oreganka píše:... sa tu zaoberate cikanim a nicenim veci, nikto nespomenul PSYCHIKU psa !
.. a k tomu ´utahaniu stenata a naslednemu prespaniu´: nic take nie je mozne od stenata ocakavat, pretoze jeho cyklus aktivita/spanok je celkom odlisny, nez u psa dospeleho.
oreganka.
Myslim, ze tu bolo dost dorazne spominane, ze steniatku treba venovat
maximum casu pocas pritomnosti. A nebolo to myslene
len koli niceniu nejakeho bytoveho inventara... Ono 8 tyzdnove stena toho ani moc neznici... Takze o psychike sa bavime v prvom rade.
Ja sa ta pytam sa trochu inac. Je 3r dieta zrele na to, aby sa zrazu ocitlo v neznamom prostredi bez svojej "svorky" (jasle)???
Podla mna urcite nie a napriek tomu takto sokuju ludia svoje vlastne mladata a minimum rodicov sa nad tym pozastavi..
Osobne si myslim, ze psie mlada ma odolnejsiu psychiku, ako ludske a to, ze je to terier vidim skor ako plus, nez nevyhodu. (Kaca)
K schopnosti prezitia v pripade "nehody" rodicov sa hadam ani nemusim vyjadrovat a porovnavat.
Si tu niekedy fakt pripadam ako v klube dokonalych!
Urcite, ze to bude pre steniatko sok, ale to je vzdy. Ja osobne som so svojim hawom bol pol roka doma, to aby niekto nenadobudol vodojem, ze obhajujem sam seba, ale poznam zopar ludi, co na svojho psa odjakziva slusne povedane seru a su to kupodivu pohodovy psi. Urcite to mali v zivote tazsie, ako pripadny Jack EjO, ak bude tak zodpovedy-na, ako zodpovedna bola polozena otazka. Preto som odpovedal, tak ako som odpovedal, ostatne je uz vecou svedomia EjO.
Bavime sa tu o 8 hodinach nepritomnosti, z coho minimalne 50% casu unavene steniatko prespi. Tipujem aj viac, ale nechcem trepat. Ja nemam nejake sialene skusenosti, co sa rezimu steniat tyka, len viem, ze moj krpec ked mal 8 tyzdnov, tak prespal hadam 20 hodin denne. A nebolo to v mojom naruci, dokonca som ani prilis nebol v tej istej izbe. 2 prve dni bol akurat trochu vyplaseny, kde sa to nachadza, inac nic.
Predpokladam, ze EjO neprinesie steniatko domov v nedelu vecer a ze to bude skor vyhra, ako nestastie a utrpenie mat pana-ni s takym pristupom, ako EjO ma. Ja byt psom a mat moznost vyberu, tak si pana s takym pristupom vyberiem!
Uchvatne je zodpovednemu "zodpovedne" poradit, ze radsej nech si stena nekupuje, len koli tomu, ze psikovi mozno mu bude par dni smutno, kym si zvykne a pochopi, ze "mama" sa vzdy vrati.
Chod radsej osvetu robit do parciku tym psickarom, co si vzdy rychlo zacnu merat teplotu s chlpatym teplomerom, ked nahodou ideme s moji krpcom okolo.
Prepac oreganka, vazim si ta, X veci vies lepsie ako ja, ale dnes sme mali asi 3 take zazitky a naozaj si myslim, ze to taka tragedia pre Jacka v pripade EjO nebude a psik by mal dobreho majitela. PEACE
P.S.: Ale mozes mi to kludne vratit.