tanicka http://www.chovatelia.sk/forum/viewtopi ... =5361#5361
A IMHO, sokom z neho velmi lahko spravis totalneho, nevyspytatelneho magora, ktory sa sice moze tvarit, ze uz strach nema, ale pri necakanom a odlisnom podnete sa ti to moze moc skaredo vypomstit! Zbavit strachu sa pes musi na zaklade dovery v vodcu, nie skusenostou, ze teraz sa mi nic nestalo!!!
Ani ludia trpiaci klaustrofobiou sa nezatvaraju pri lieceni do vytahu...
A ty maju schpnost pochopit, ze ich strach je neopodstatneny, na trochu inej urovni ako pes. Howgh.
OT/
Lenča, po troch rokoch si sa zobudila???
Ja odmalicka pouzivam frazu:
nic to neni, bola vzdy pouzita s pohladkanim, ukludnenim, zaujatim hafana niecim inym a mojou totalnou ignoraciou podnetu.
Dnes fraza funguje slovne prakticky na cokolvek. Od zbijacky meter od nas po skripajucu elektricku.
Ma caro potlacit aj obranarsky pud pri hulakajucich chraplavych ozranoch, vrciacich malych kreaturach a zrusit zaujem o petardy a ohnostroje, ktorych sa neboji, lebo od malicka vie, ze: "nic to neni".
Len ta zvedavost je mrcha a bojovnost tiez, on pozna, kedy to uz nieco je, co sa tyka psa.. Tam zabere uz len nesmies.
Netrufam si tipnut, ci by ti tento navod mohol pomoct, vzhladom na vek hawa, ale citaju a podobny problem maju a budu mat aj iny ludia s mladsimi psikmi. Prepac mi tu tvrdost, ale 3r, fakt silna kava. Tie prejavy sa museli stupnovat a byt badatelne hodne davno. /OT
Ospravedlnujem sa pani veterinarka za big OT, ale ked uz sa tu zacala taka "inteligentna" debata zo strany tanicky.
Idealny by bol skuseny psycholog psov v mieste bydliska, ja nie som moc medikamentiozny typ, ale uznavam, ze niekedy ine vychodisko neni, ak je psychyka psika ovlivnovana chemickou nerovnovahou prislusnych latok v organizme.
Prepacte, ze som sa vynimocne nechal uniest.