oreganka.
Zly den...ty si prva polozila otazku: "Kde su Vase priority, priatelia ?"
Trochu som si pri tom pripadal ako sused, co ma bullika v obyvacke v klietke, aby nehryzol drahy nabytok, venci 2x denne 15 minut a nesmie sa s mojim hrat, aby sa nezaspinil...brr
V tom utahani spominanom Van a potom aj mnou je velky kus toho, co spominas ty a to je ziskanie si dovery steniatka a zzitie sa s novym prostredim, rodinou. A to sa vobec nesnazim o salamunsku odpoved.
Predpokladam, ze najvacsim kamenom urazu su vyjadrovacie schpnosti kratkeho pisaneho textu, nie rozpor v tvojich, mojich, alebo nazoroch Van.
Ono utahat Jack Russella stoji mnoho energie a casu. Keby som takeho maleho 9 tyzdnoveho diablika nevidel osobne, tak neuverim. A tym utahanim nikto nemyslel nasilne tahanie na voditku niekde po parku, ani maximom casu nejake mojkanie v naruci. Nebudem tu teraz rozoberat nejake konkretne aktivity, bolo by to zas na pol strany.
Ked sa EjO rozhodne, bude mat povinnost si to nastudovat v zaujme steniatka.
Skusim to radsej zhrnut.
Zodpovedny clovek so serioznym zaujmom o psika si IMHO moze dovolit vziat domov steniatko, aj ked pracuje 8h denne. Pokial by si vsak
pred kupou steniatka nebol schpny nastudovat ani zaklady psej logiky a spravnej vychovy, tak nech si radsej nic nekupuje.
A ani neviem ako, ale vysla mi z toho pointa, ze podstatnejsi je pristup, ako tych 8h, aj ked netvrdim, ze je to idealna situacia, ale IMHO pri spravnom panovi to psik zvladne bez nejakej celozivotnej traumy.
Btw, Jackovia su statocny, odvazny a velmi samostatny. Fakt by som sa skor bal zdemolovaneho bytu.