macka a napinanie na zvracanie

Tu sa môžete pýtať na všetko, čo súvisí so zdravím vašich zvieratiek. Odpovedať vám budú skúsení veterinári. Potrebná registrácia.

macka a napinanie na zvracanie

Poslaťod leila » 11. Jan 2008, 15:02

Chcela by som niekoho z Vas poprosit o radu. Mam 2.5 rocnu macicku z utulku. Od svojich 3mesiacov zije iba v byte. Nikdy nemala ziadne vazne zdravotne problemy, akurat Isospora aj toho sme dali do poriadku. Ale uz asi 3 den je akasi ospala, aj doposial spala vela, ako zvycajne macky, ale teraz je to ovela viac a par krat do dna pocujem, ako ju ako keby naplo na zvracanie, nezvracala vobec, stale je to iba 1 napnutie. Zerie iba granule Royal Canin od veterinara (po sterilizacii). Neviem co by mohlo byt problemom. Ak mi viete poradit, bola by som Vam vdacna. Dakujem.
leila

Poslaťod Silwuska » 11. Jan 2008, 15:29

Neviem ako je to s RC pre macky...ale v psacej ríši je to zbytocne predrazena strava plna chemikalii...takze skus zmenu stravy...moze na ne mat nejaku alergiu...ale ak je velmi malatna, a prespi vecsinu dna tak by som skusila veterinara...ako dlho to u nej trva?
Obrázok užívateľa
Silwuska

Poslaťod leila » 11. Jan 2008, 15:58

Trva to zhruba tyzden, pricom RC papka uz asi pol roka, takze nemyslim ze by to malo byt preto.
leila

Poslaťod Silwuska » 11. Jan 2008, 15:59

leila moze to byt prave preto...chemia sa hromadi...ale nenechavaj nic nahode...
Obrázok užívateľa
Silwuska

Poslaťod rea » 11. Jan 2008, 22:48

Mačkám sa občas v žalúdku hromadí srsť, ktorú zlížu pri čistení a môžu mať problém dostať ju von. Zvlášť pri takom kŕmení, aké používaš. Skús hľadať týmto smerom, existujú na to prípravky, ktoré pomôžu. Oplatí sa kúpiť trávu pre mačky, predávajú v chovateľských potrebách. Ale je to len jedna z možností.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod MVDr. Jana Freyová » 22. Jan 2008, 18:35

Ospravelôujem sa za oneskorenú odpoveď, ale Rea Ti poradila vcelku dobre, pravdepodobne sa bude jednať o nahromadenú srsť, navštív každopádne veterinára a pýtaj si pastu proti bezoárom. Tráva nemusí pomôcť. Veterinár vyšetrí, či sa nejdná o niečo iné - môžu to byť aj vnútorné parazity a pod.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
www.veterinka.sk
MVDr. Jana Freyová

Poslaťod leila » 22. Jan 2008, 19:25

Dakujem za odpoved, travu som jej pestovala, ale mojej cicuske vydrzi tak 3 dni a potom sa na nej spravi pliesen, takze sa mi stale nechce pestovat novu, cervy som vylucila, pretoze ju pravidelne odcervujem a pred 2 mesiacmi mala na rozbore stolicu 5x po sebe a vsetko je OK. Tak som jej dnes teda kupila pastu Bezopet, to som sa docitala na forach, ze je na bezoare, tak to skusim a uvidim ci to pomoze. Este raz dakujem
leila

Späť na VETERINÁRNA PORADŇA

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia