Pomožte mi JRT alebo PRT?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod daga » 19. Feb 2008, 11:24

angi píše:Nikka, je to dokázané , že ked sučka nemá ani raz šteniatko, je vačšie riziko rakoviny mliečnej žlazy.

Tak na túto zaručenú pravdu od nášho veta som sa nechala nachytať aj ja - pred rokmi....fenka nakoniec nádor na mliečnej žľaze mala- aj napriek tomu , že šteňatá mala ... pozri ak chceš mať od fenky šteňatá, tak si maj, ale neschovávaj sa za to, že si to len chceš vyskúšať a tak......zostane to len množením pribudnú ďalšie šteňatá, kde nemáš istotu ako skončia...
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

Poslaťod mmseltie » 19. Feb 2008, 11:48

Toto je asi fakt len zaručená pravda. Moja bývalá fenka odchovala 5 vrhov šteniatok a v jej desiatich rokoch mala operovaný nádor mliečej žľazy. Popri šteniatkach neprekonala žiadny zápal, vždy v pohode zasušila.
Obrázok užívateľa
mmseltie
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 28. Feb 2007, 15:51
Bydlisko: Prievidza

Poslaťod Diana/Simba » 19. Feb 2008, 14:23

Mila Angie, nechaj si poradit od skusenenjsich, ved preto si sem aj napisala, ze si chcela poradit...alebo sme to vsetci zle pochopili?
Chapem tvoju tuzbu po steniatkach, ja by som tiez chcela mat steniatko od mojho psa, takze sa viem do teba vzit. Ale sanca, ze vsetky steniatka co by sa tvojej sucke narodili, by sa predali (cena nie je podstatna), je dost miziva.
Znamy nechal svojim psom bez papierov nakryt nejaku fenu, boli z toho nejake krizence, ktore skoro vsetky nakoniec skoncili v utulku. To chces? Nie je lepsie radsej potlacit svoj egoizmus a kupit si radsej pripadne dalsieho psika?
Bola si uz niekedy v utulku? Asi nie. Inac by si dala na rady skusenych ludi. Utulky su preplnene a tie chudatka maju naozaj psi zivot. Podmienky v akych ziju su dost stresujuce. Ja by som toto nikdy nespravila detom mojho psa. Ked naozaj milujes svoju fenku a zvierata, tak maj rozum!!!!!!!! Tie male nevinne stvorenia, co skoncia niekde na smetisku alebo v utulkoch za nic nemozu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Diana/Simba
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 30. Okt 2007, 12:02

Poslaťod Van » 21. Feb 2008, 13:08

angi píše: Ja som kúpila tú sučku, ako darček pre mojho priatela, a chceme, aby raz mala šteniatka, nie pre peniaze, nie pre chov, ale pre ten pocit. Aj pre našu sučku , aj pre nás. Pre radosť.
Nik nepochybuje, ze tvoja sucka je krasna a mudra a pre teba a tvojho priatela ta najkrajsia a najlepsia na svete. Ale...ked chces po nej steniatka len pre ten pocit tvoj a jej a nie pre chovsi ochotna si ich vsetky nechat, vychovat a zit s nimi? Co urobis, ak sa narodi 8 steniatok? Zrejme si ich nenechas vsetky a to uz nie je spravne. Chovatelom sa nestava clovek, ktory ma psa s PP (vela chovatelov nejakeho plemena ma aj oriesky), chovatelom sa stava clovek, ktori miluje dane plemeno a chce pren to najlepsie a taki sa nikdy neznizi k mnozeniu, ktore spominas ty. Takze ak nie si mnozitelka a nechces steniatka pre chov, maj si ich, ale vsetky si ich nechaj a vychovaj, ved ich chces len pre svoj pocit a pre pocit svojej sucky. Tak si to pisala, nie?
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 237
Registrovaný: 29. Jún 2006, 21:14
Bydlisko: BA

Poslaťod Van » 21. Feb 2008, 13:14

angi píše:ked predávas psov s PP? je to také isté obchodovanie, len podla mna je to troška prehnané s cenami.
Ak si zratas, co stoji veterinarna starostlivost, kvalitna strava, vystavy a skusky, aby pes mohol byt uchovneny, poplatky za krytie, cestovanie za krycim psom, poplatok kryciemu psovi, poplatky za steniatka a ich PP, ich odchov atd., tak by si tuto vetu nikdy nevypustila z ust. Pretoze mnoho chovatelov, najma nepopularnych plemien ich predava na hrane, aby sa mu aspon naklady vratili a casto aj pod cenu. Ale to samozrejme mnozitel nemoze vediet, lebo sa o to nikdy nezaujimal. Vide len to svoje, presne ako ty.
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 237
Registrovaný: 29. Jún 2006, 21:14
Bydlisko: BA

Poslaťod angi » 27. Feb 2008, 10:37

ano? a ty si mysliš, že ja nemám výdavky? kvalitná strava Acana 2300,-/15 kg na 3 mesiace.1 operacia plastika klbu 3000,-+ ostatné výdavky 2000,- 2 oparcia kolena 8.000,- + ostatné okolo toho 3.000,- to je spolu 11.000,- Ratlíčka musí ist na dalsiu operaciu -druhé koleno, dalsich 11.000,- JRT tiež,jedno koleno dalsích 11.000,-, cysársky porod, 3.000,- alergia testy 2.000,- lieky 600,-/mesiac, . namiesto liekov injekcia na rok( 70% šanca, že to zaberá) 14.000,-, mikročip 2.000,- + poistenie 4000,- na rok. cestovať do TT cca. 70 km tam a 70 km naspať.. + očkovania atd..... ja vobec nemám výdavky, že? takže ked tie šteniatka predám za 3000 alebo 4000 ,ešte stále budem v minuse.a velmi dobre viem, čo to zanmená starať sa poriadne o mojho psa.Vobec nemáš právo na to, aby si mi tu dala lekcie, či mám predať šteniatka, alebo si ich mám nachať.A vobec namáš právo na to, aby si ma tu urážala s tým, že som len množitelka.Ja nadovšetko milujem mojich psov, oni su u mne na prvom mieste, pozorujem keždý ich krok, dám im všetko, a aj z toho len to najlepšie. Milujem ich tak isto, ako taký super chovatel, čo má psov s PP.
Naposledy upravil angi dňa 27. Feb 2008, 11:15, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
angi
 
Príspevky: 85
Registrovaný: 1. Mar 2006, 16:38
Bydlisko: DOLNE SALIBY

Poslaťod Danaka » 27. Feb 2008, 11:01

Preboha a psíkov s takýmto genofondom množíš ďalej? Chudáci tý, čo si od teba kúpia, čaká ich finančne náročná cesta životom ich od teba kúpeného psíka.
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 21. Feb 2008, 19:12
Bydlisko: Žilina

Poslaťod angi » 27. Feb 2008, 12:03

nemusiš byt zhrozená.táto choroba, čo má moj pes-klbové ochorenie- to je vrodoená choroba, a typická pre toto plemeno. Náš doktor v TT mi hovoril, že 87 % psov malého vzrastu..či už má PP, alebo nie...jazvečík, westík, čivava, terier, ratlík....., trpí s takou chorobou, len málokto si to všimne. pes začne krývať presnejšie niekedy vynechá jeden krok, lebo mu vyskakuje jablčko v kolene. Dokonca aj on má parsona s PP a má tú chorobu a je alergický na kuracie maso.Co ti na to? Príznaky netrvaju dlho, cca1 mesiac, neni to také výrazné a pes potom už nekrýva, lebo má zomlete kosti v kolene. už mu nevyskakuje jablčko, ale mu to ostane mimo klbu. Keď nemáš izbového psa, tak si to možno ani nevšimneš. Moja len raz spadlatak, že jej vyskočilo jablčko a spala na zadoček. a odvtedy nič, ale má tú chorobu a potrebuje operáciu. To je také isté, keď máš shar-peia a musiš dať steniatkam plastikovat oči. &možes kupit psa s PP, ked predkovia niekedy mali taký problém, moze to mat aj tvoj pes. Lebo sa to neobjavuje hned pri porode, .moja má viac , ako 4 roky, a teraz sa to začalo. takže darmo by si tu vysvetlovala, že psi s PP musia mat rentgen atd... na 90% objavis chorobu, ked už tvoj pes dávno nechodi na výstavy , alebo už neni evidovaný, ako chovný pes. Veterina v TT je na Slovensku najlepsia, verim tým veterinárom, a som si istá, že taký prípad by som našla z 10 u 4 medzi psami s PP.
Obrázok užívateľa
angi
 
Príspevky: 85
Registrovaný: 1. Mar 2006, 16:38
Bydlisko: DOLNE SALIBY

Poslaťod Danaka » 27. Feb 2008, 12:36

Ano v jednom sa zhodneme. Papierové psy majú rovnaké choroby ako bezpapierové. Niečo také, ako sledovanie chovu na dedičné vady atď je prežotok. Z toho som už vytriezvela. Aj teraz sa to krúti okolo peňazí. či papierové alebo bezpapierové chovy.
Ja len nie som ochotná dať za bezpapierového psa kopu peňazí. radšej kúpim s papiermi a viem akých mal/a predkov, alebo si zoberiem kríženca či bastardíka. I keď som bola svedkom ako vycaloval kamoš 3000sk za kríženca NO aBO.
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 21. Feb 2008, 19:12
Bydlisko: Žilina

Poslaťod daga » 27. Feb 2008, 14:32

Každý má výdavky, či má papieráka alebo nie.....ty si sa hneď na začiatku urazila, ked ti napísali, že si množiteľka. Lenže či sa to niekomu páči alebo nie, ono to je pravda......nemám ilúzie a viem ako to chodí u psov s PP, lenže sú tam aspoň aké také pravidlá........pri "chove", kde sa dávajú dokopy psy bez PP nie je kontrolované nič......obvykle sa vyberie pre fenku psík,lebo je pekný a tým to hasne...kedže sa nikde neevidujú šteňatá, nevieš nikdy čo sa prenáša a čo nie..... predajom šteniatok sa to končí, často sa nevie, kde šteňatá končia.....ak by som mala doma psov s takými problémami, tak už vôbec by som nechovala..okrem iného počas gravidity fenka priberie a tie jabĺčka to nemusia zvládnuť a po čase môže prísť k zhoršeniu, ktoré byť nemuselo... nikto nemá právo ti množenie zakázať, ale keď ťa prejde ten prvotný hnev, tak sa zamysli nad tým, čo ti kto napísal a bez hnevu a porozmýšľaj nad tým.......
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

Poslaťod daga » 27. Feb 2008, 14:40

Ešte čosi...držím sa zásady, ak si kúpim psa, tak s PP, inak to bude útulkáč alebo nejaký zachránený.....doma mám momentálne fenku z ulice, ktorej sa niekto jednoducho zbavil a potom jazvečicu, ktorú som odkúpila od chlapa, čo ju mal na rodenie šteniatok (inak by skončila s injekciou).....mimochodom s radou, že máva početné vrhy, takže by sa mi náklady rýchlo vrátili.....ani jedna rodiť nebude...mám ich pre radosť a nemusia si na výdavky zarobiť...
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

Poslaťod angi » 27. Feb 2008, 14:45

tir jablčka to zvládnu, lebo to už mám vyskúšané, veterinár to spravil dokladne držia jej jablčko 6 klincov. a treba si poriadne prečítat, čo písem, a v com sa zhodla so mnou aj danaka. že psi bez pp a s pp možu mat rovnaké choroby.ja som sa troska snazila pri párení, mala som v obi dvoch prípadoch krycieho psa s PP s rodokmenom. len moje sučky nemajíu pp, sice jedna moja tá ratlíčka, tá pochádza od rodicov s PP od chovatela, lenže rušil chov, a preto nemá moja papiere. aspon mi papiere o rodičoch ukázal. ale to ma už nezaujíma, či predkovia mali pp alebo nie. ale tá už nebude mat steniatka, raz mala, ale mala cysársky a už ju nechcem trápit.a tu je to dolezité , a kvoli tomu som sa urazila , že ma pokladáte za mnozitelku.a tá moja druhá sučka... este ai neviem, či sa krytie podarilo, ale vyzerá to tak, že nie. dost dlho este po tom krvácala--presnejsie po páreni sa jej dost zosilnilo krvácanie. takže tak.
Obrázok užívateľa
angi
 
Príspevky: 85
Registrovaný: 1. Mar 2006, 16:38
Bydlisko: DOLNE SALIBY

Poslaťod daga » 27. Feb 2008, 14:56

Stále sa asi nerozumieme.....nechcem nikoho urážať.....píšeš, že ratlíčka nemá papiera, lebo pán rušil chov, ale rodičia papiere mali.....mne z toho vychádza, že jednoducho pán nemal krytie povolené, alebo vybavené a tak šteniatka PP nemôžu mať...je jedno, či ruší chov alebo nie....ak bol vystavený krycí list, krytie schválené, tak by PP dostali......je neuveriteľné, čo dokážu ľudia nahovoriť druhým, len aby predali šteniatka... môžeš mi napísať, ale úprimne, prečo chceš, aby tvoja fenka mala šteniatka?
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

Poslaťod angi » 27. Feb 2008, 15:29

preto chcem, aby moja druhá sučka raz mala šteniatka, lebo si myslím, že jej to len bude robit dobre. podla toho, ako sa zmenila moja Lily-ratlík- po šteniatkach si myslím, že jej to len bude prispievat. a pozeram sa na to, ako je to u ludi. u ludoch je to normálne, že maju aspon jedno dieta.aby zeny si raz spoznali ten pocit. by som klamala, že steniatka budem predávat len za vet.poplatky. to nie. ale neide mi o peniaze. na stastie nie som na tom finančne tak, aby som musela získat cim viac peniazov z predaja. ked by bolo naopak, tak by som si nemohla dovolit vyplatit skoro 70,000 na moje sučky. sice to bolo za 1 rok, ale aj tak.
Obrázok užívateľa
angi
 
Príspevky: 85
Registrovaný: 1. Mar 2006, 16:38
Bydlisko: DOLNE SALIBY

Poslaťod Silwuska » 27. Feb 2008, 16:33

angi...tak doteraz som len citatel, ale prirovnavat toto k zene, ktora ma dieta aspon raz za zivot...tak to ziiraam...to je obhajoba jak hovado ... :shock:
Obrázok užívateľa
Silwuska
 
Príspevky: 116
Registrovaný: 12. Okt 2007, 10:41

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia

cron