Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 10:52

zuzu a snazila si sa ju nejako zaujat s tymi kusadlami?? Ja som jej to zo zaciatku drzala, tak aby to mohla okusovat a teraz ked to chce okusovat tak chodi za mnou, nech jej to drzim, som si usila bic na seba :lol:
oni su kolektivne tvory, tzn. ze sa musis zapojit aj ty do ich cinnosti, samu ju to nebude bavit, ale ked sa pridas aj ty, tak je to hned zabavnejsie (nemyslim tym, ze by si to mala s nou okusovat :lol: )
keksy som jej este nekupovala, ma len tie koze v tvare kosticky a taky kruzok, ten ju sice moc nebavi, ale tie kosti ohlodava, hlavne ked zisti, ze to moze znicit. Labrador bol tak vychcany :twisted: , ze si tie koze namacal do misky s vodou a potom mu to zmaklo a zjedol to
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 21. Feb 2006, 10:57

:lol: a tym labosom to bolo dobre :lol: ona to nechce ani ked jej to drtzim..ked tak najradsej sama..ale velmi ma to netrapi ved prezije aj bez toho..vies co ma prekvapilo? ked zvracala, tak sme jej dali kusok cierneho uhlia a strasne jej to chutilo aj ked z toho mala ciernu papulku..a to sa vtedy nedotkla ani kuracinky.. :lol: takze ako tak na to pozeram tak s liekmi mat problem nebudeme..este som chcela ze na tej tvojej stranke mas Yorkshier terier..som si vsimla tak si to pls oprav :lol:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 11:18

zuzu - tu chybu na stranke viem, len som leniva to zmenit :lol: to musim zas chytit chut na to, nieco tam porobit. Mam tu v robote aj knizku a nejake veci, ze spravim ten uvod, ale neviem sa do toho dokopat.
To mas dobre,ze spapa cierne uhlie. S labosom to bolo o drzku, ked hnackoval, tak som mu to dala medzi dve piskoty, zatlacila aby to nevypadlo, ale on to vzdy tak vedel vykoumat, ze piskoty boli v zaludku a cierne uhlie vyplute na podlahe.
Len ked sa jej budu zuby tlacit, tak bude potrebovat nieco kusat, aby ste nemali byt rozkusany :lol: a to viem o com hovorim, labos znicil dvojo dveri do izby uplne vykusal dieru, dvere na kupelni a WC su zospodu ohlodane akoby sme mali mysi a skrinu na chodbe sme museli vyhodit, ta sa skoro rozpadla. Najhorsie, ze aj ked dostal tu najvacsiu kost z kozi, tak mu vydzrala ani nie hodinu.
Obrázok užívateľa
anitram

paprika

Poslaťod pata » 21. Feb 2006, 11:30

ahojte dievčatá!môže malému yorkimu škodiť denne kúsok zelenej čerstvej papriky?nášmu strašne chutí,hned ju zbaští,len neviem či mu nie je trebárs ťažká?
pata

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 11:58

pata - toto neviem, ako ohladom ovocia a zeleniny doporucuju v knizkach skoro vsetko, az na zemiaky. Mne osobne je z papriky tazko na zaludok, tak jej to nedavam, kedze to nerobi dobre ani mne.Ale pomarance, jablka, mandarinky vklude papa. Labrador mi zjedol aj cibulu, ked mi spadla na zem.
Ja by som skor vsetkeho vela skodi, tak ak to je obcas ako doplnok k papanicke, tak moze byt.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod IvanaBalkova » 21. Feb 2006, 14:00

Anitram....vobec sa mi nemusis za nic ospravedlnovat, ved sa nic nestalo...kazdy mame svojho psika radi a chceme pre neho len to najlepsie...Ja moju malu tak lubenkam, ze by som na nu nedala dopustit a to iste som vycitila aj z tvojich prispevkov, preto som ti napisala...pretoze nemam rada ludi, ktorý silou - mocou chcu na psoch zarobit... :shock: a uznaj ze takych chovatelov je na slovensku a mozno aj vonku malo...z mojho pohladu...mam jednu velmi smutnu prihodu, práve s yorkmi...ked som mala zaujem o kupu dostala som typ na perfektne odchovaných yorkov, tak som sa rozhodla, ze ked mi ho uz niekto odporucil ze to bude stat za to, kedze nas jeden majitel pred tym oklamal a predal mam fenu nevhodnu do chovu...no ale k tej prihode ked som tam prisla do jednej dediny, som myslela ze zomriem...predstav si otrasny blatový dvor a zajacniky v ktorych psov chovali ako zajace!!!!!......takze uz aj kvoli takemuto dovodu by som bola rtada, keby sme si vymienali skusenosti a davali si pozor na podvodnikov....Ozaj ako sa vola tvoja mala?..... :lol:
IvanaBalkova

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 14:33

Ivana - to mi je luto, ze si sa stretla s takymi mnozitelmi. Nastastie az taku zlu skusenost nemam. To keby som videla tych yorkov v zajacniku asi by som niekoho na nich poslala, mozno to bol akurat ten z TV co mu ukradli stenata s fenkami :lol: . Pri takych ludoch potom plemeno straca a to len preto, ze je zaujimave z financneho hladiska.
Pred tromi rokmi som nevedela o takychto strankach, kebyze hej, dnes mohlo byt vela veci inak :cry:
Ale som rada, ze som toto objavila, aj ked obcas tu niektori ludia maju svoje obdobia, niekedy vedia aj dobre poradit :lol: a clovek aspon diskutuje o tom co ho zaujima a bavi
Mala sa vola Lili resp. oficialne Geny Star, ved uvidime ci je hviezda aj na vystavach :lol: mozno budem rada, ked dostaneme vybornu, ved kukni www stranku, fotogaleria je funkcna
a teba co teraz doma obstastnuje?
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 21. Feb 2006, 18:23

anitram tak ona zase neje taka zeby vsetko okusovala..najradsej ale hryzie rolky od toaletneho papiera a plastove flase.. :lol: ale to jej nedovolime lebo toaletak vzdy cely zmizne a este aj flasu rozhryzne :roll: a pomaranca a citrona sa boji :D jej je to strasne kysle :lol:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 22. Feb 2006, 10:34

zuzu - rolka toaletaku sa aj Lili velmi paci, ale vzdy ked ju zacne skubat, jej ju zoberiem, aby to nahodou nezjedla. Dragona som mala nauceneho, ze ked sa minul toaletak, tak dostal rolku a odniesol ju do smetiaka a za to dostal piskot. Potom vzdy ked pocul, ze menim na WC toaletak, tak uz cakal pred WC cely nazhaveny, kedy dostane rolku na vyhodenie.
Citron som este neskusala, ale ked vidi, ze nieco jem, tak to chce aj ona, pomarance, mandarinky, jablka, naposledy kiwi.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 23. Feb 2006, 16:03

anitram ako si malu oducila od kusania do ruky? ja neviem ako jej to mam vysvetlit lebo ona inak nehryzie ale ked sa pri hre rozsali tak hryzie aj do ruk..a ked ju capnem, mysli si ze dostala napr, za to ze mi doniesla lopticku lebo vtedy ma vzdy hryzne, a stiahne chovst a ufujazdi do pelechu...neviem ako jej mam to mam vysvetlit, myslim ze ju to ale vekom prejde...dufam..naucili ste ju uz na curanie vonku?
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 23. Feb 2006, 18:53

zuzu hned od prichodu domov som zaviedla pravidlo, ziadne kusaniu ruk, vzdy ked chcela kusnut, povedala som nie a dala som jej do ust na kusanie hracku. Je pravda, ze ked sa rozbesnime pri hre, tak casto schytam plny zasah, ale ona nevie ze preco zjajknem, tak to nejako nekomentujem. Ak to robi naschval aj po tom co som zavelila koniec hry, tak najskor slovne napomeniem a ked nezaberie tak vysticujem.
Poobede ked pridem z roboty ideme von a ta prdola normalne vydzri nevykakat sa a pusti to az vonku, tak ju vzdy vychvalim, s cikanim to cez den neprehanam, nechavam jej stale noviny.Ale keby si ju videla, ked uz ideme domov cez travnik ako upaluje, nechodila odo mna na meter, teraz natiahne cele 5 m voditko, len aby uz bola doma :lol:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod IvanaBalkova » 24. Feb 2006, 11:58

Ahojky Anitram...mna obstastnuje moja mala jedoska, ktorá je trosku starsia od tvojej...ma uz 7 mesiacov a je zlata...sice nema papiere ale keby ma povyhráva vsetky sutaze...len ma strasny zlozvyk a to ze vzdy ked sa chce hrat, povynasa vsetky hracky co ma na postel a potom si z nich vyberie lopticku a nutene ti ju strka do ruky a ked si ruku schovás, tak ti ju strká do ust... :lol: niekedy je to strasne otravne, hlavne rano ked sa zobudzas a pichne ti ju rovno do ust...neviem ako sa to naucila a neviem ju to odnaucit...a fotky som videla su krasne...ma dobry postoj, len som sa chcela opytat, ona má chvost?....lebo moja nie...inac vyzera tam dost akcne...
IvanaBalkova

Poslaťod IvanaBalkova » 24. Feb 2006, 12:12

....chcela by som sa vsetkych opytat, co robit v pripade, ze ked spravite yorkymu vrkoc, tak si ho hned pokazi...robim jej ho za kazdym a uz som jej povedala, ze vzdy ked si ho pokazi urobim jej novy....tak co s tym robit?????.....
IvanaBalkova

Poslaťod anitram » 24. Feb 2006, 12:40

Ivy - tak to je prefikana vyzva na hru :lol: aspon vies, ze sa chce hrat, my spime na poschodovej posteli, vyskusaj a budes mat kludne rana, ja sa akurat zobudim, ked sa ide vykakat na noviny, tak radsej rychlo zliezam a beriem hovienko, aby sa s nim zas nehrala, dnes to bolo o 3-tej rano :lol: ale od zajtra zacinam aj s rannymi a vecernymi vychadzkami, tak snad uz rano vydrzi kym pojdeme von.
Nehral sa s nou niekto tak, ze jeden kus hracky mala ona v ustach a druhy bol v ustach osoby?? alebo jej niekto daval z ust jedlo??
no, ona ma chvost, ja neviem pochopit preco yorkom kupiruju chvosty, uz som to videla aj na inzeratoch, a ked sa ma prvykrat moja teta opytala, ci ma chvost, tak som kukala ako puk :shock: , lebo som o tom vtedy ani nevedela.
Ona je akcna cela, to ako pridem z roboty sa jej musim venovat, najdem si mozno tak polhodinku volna ked chystam pre dvojnozcov veceru, stale hadzat pretahovadlo, alebo lopticku a potom chyti rapel a beha a ked si myslim, ze konecne bude klud, tak chyti druhy dych, dufam, ze sa to ukludni, tak ako zuzu pisala
ja som jej zatial kupila maslicku, ale este ma kratke "vlasy" na hlave, tak tam toho vela nedam a potom jej to aj tak same spadne.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 24. Feb 2006, 16:01

anitram zas tak strasne az nekuse zeby som ju kmacat musela...nastastie sme sa uz naucili povel sadni a lahni..som na seba hrda :lol: Ja s nou vonku ani velmi nemam problem..v poslednom case uz vydrzi a pravidlo je: rano hned po zobudeni a vecer pred spanim von...ved to by malo byt jasne..potom sa nediv ze o tretej rane kaka ked ju nevezmes von alebo ze jej neukazes ze sa to nesmie..ale ako tak na to pozeram, teba ani velmi netrapi ze sa ti vyspini doma nie? (nebrat ako rypanie!)
A neviem si predstavit, ako by vyzerala s dlhym chvostom... :shock: no strasne..som rada ze ho ma len polovicny...a neber to tak tragicky, ved jej to robili ked este ani nevedela co je to mama..a vies si predstavit takeho rotvajlera alebo kokra s dlhym chvostom? brrr...za kupirovanie usi nie som..to je drastickejsie a nevyzera to zle aj ked uska vysia..
A tu maslicku si kupila normalne v chovprodukte? lebo u nas som take daco nevidela a zatial ma len taku malu gumicku..Pozdravuj lilinku
Obrázok užívateľa
zuzu

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia