jenifer píše:no - co sa tyka traineru - je tam fakt nizka davka /az som sa divila/ ale akonahle som to malicky kusok zvysila, pes mi zacal priberat
Myslim, ze to bude individualne, stavba tela, osvalenie pita a kolie su diametralne odlisne (moze byt aj iny metabolizmus, schopnost vyuzit energiu z obilnin), mozno v tom je
moj problem.
Energiu spotrebuvavaju svaly. Najlepsie to vidim na sebe, aj ked som vyse 2,.. x tazsi, ako moj pes, tak mi staci tolko isto KCal ako jemu.. polovazne povedane.
jenifer píše:pes je hladny len fiktivne - lebo tym malym objemom sa mu nenaplni zaludok, i ked v skutocnosti energeticky to postacuje....
To viem, ale pri Traineri to neobstoji.
1) Granule Trainer maju mensiu rel. hmotnost, ako FM, teda fyzicky je ich viac a zaberaju v zaludku viac miesta.
2) Nabobtnavaju vo vode, co FM nie, cize este viac zvacsia objem po zozrati,
Takze po Traineri by moj pes mal mat naozaj pocit nasytenia, co aj ma, len trva kratko, resp. kratsie, ako ked zozerie
predpisanu davku ineho vyrobcu. WTF?
P.S.: Toto nie je nejaky utok proti Traineru, nemyslim, ze zlozenie je zle, povazujem ho, co sa nasho trhu tyka za slusne.
Mam akurat vyhrady k tym neuvedeny udajom KCal / kg a zatial ma nikto nepresvedcil, ze to nie je marketingovy odrb.
Univerzalny pes a univerzalne granule neexistuju, len ty taliani sa tvaria, ze ano.