Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod anitram » 17. Feb 2006, 20:18

zuzu mas pravdu citam od konca a nevsimla som si, ze predtym nieco bolo, no musim sa zlepsit
pozerala som www stranku, mala je zlata, to akoby som videla vystrajat tu moju prdolu :lol:
ta mala teraz 3 mesiace, tiez sa narodila 16-teho :lol:
dufam, ze uz aj ja niekedy v najblizsom case rozbehnem www stranku, fotiek mam plno, len sa donutit ist tvorit
ved to asi poznas pri uceni :lol:
aj masenka je taka potvorka ako pisala pata a ja?? staci mi zobrat uterak a tvarit sa ze to idem na nu hodit a mame zabavu na cely vecer, sa nahaname, raz ja ju a potom sa tvarim ze ona mna :lol: ale strasne sa boji vysavaca, ale s tym asi nic nespravim, stiahne chvost a zalezia do svojej skryse pod kvetinou
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 18. Feb 2006, 13:21

anitram tá moja je ten najväčší beťár akého som kedy v živote videla..je za každú srandu a vysávača sa bojí ako ohňa.. a ona lubi keď na ňu niečo hodíš..rada sa potom spod toho vymotáva a zase sa zamotá naspäť..sranda je sa na ňu pozerať...najradšej sa vyvaluje v izbe na slniečku, ved si videla na tej fotke..tak dokáže preležať hodiny :lol: :lol: taká malá trúbka..My sme našu doniesli až v troch mesiacoch..to bola taká stará ako tvoja teraz :lol:
Obrázok užívateľa
zuzu

evi

Poslaťod Niki » 19. Feb 2006, 13:54

Ahojte ,ked sa možem pripojiť tej vašej diskusie,tak.dik. :D Aj ja mam doma maleho nezbednika yorkyho teraz bude mat 4 mesiace.je velmi zlaty ,len mam s nim jeden problem :( Mi sme ho naucili na noviny a teraz neviem ako casto mam nosit von aby pochopil ,že už budeme chodit von a nie na noviny.Neviete mi s tym rady?Ked skovam noviny tak zase špini všade.tak neviem čo mam robyť :cry: dik
Niki

Poslaťod anitram » 19. Feb 2006, 16:47

zuzu - tak ked dokaze lezat, tak to sa mas dobre, to co mam doma to je perpetum mobile. Rano odidem do roboty a ked pridem z roboty, tak sa hrame, behame, ked je pekne ideme von, ale ne a ne ju unavit, dokaze lietat z kupelne do izby dokola a stale nic. Sice ma jazyk vyplazeny, beha nadalej. A najhorsie, ze ked si myslim, ze je vybehana a dam jej jest, tak po najedeni chce pokracovat v behani. Na takych 30 min ju "donutim" okusovat kosticky z koze, ale to je tak vsetko.

niki - no ja zatial tento problem neriesim :lol: noviny ma na chodbe a ked chce, tak sa ide vycikat, ale ked ideme von a vycika sa, tak ju velmi pochvalim, rozmyslam, ze by som jej kupila aj nejaky zachodik, aby nemusela drzat 8 hodin, kym nepridem z prace.

spojazdnila som www stranku, zatial tak narychlo skusobne, ale fotogaleria funguje www.genystar.szm.sk
ta uvodna fotka je len fotomontaz :twisted:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Niki » 19. Feb 2006, 20:32

Diki za odpoved. :wink: no ja neviem,ale asi sa musi naučit chodit von lebo sme ho naucili do kuchyne tam mame kachlicky a to nie je moc esteticke aby tam stale chodil.aspon si to myslim :wink:
Niki

Poslaťod anitram » 19. Feb 2006, 22:10

Niki a ten klasicky postup si skusala?? premiestnovat noviny?? on by mal byt zvyknuty na noviny a ked ich pomalicky budes posuvat, tak on sa bude posuvat za nimi. Ja som mala najskor noviny v izbe a potom, ked som videla, ze chodi na noviny, som ich presunula na chodbu, riadne som jej to ukazala, ze co sa deje a chodi tam. A dalsi postup by mal byt, dat noviny pred vchodove dvere, aby sa potom pytal von na noviny a ako sa bude hrabat von za dvere, rychlo dat na ruky a vybehnut von na travu a nechat ho urobit potrebu vonku a pochvalit. Ale ja to nemam vyskusane, to som citala.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Niki » 20. Feb 2006, 11:41

Diki moc....dakujem za odpoved to co si mi poradila na 100% vyskusam.... :lol: Dufam ze sa mu to podari ........:roll:
Niki

Poslaťod anitram » 20. Feb 2006, 20:12

niki daj mi potom vediet ako ste dopadli

no ja mam teraz trosku insi problemik, dnes sme na vychadzke konecne stretli vhodneho psika na zoznamovanie, steniatko fenky jazvecika a tato mrna sa jej bala ako certa, jazvecicka behala a chcela sa hrat, tato mala chvost medzi nohami a tlacila sa mi k noham. Som ju aj povzbudzovala a nist. Tak dufam, ze ked budeme castejsie s nejakymi hafanmi, ze ju to prejde. Najvacsia smola, ze nie je s kym ju zoznamovat, bud su tu ustekani blaznivi mali psici bez vychovy alebo velke plemena, z ktorych je este viac posrata.

zuzu, niki ako ste vy na tom s malymi ??
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod offca » 21. Feb 2006, 8:51

ANITRAM, možno to človek vezme trošku divnô, ale skús ju nepovzbudzovať. Nech sa osmeli sama. Ked ju do toho nabádaš, je na nu vyvijany tlak a strach pretrváva.
Skús ju nechať tak, nech sa oťuká sama. Možno to bude trvať nie krátky čas, ale pôjde to... a tiež by si sa nemala vyhýbať velkym psom len preto, že sa ich boji.
To je zle. Práve z tohto by mohla neskôr, ked psíča pride k sebe, vzniknúť tá povestná odsudzovaná yorkia uštekanosť voči väčším, ako su oni.

Obrazne, ale nie doslova povedané, chceš naučiť dieťa plávať? - hoď ho do vody.
Vyhýbaním len stratíš, nič nezískaš.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 9:43

offca - ja sa tym velkym psom nejak zvlast nevyhybam, sused ma vlciacku, tak som ju nechala nech sa ocuchaju, ale predsa len este hrat sa s nou nejako nemoze a nie je ani kde, bahno vsade naokolo, vcera sme stretli kanadskeho ovciaka, bol urcite mlady, lebo sa spraval ako moj Drago, tahal sa za nami, majitel mal problem ho udrzat a mala sa ho jasna vec bala, pri takych prudkych pohyboch, co vyzerali akoby ju isiel lovit. Pred par dnami som stretla pitbula bez voditka a s celokozenym nahubkom cez papulu, tak to som ju radsej zdvihla na ruky, nikdy nevies co je zac majitel a nepotrebujem, aby jej hned pri prvom kontakte pitbul jednu uvalil.
Tam u nas nepoznam ziadneho kludneho psika. Jeden co je z utulku, je tiez poblazneny, dalsi su ustekani akoby ich z koze drali, bola tam jedna fenka boxera, ktoru sme pouzili pri prvom kontakte Dragonka, ale neviem ci este zije, bola velmi stara a uz ju nevidam vonku, akurat co vcera sme stretli malu jazvecicku, tak sa budem snazit s nimi stretavat, ale chcelo by to aj inych psikov, lebo zas si zvykne len na jedneho a to tiez nie je dobre.
Skusim tvoju radu, budem kaslat na nu, nech si zvyka.
Dnes o piatej ma zas zobudila tym ako si pohadzovala hovienko po izbe, islo ma roztrhnut od jedu, tak som si povedala, ze zaciname s kakanim vonku, akonahle sa zobudim, poletime von a nevratime sa, kym sa nevykadi vonku. :evil:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 21. Feb 2006, 9:52

anitram ved to nie je pravidlom ze po kazdom jedle musi 30 minut lezat! ked jej to nevadi tak budis...stranku mas peknu. :wink: aj moja je doobeda sama doma kym pridem domov, ale uz si zvykla. Zvycajne vydrzi kym pridem domov a potom ju rychlo beriem von, aj ked niekedy sa jej nepodari...a to je jasne ze hned ked sa rano zobudis prve co mas ist so psom vonku.. aj keby jej bolo treba o pol piatej ak ju niekedy chcete naucit ze doma sa rozhodne nespini! :wink:

Niki ja si myslim, ze ked ho to chces naucit tak by si mu mala razne ukazat ze noviny NIE! a ked sa vycika doma tak ziadne tutuli-mutuli to nevadi, ale ze to jednoducho nesmie a hotovo!! a zo zaciatku ho brat von aj 5 krat denne zakazdym ked sa zobudi alebo naje, a nechat ho von pokial sa nevycika a strasne ho pritom pochvalit..my sme davali aj odmenu a pomohlo to, ked sme ju doniesli tak ani vonku este nebola.. :wink: drzim vam palce..pa a pozdravuj Rikyho
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 10:05

zuzu - nejde o to ci jej to vadi, viem ze u malych plemien torzia zaludka nie je az taka akutna, ale ja prevenciu staviam na prve miesto, sesternici umrel psik na torziu zo dna na den bez varovania, to si ani nevies predstavit ten sok, sa z toho dlho spamatavala.
Mne nevadi, ked sa doma vycika alebo vykaka na noviny, toto bola naucena od zaciatku. Len ma stve,ze ak tie hovienka hned neodpracem, tak sa s nimi hra. Ale uz jej koncia dobre casy :twisted: mesiac si uzivala bezstarostneho steniatkovskeho zivota, teraz zacne tvrdy trening :twisted:
Diky za stranku, este nie je komplet a je tam vela vela roboty :cry:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 21. Feb 2006, 10:14

anitram to som nevedela ze na to moze aj umriet :shock: to fakt? ked si hned nelahne? ona sa uz trooosku zacina ukludnovat uz to nie je take mrnave steniatko ako ked sme ju doniesli.. :lol: ale po jedle sa nikdy nesali..aspon ja sa o to tiez snazim ale myslela som ze by to nebola az taka straasne tragedia ...
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 21. Feb 2006, 10:40

zuzu - nepanikarci hned, lebo zas ma tu ukrizuju za ziva, ze sirim nepodlozene spravy. pri velkych plemenach je zaludok velmi haklivy na torziu, zatial som bola informovana, ze u malych nie, ale pri mojom "stasti" schytame aj toto. Psik by nemal behat, skakat ani sa prevracat po najedeni, jednoducho by mal odpocivat. Lenze u tejto mrni to da zabrat udrzat ju v klude. Vcera som s nou bola hodinu vonku, ved bolo pekne, behali sme, hrali sme sa, prisli sme domov, dostala najest a isla dalej vymyslat s loptickou a behat po byte. Tak si vzdy musim k nej sadnut s kostickou z kozi na okusavanie, drzim jej to, ohlodava to a je chvilku v klude, ale dlho nevydrzi.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 21. Feb 2006, 10:44

anitram ja nepanikarcim :twisted: ja som to vzala ironicky..len som nechcela aby to vyznelo hnusne.. :) preto som sa pytala, lebo som tomu velmi hned neverila :wink: a ta moja je strasne vyberava..nechce ziadne tie keksy z obchodu a uz ju omrzelo aj susene ucho a to akurat teraz ked jej idu zuby..celu noc mlaskala a ani som sa poriadne nevyspala :roll:
Obrázok užívateľa
zuzu

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia