Zákon

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Zákon

Poslaťod asitak » 28. Nov 2007, 2:20

Ako ste mi tu už niekoľkokrát dokázali, tak som vo výklade zákona úplný blbec. Preto by som sa na Vás chcel obrátiť s Vašim výkladom zákona o poľovníctve.

Moja otázka:

Ak pes pod vplyvom svojho vedúceho v poľovnom revíri hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí, môže ho poľovnícka stráž zastreliť????

§ 21
(1) Poľovnícka stráž je oprávnená najmä:
b) usmrcovať v poľovnom revíri psy, ktoré mimo vplyvu svojho vedúceho a vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu hľadajú alebo prenasledujú zver alebo sa k nej plazia. Toto oprávnenie sa nevzťahuje na psy ovčiarske, ak sa nevzdialia od stáda viacej ako 200 m, a na psy poľovné, slepecké, zdravotnícke, vojenské a služobné, pokiaľ ako také sa dajú rozoznať a pokiaľ sa pri výkone služby alebo pri výcviku vzdialia z vplyvu svojho vedúceho len prechodne;
asitak

Poslaťod asitak » 28. Nov 2007, 3:09

V mojej otázke je "POD VPLYVOM" nie mimo vplyvu!

Jednoducho ma zaujma názor čo potom keď niekto pytliači a má psa pod vplyvom!!!

To sa nemôže absolútne nič opýtať?
asitak

Poslaťod raky » 28. Nov 2007, 3:17

asitak píše:V mojej otázke je "POD VPLYVOM" nie mimo vplyvu!

Kto koľvek sa samozrejme môže...., ... a nejdeme už spať???
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod asitak » 28. Nov 2007, 3:55

raky píše:
asitak píše:V mojej otázke je "POD VPLYVOM" nie mimo vplyvu!

Kto koľvek sa samozrejme môže...., ... a nejdeme už spať???

A názor nemáš?

Ježiši spať by si mal/a volať niekoho čo je tam s tebou. Nieeeeee?

Ale už začinam chápať tie pátračky po pohlaviach....
asitak

Re: Zákon

Poslaťod DKo » 28. Nov 2007, 9:04

asitak píše:Ak pes pod vplyvom svojho vedúceho v poľovnom revíri hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí, môže ho poľovnícka stráž zastreliť?
Môže a zároveň môže na vedúceho podať podnet za pytliactvo :idea:
DKo

Poslaťod Fraga » 28. Nov 2007, 9:58

TAK TAK ako napísal DKo :iagree: :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: Zákon

Poslaťod DKo » 28. Nov 2007, 11:36

Zolo píše:Myslím, že čoskoro sa to fundovane dozviem!
Fraga. Ty sa nerehoc, Ty si na tom skoro rovnako!
V narvaném fotbalovém hledišti v Anglii je mezi dvěma chlapy volné sedadlo.
Jednomu z nich to nedá a povídá tomu druhému: "Tak to teda nechápu, že si někdo může koupit lístek, a nepřijít."
"Víte, ten lístek jsem koupil před čtrnácti dny pro manželku, jenže ona mezitím zemřela."
"Oh, promiňte, je mi líto. - Proč jste ale nevzal někoho ze známých nebo rodiny?"
"Všichni jsou na pohřbu."
DKo

Poslaťod asitak » 4. Dec 2007, 0:45

DKo píše:
asitak píše:Ak pes pod vplyvom svojho vedúceho v poľovnom revíri hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí, môže ho poľovnícka stráž zastreliť?
Môže a zároveň môže na vedúceho podať podnet za pytliactvo :idea:

DKo tak mi vysvetli načo je potom v zákone presne stanovené za akých podmienok môže, keďže je tam že pes musí byť "mimo vplyvu" ale ty tvrdíš, že môže aj keď je pod vplyvom???? Myslíš si že to tam dali pre srandu, lebo bolo miesto na stránke a potrebovali ho vyplniť? Podľa toho ako si ty ten paragraf predstavuješ sú potom slová "mimo vplyvu" úplne zbytočné!!! Lebo podľa teba je to jedno či pod vplyvom alebo mimo vplyvu.... Ja si myslím, že zbytočné niesú len odporujú tvojim predstavám o divokom západe v našich lesoch...

PS: Daj si spraviť právnu analýzu a právnik ti už vysvetlí načo je tam to slovné spojenie....

Ale chápem - niekto má svojské vykladanie zákonov. Asi spôsobom: "myslíš tak že či sa to môže tak ako že som to spravil ja alebo niekto druhý? Hehe. Napríklad taký zákon ktorý upravuje voľný pohyb psov v Národnom parku.
Naposledy upravil asitak dňa 4. Dec 2007, 5:27, celkovo upravené 1
asitak

Poslaťod DKo » 4. Dec 2007, 7:35

asitak píše:Napríklad taký zákon ktorý upravuje voľný pohyb psov v Národnom parku.
repete: naše NP poväčšinou zahrňujú územie v 3. stupni ochrany
DKo

Poslaťod asitak » 4. Dec 2007, 16:29

DKo píše:
asitak píše:Napríklad taký zákon ktorý upravuje voľný pohyb psov v Národnom parku.
repete: naše NP poväčšinou zahrňujú územie v 3. stupni ochrany

Na území ochranného pásma chráneného územia s piatym stupňom ochrany platí štvrtý stupeň ochrany (§ 15).
asitak

Poslaťod Administrator » 4. Dec 2007, 21:44

Pekný večer prajem!
trochu som to tu prečistil od príspevkov, ktoré neboli v súlade s pravidlami fóra. (nesúviseli s témou a mali urážlivý charakter)
Prajem príjemnú ďalšiu debatu.
Obrázok užívateľa
Administrator

Poslaťod Administrator » 6. Dec 2007, 16:08

To, čo tu nasledovalo, malo opäť len charakter hádky a vzájomného urážania sa. Dotyční užívatelia už dostali zákaz vstupu, minimálne na 48 hodín.
Obrázok užívateľa
Administrator

Poslaťod Zolo » 6. Dec 2007, 16:42

Administrátor, niektorá z prispievateliek Ti dala do pozornosti jednu info, aby si si pozrel odkedy tu táto nevraživosť panuje a kto tu začal s týmito nezmyslami. Jasné dá sa tu ignorovať všetko a nič, ale podstata je niekde inde. Na ten keď neprídeš, môžeš banovať a "banovať" koľko len chceš. Nikto nevolá po cenzúre, ja osobne som za sedliacky rozum. Môj i Tvoj...
Osobme nepotrebujem žiadneho vykladača práva na každom vlákne. Takých expertov je tu plná ... Len námatkou - na čele tejto gubernie je profesor práva a vyzerá to tu ako v Sudáne...
Zolo

Poslaťod Zolo » 6. Dec 2007, 16:44

PS. Je dnes problém zaregistrovať sa pod iným nickom a vstupovať z inej adresy? Nie je jednoduchšie trošku inou formou sprísniť podmienky registrácie? Len sa pýtam....
Zolo

Poslaťod jetotak » 6. Dec 2007, 16:45

Administrátor píše:To, čo tu nasledovalo, malo opäť len charakter hádky a vzájomného urážania sa. Dotyční užívatelia už dostali zákaz vstupu, minimálne na 48 hodín.

Mal si mazat to co nevyhovovalo, ale ty len zachranujes ak niekto vystupuje ako blb a nasledne sa za to hambi... Pekne to moderujes len co je pravda...
jetotak

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 36 hostia