Dobrý deň prajem. Chcem poprosiť majiteľov, chovateľov, priaznivcov, resp. všetkých, ktorí o rottweileroch niečo vedia, aby mi zodpovedali na moju otázku, či je rottweiler pes jedného pána a do akej miery je to "vážne". Jedná sa mi o to, že by som si v budúcnosti (cca za 1/2 - 1 rok) kúpila k mojej štvorročnej sučke labradore šteniatko (sučku) rottweilera. V niektorej odbornej literatáre som sa dočítala, že rottweiler má tendenciu stať sa psom jedného pána, t. j., že si vyberieho jedného človeka zo svojej ľudskej svorky, ktorého bude rešpektovať a poslúchať ako sa patrí, a ostatných bude brať na ľahšiu váhu. Je toto tvrdenie pravdivé? Nebola by som rada, keby to bolo napríklad tak, že mňa by pes poslúchal a manžela by napríklad úplne odmietal, robil by si z neho dobrý deň alebo by ho ignoroval, resp. naopak.
Moja otázka znie takto: Je rottweilerovi vlastné, že sa stane psom jedného pána aj za okolností, že by bol oboma (všetkými) ľuďmi vychovávaný s rovnakou láskou, autoritou a dôslednosťou, že by mu bolo dané od začiatku oboma na javo, čo smie a čo nie, kde je jeho miesto v hierarchii svorky (samozrejme, na poslednom mieste), obaja by sme ho cvičili, starali sa oň a kŕmili ho? Vyberie si aj napriek tomuto niekoho, koho bude absolútne uprednostňovať?
Ďakujem vopred za odpovede.