Može pes nakryt svoju dcéru?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Amaguk » 16. Feb 2008, 22:43

tak to sa teda velmi mylis
dufam, ze ho admin v dohladom case odtialto uspesne odstrani
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 16. Feb 2008, 23:04

Amaguk píše:tak to sa teda velmi mylis
dufam, ze ho admin v dohladom case odtialto uspesne odstrani

HE HE HE - TAK DOBRE NECH JE PO TVOJOM-VYBAV TO PROSIM TA -NECH HO TEDA ODSTRANI :!:
MAMM POCIT ZE SA TI OTOM BUDE DNES VNOCI SNIVAT- :lol: TOLKO SA STYM ZAOBERAS :lol: :lol: :lol:
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod Amaguk » 16. Feb 2008, 23:15

o mna a moje sny sa ty neboj. mam lepsi program
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod angi » 18. Feb 2008, 8:27

Nikka prepáč, ale ty si uplne de.il??? však som už povedala, ci napisala, že to nebudem robit, ze na tom nebudem experimentovat, nakoniec si ani nekupime sučku. Keby si poriadne precitala to, co som písala, tak by si uz s tým dávno skoncila. a prestan uz s tým: --pani mnozitelka--- nezdá sa ti, ze urážas ludi velmi umyslene??? lebo to robíš!!!
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod Nikka » 18. Feb 2008, 9:17

Angi,

vsak a co si? Ked chovas tolko bezpapierovych psov a mas stenata, tak chovatelka iste nie si!
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod angi » 18. Feb 2008, 11:47

mám ich len pre radosť a nechovám šteniatka, lebo LEN raz som si dala nakryt moje fenky, LEN RAZ, počítať asi vieš....to neni chov, a je to vedecky dokázané, že keď sučka nemá ani raz šteniatko, zvyšuje sa riziko rakoviny mliečnych žláz.
keď si Ty taká veľká chovateľka, to by si mala vedieť
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod Nikka » 18. Feb 2008, 14:31

Angi,

ja som NIKDY netvrdila, ze som chovatelka :-) Ja len niekedy nou chcem byt a preferujem i zaroven obhajujem chovatelov pred mnozitelmi a produktermi psikov bez PP. To je asi vsetko.

A keby si studovala, tak by si davno vedela, ze tento tvoj mytus je uz davno vyvrateny.
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod angi » 18. Feb 2008, 15:52

tak asi veterinár v TT je hlúpy.no nie?
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod korra » 18. Feb 2008, 23:08

Angi,

hlupy nie je, aspon dufam, aj veterinari su len ludia.
Ale faktom je, ze v tomto sa veterinari roznia, tak ako aj ohladom kastracii. Su zastanci jedneho aj druheho. Vidis, tvoj vet tvrdi, ze sa steniatkami riziko rakoviny znizi, ale su veti, ktori tvrdia, ze sa to riziko znizi prave kastraciami..no a teraz si vyber...pravda je niekde uprostred, ale rozhodne by som sa nespoliehala s istotou na ani jedno tvrdenie.

Pes, alebo aj fenka, pre zachovanie zivota ako jedinca, rozmnozovanie nepotrebuje, to je nutne len pre zachovanie druhu, popr. plemena.

Vo volnej prirode sa rozmnozuju len nasilnejsi jedinci - to je vlastne selekcia, v chove umelom, tuto selekciu zastupuje clovek, je to proste na jeho zvazeni, ci do chovu pojde a co nie. Jasne, ze pes domaci je uz iny ako jeho divo zijuci predkovia, ale anatomicke a fyziologicke vlastnosti su stale vo velkej miere zhodne.
Obrázok užívateľa
korra

Poslaťod korra » 18. Feb 2008, 23:10

oprava: rozmnozuju sa len najsilnejsie jedince /i ked mozno aj tie nasilnejsie/ :D
Obrázok užívateľa
korra

Je to príbuzenská plemenitba?

Poslaťod Danaka » 21. Feb 2008, 19:26

Ahojte.
Chcem sa aj ja niečo spýtať k tejto téme. Mám papirového bradáčika a chcela by som ju dať v budúcnosti nakryť. Vybrala som psíka, ktorý ma toho istého predka v tretej generácií ako moja sučina, ale ona ho má v siedmej generácií. jedná sa o príbuzenskú plemenitbu?
Dík za odpovede. :D
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod petfan » 23. Feb 2008, 15:15

Danaka je to pribuzenska,ale dostatocne daleko na to,aby boli z toho problemy.Len ak by mal tento spolocny predok nejaku geneticku vadu,ale to neprdpokladam,nakolko ho pustili do chovu.
Ad znizenie rizika vyskytu rakoviny mliecnaj zlazy po odchovani steniatok fenkou.Je to totalna blbost.Citala som odborne clanky na dost velkej skupine feniek,trvajuce roky a nepreukazalo sa ziadne %-centualne znizenie vyskytu rakoviny.Na druhej strane som necitala ani jeden clanok,ktory by to dokazoval.Len je potom mnozstvo nestastnych majitelov,ktori maju mnoho starosti so stenatami,vydavky a potom starosti,co s nimi.Fenku zaroven zbytocne vystavia riziku cisarskeho rezu,zapalu maternice,vycerpaniu z kotnosti a kojenia.Ked tuto blbost pocujem, jezia sa mi vlasy.
Podla vyskumov,ak chcete %-centualne znizit/nie vylucit/ riziko rakoviny mliecnej zlazy ma v tomto smere vyznam kastracia pred,alebo najneskor po prvom harani.Po dalsom harani z tohoto dovodu uz kastracia %-centualne toto riziko neznizuje.
petfan

Poslaťod Danaka » 23. Feb 2008, 17:07

Ďakujem za odpoveď. Pravdepodobne sa poohliadnem po inom partnerovi pre svoju sučku. nie som si istám či chcem príbuzenskú plemenitbu. Hoc i tak ďalekú.
Neviem, kde si na to prisla, že chcem steniatka od svojej sučky, kôli riziku rakoviny maternice. :?:
Nie nechcem. Mám na to iné dôvody. :lol:
Ešte raz. ďakujem. Ešte pred krytím sa pokúsim o tom naštudovať čo najviac.
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod daga » 25. Feb 2008, 12:16

Danaka píše:Ďakujem za odpoveď. Pravdepodobne sa poohliadnem po inom partnerovi pre svoju sučku. nie som si istám či chcem príbuzenskú plemenitbu. Hoc i tak ďalekú.
Neviem, kde si na to prisla, že chcem steniatka od svojej sučky, kôli riziku rakoviny maternice. :?:
Nie nechcem. Mám na to iné dôvody. :lol:
Ešte raz. ďakujem. Ešte pred krytím sa pokúsim o tom naštudovať čo najviac.

Myslím, že to o tej rakovine patrilo niekomu inému :wink:
daga

Poslaťod Danaka » 25. Feb 2008, 12:28

Pochopila som. Nečítala som to totiž celé.... :oops:
Obrázok užívateľa
Danaka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 36 hostia