Šteniatko počas Silvestra

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Šteniatko počas Silvestra

Poslaťod svetlana » 30. Dec 2007, 21:23

Dobrý večer,chcem vás poprosiť o radu ...mám 7 týždňové šteniatko jack russel parson a všade dnes počúvam ako na silvestra dávajú psíkom lieky na spanie, kvôli výbuchom petárd, ja vôbec netuším či aj takéto šteniatko má byť nejako chránené ..okrem toho že bude v byte a v uzatvorenej miestnosti...ak máte so šteniatkami počas silvestra skúsenosti budem rada ak mi poradíte.
Všetkým prajem príjemného Silvestra a do Nového roka veľa zdravia, lásky a šťastia.
Hľadám milého psíka do bytu
svetlana

Poslaťod raky » 30. Dec 2007, 22:13

Ak si ho mala na Vianoce, ako sa správalo? Vtedy už petardy trénovali...
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod Van » 30. Dec 2007, 23:31

Ja by som z toho paniku nerobila...steniatko je malinke a o to viac bude vnimat vase spravanie doma. Vy ste teraz jeho svorka v ktorej hlada ochranu. Takze ak bude citit, ze ste v strese (ci uz kvoli strachu on alebo sami mate doma strach z vybuchov) bude vystresovane aj ono...ak bude citit, ze ste vsetci v pohode, bude v pohode aj ono. Treba ho samozrejme dat mimo hlavny hluk...ale dobre je to spravit prirodzene, napriklad stravit s nim tam cely vecer. Zle je, ak zacnu vybuchy a niekto v panike ho schyti na ruky a rychlo odvlecie...uz tymto zacina stres, ze co sa to deje. Jednoducho, Silvester ( a to plati aj pre starsich psov) je rovnaky den ako kazdy iny a nic sa nedeje :)
Obrázok užívateľa
Van

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia