ale teraz je strašne smutná pritom, stále len spí okolo tej hračky a na moje veľké prekvapenie, kedže chce byť stále v spoloč. - stále spí s tou hračkou sama v inej izbe a tvári sa strašne smutne pri tom...
Neviem čo to je?! Počula som, že existuje niečo ako "falošná kotnosť" špeciálne u feniek, ktoré ešte nemali šteniatka??!!
Ako jej mám ale pomôcť? Dá sa vôbec niečo v tomto prípade pre nu spraviť? Je OK jej tú hračku nechať, kým ju to samú neprejde (zas nechcem aby sa zbytočne fixovala týmto spôsobom na nejakú gumenú blbosť) alebo jej ju mám radšej zobrať? Neviete niekto vysvetliť prečo je zrazu taká smutná a hlavne nespoločenská?
Dík za každú radu....