Kožná choroba mopsíka

Tu sa môžete pýtať na všetko, čo súvisí so zdravím vašich zvieratiek. Odpovedať vám budú skúsení veterinári. Potrebná registrácia.

Kožná choroba mopsíka

Poslaťod Frankie » 10. Feb 2008, 22:11

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu v liecbe mojho psika. Je to mops,ma 4 roky a asi pred rokom som si vsimla zmeny na jeho kozi na bruchu pri zadnych labkach. Koza bola zacervenana a psik si to chcel stale skrabat a olizovat. Neskor sa objavili aj lysinky na labkach. Veterinar diagnostikoval demodykozu. Psik dostal najprv 3x Ivomec,kazdy druhy tyzden injekciu. Potom sa stav zlepsil a na mieste zacervenania sa zacali robit drobne chrasty ktore odpadavali a koza uz nebola tak podrazdena. No po case sa to znova vratilo. Uz sme vyskusali druhy raz Ivomec, Advocat, Promeris Duo, kupanie v Peroxyderme aj Vetriderme a nic nepomaha.
Prosim poradte co mam robit, mam svojho psika strasne rada a chcem aby bol stopercentne zdravy. Vopred dakujem za Vas cas.
Frankie

Poslaťod MVDr. Jana Freyová » 14. Feb 2008, 18:49

Liečba bola správna, ale kúpanie je potrebné robiť veľmi intenzívne. Čo je veľmi osvedčená metóda- kúpte mu protiparazitárny obojok PREVENTIC - viď www.veterinka.sk/vetshop., ten má výborné preventívne i terapeutické účinky. Musí ho ale nosiť skoro stále, aj keď sa bude prejavovať ako zdravý.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
www.veterinka.sk
MVDr. Jana Freyová

Poslaťod Frankie » 14. Feb 2008, 22:48

Ďakujem veľmi pekne za radu, obojok mu určite čo najskôr zaobstarám.
Príjemný deň.
Frankie

Späť na VETERINÁRNA PORADŇA

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia