Chcem sa opýtať mám už dva mesiace hafana (fenku) a zo začiatku sme si mysleli že je to oriešok...(je totižto z útulku) ale v poslednej dobe vidím dosť podobných psíkov a už som našla aj strašne podobnu rasu ale stále to nevieme presne..máte niekto skúsenosti s Austrálskou kelpie? poznáte toto plemeno?
vyskyt australskej kelpie u nas je velmi vzacny, podla avataru by som tipvla skor na nieco s chorvatskym ovciakom, ale tazko povedat, podla takeho maleho obrazku
zislo by sa nejake vacsie foto
ale stavbou tela tam doga nebude urco
mne z toho najviac vychadzaju NO geny, aj v tvare papulky a celkovom kukuci
kelpica je velmi nepravdepodobna, hoci nejaka nahoda nahod sa samozrejme uplne vylucit neda
Tiež som si posťahovala nejaké fotky a v niektorých prípadoch by som povedala že skoro vobec a v niektorých že je to sto pro ona...váži 19 kilo a meria 51 cm v kohutiku...nemam až take dobre fotky zajtra dodam ale vela ludi hovori že aj z basenjiho ma aj z NO.. a že aj ako dingo vyzera...tak neviem..skusim poslať jej fotku na tie česke chovne stanice a uvidim čo mi poveda
ta vyska aj vaha by zodpovedala, ale fakt tazko povedat...
nejaky ovciak tam v genoch s najvacsou pravdepodobnostou je, no skor je ta pravdepodobnost na strane NO
dakujem...je pllno krasnych psíkov v útulku..stačí si len vybrať...a poviem ti že vďačnejšieho psíka som v živote nemala a ani nevidela...ty máš akého? predpokladam že asi malamut nie?
Ano? to je krásny pes...a fenka? alebo psik....kedy si som takeho psika chcela ale v byte som sa bála ho mať aj kôli nemu hlavne...aj ked tá moja nieje tiež najmeniša ale ked som si pomyslela že bud v utulok alebo byt tak som bola rozhodnuta
Ani sa mu nečudujem v takom teple ja síce nemam kachličky ale parkety a tam ona leží najradšej a rovno pod balkónom zo začiatku som s ňou síce mala trochu problémy sak som sa aj radila tu na fóre, ale už to je ovela lepšie
Mam zaver - Cistokrvny orech! kd vam zalezi na rasa ci to je alebo neni orech je dost smutne kazdopadne myslim, ze to bude predsa len krasny pes resp. fena
ja tom nevidim nic smutne
proste je to normalne ludska zvedavost
ved keby jej to v principe nebolo jedno, tak si neberie psa z utulku, ale bude chciet "plemeno"