Zdravím Vás priatelia zvierat!
Prosím Vás o radu. Máme malta, bude mať 6 mesiacov, a odkedy ho mám doma, riešime hovienka. Kadí a pišá ráno na záhrade, al prechádzka. Zhruba
2-3x. Príde domov, granule (teraz royal canin)voda, pred odchodom do práce ho ešte pustím na dvor, a teraz to príde.: Okolo obeda prídem domov, malt sa vylizuje ako divý, a na dlažbe "dočista" vylízaný flek po hovienku. Zbieram aj von aj na dvore, lebo neviem kedy to spráska. Vet mi kázal (Po 5tich zmenených granuliach, jogurtoch, droždí, varenej strave, zelenine a už ani neviem, čo sme skúšali,) strieskať ho strašne, aby si zapamätal. Ale on to nikdy neurobí pred nami, vždy potajomky na poschodí, alebo dolu, keď sme my hore. A mlátiť ho hodinu po čine mi príde o ničom. Je strašne zlatý, počúva,nieje otravný, neskáče po ľUďoch, nechcem psa v posteli, tak som ho naučila na košík v spálni, tam si spinká, no nemám fakt čo by som povedala, okrem...
Mám 2 deti a tu nastal problém. hrajú sa, on ich olizuje, obhryzkáva a ja mám stále také zábrany, lebo neviem či si dal, či nie. Má 2 bratov, vraj sú normální. Vet povedal: má zvrátené chúťky, možno to prjede možno nie. Nechcem rady typu: Daj mu surove 3dňove maso, nech mu je fajne zle, ako som dostala na milačikoch, ale niečo od ľudí čo fakt chovajú miláčikov. Ďakujem. Ešte som nenapísala, že má na 2 miestach v dome staré uteráky, a keď náhodou musí čurká tam. Niekedy sa aj vykadí a nechá to celý čas, kým neprídeme. Nie nie je to v prípade, že žral niečo iné, vždy v podstate to isté.Ďakujem.