miro píše:Ahoj Peťo.Neda mi zareagovať na tvoju temu.Je pekne to o čo sa snažiš ale na to musiš mať aj chovne zvierata ktore sa daju použiť do chovu.Raz ponukaš Ruby ako American Bulldog potom jednym dychom ponukaš na program OLD Bulldog.Prečo si ju nakryl s Nerom aj keď si vedel že pes je chori na nohy a Ruby je do chovu nepoužiteľna.Asi preto maju vami dochovane šteniatka Americke papiere lebo podľa štandardu FCI by neprešli uchovnenim. Ak budete takto klamať ludi dopadnete ako v Čechach a nepustia vas na žiadnu vystavu. Podľa mňa je štandard Americkeho bulldoga dany a ten sa ma dodržiavať. Su to psy ktore sa daju použiť na pracovne , i športove využitie.V stanovach moloss clubu sk sa dba na zdravie chovnych jedincov, u každeho su rtg ktore nemaju sice vplyv na uchovnenie ale pre chovateľou maju veľky vyznam.K tomu tvojmu buldočiemu postoju tak to je ozaj sila, je rozdiel ak je pes chori a nemôže na nohy a ak je pes mohutny so širokym hrudnikom.Ľahko vybočene lakte akje psik dobre osvaleny su v tolerancii ale ak je to až choroba ako u vašich psov tak to sa nehnevaj ale to je tyranie. Sam som zvedavy čo sz vašho spojenia vyjde,verim že aj tam sa možno najde jedinec ktori bude akotak splnať dane požiadavky. Tak sa potom ozvi.
miro píše:Pre objasnenie o plemene Američan je využitelny ako na pracovne ,športove a ine aktivity. Sam mam psy ktore absolvovali pracovne skušky podľa svv,ipo. Inak od tohto cvičenia sme postupom času upustili a teraz cvičime na prakticke využitie v bežnom živote za rôznych rušivych situaciach. Ale aby som sa vratil k teme- American Bulldog ma presne stanoveny štanard kde je jasne povedane že je to pes mohutnej kostry s takpovediac ťažkopadnym vyzorom. Pritom jeto svižny a pohyblivy pes ktori je oddany svojmu panovi a rodine a ak si niečo zaumieni ma bulldočiu vydrž a odhodlanie. Preto bulldog a nie preto aby tam niektori pakovia križili anglickeho bulldoga a potom neprebehnu ani 20 metrov,a kolabuju. Vybočene lakte , mekky chrbat, chybajuce zuby a bojazliva povaha su važnou chybou.Takže neviem o čo sa tu niektori snažia.Tak isto niesom zastanca chovu na Americkych papieroch.Sam som bol svedkom že sa dostali do chovu jedinci ktori su na vylučenie ale stači poslať dolare a kopie papierov aj davno uhynutych psov a z USA vam pekne pridu papiere na šteniatka ktore nik neskontroloval a neselektoval. V podmienkach molossclubu sk sa robi ako bonitacia, kontrola vrhu a pod.Takže takyto chov ma hlôavu a petu. Ak si priveziem šteňa zo zahraničia dostanem exportny rodokmeň /min-4generačny/ a dam si žiadosť o preregistrovanie do SKJ a po prihlaseni do daneho klubu sa na mňa vzťahuju podmienky chovu ako u ostatnych chovateľov.Takže nerozumiem tomu ak tu niekto zavadza ludi k omylu a nevyvaruje sa chyb ktore sa mu už stali.Momentalne chov AB na Slovensku ma vynikajucu uroveň vďaka tomu že sa priviezli jedince zo zahraničia a aj uroveň odchovanych šteniat na Slovensku sa zvyšila po tom čo boli nakryvane sučky v zahraniči s pečlivo vyberanymi krycimy psami.
...repr^zent píše:Keby si radsej hodil info, ako sa ma Nero, teda ak este zije...
miro píše:Nero bol ponukany preto lebo môže biť ako dôstojny doplnok v zahrade.Nikdy som ho neponukal na chov. To ty si klamal až sa ti od huby prašilo. A k tym doplnkom. - klbna vyživa je k napomahaniu vytvoriť ako tak klbne mazivo a nie k tomu aby sa nim krmilo. Inak tie neslušne slova si nechaj pre niekoho kto na to skoči,ale mne sa tym neohanaj.Inak odchadzam od tejto temy a z tohto fora lebo vidim že to nema uroveň keď prejdu taketo hrube slova ktore si na moju adresu pustil. Z môjho hladiska ti prajem vela uspechov a ver že budem rad ak niečo dokažeš. Tak sa trap dokial ti to niekto bude žrať. Ahoj a dufaj že ti to vojde. Inak k tym zahorakom čo si mi napisal - bacha na tie reči lebo na to som haklivy. Sam vieš čo si ty a s akym IQ. tak sa maj viac neodpovedam a ani nereagujem
miro píše:To čosi napisal v sukromnej sprave ma mrzi a ak chceš vybavime si to inak.Ale už som porušil slub že sa nezapojim ale teraz ozaj končim.
miro píše:Ahoj a dufaj že ti to vojde.
Van píše:haban...trpis dyslexiou/dysgrafiou? Ak ano, ok...ale ak nie, mohol by si si po sebe obcas svoje prispevky precita? Pospajane slova a i y vacsinou naopak, plus velke pismena...z toho naozaj boli hlava pri citani a uprimne, chut citat ich je stale mensia...
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia