Jaro píše:no ak uz dusan zle radil tak neviem ked uz nie rukou tak uz len vziat stena do zubov a pomykat s nim ako to robi ich mater ked sa stena nevie zmestit do koze . len to chcem vidiet v praxi . ta ruka a zatrepanie nie najschodnejsia cesta . nemyslim si ze polovicny vlk stena bude mat z toho traumu . skor si uvedomi kto tomu sefuje . psia rec musi fungovat ziadne ulavy .
Amaguk píše:Jaro píše:no ak uz dusan zle radil tak neviem ked uz nie rukou tak uz len vziat stena do zubov a pomykat s nim ako to robi ich mater ked sa stena nevie zmestit do koze . len to chcem vidiet v praxi . ta ruka a zatrepanie nie najschodnejsia cesta . nemyslim si ze polovicny vlk stena bude mat z toho traumu . skor si uvedomi kto tomu sefuje . psia rec musi fungovat ziadne ulavy .
vytrepanie za kozu je etologicky mytus, tak suky stence bezne nevychovavaju, to by si mohol vediet, ze je to ten najkrajnejsi mozny trest, na skale trestov, aky sa udeluje. Urcite nie je adekvantnym terstom za okusovanie a urcite by som ho neradila pouzivat niekomu, kto ma so psami malu skusenot. Ale kolko ludi, tolko pristupov - a mne sa to ako spravny pristup a zodpovedna rada nejavi
ak ostatnemu asi tolko - byt zadavatelkou tak urcite skor dam na rady niekoho, kto ma s CsV skusenosti, nez na rady typu "nemyslim si ze polovicny vlk stena bude mat z toho traumu-" Ono, to ze si to nemyslis TY este nie je spolahlivou radou ako na vychovu CsV.
neviem, snad by tu malo ist o vec, ako co najlepsie poradit, ako o presadzoavnie nejakach domnienok a osobnych nazorov...
takze, snad sa v tom bude vediet zorientovat
A za tych par rokov a niekolko 10tok psov co mi preslo rukami ani jedno neutrpelo psychicky . su z nich vyrovnane jedince ktore vedia kto komu sefuje Wink
nie To robia len ludia, ktori chcu svoje stena prizabit.Amaguk píše:
fakt hej, to suky robia
ako vidis, schmatnut za kozu si tam dala ty, Dko pisal uchopeneho a dalej dal "s citom" ...myslim, ze oba tieto vyrazy nemaju taky "silny vyznamovy odtienok" pre ktory sa certis Mne to skor pride tak, ze si si povedala, ze na prispevky poniektorych ludi tu budes zo zasady reagovat negativne bez zamyslenia sa nad obsahom Citas napisane co citat chces, nie co tam naozaj jeDKo píše:...uchopeného za kožu za hlavou kľudne zašmar (s citom) ...
ziadna rada cez net nie je dobra, lebo vsetko napisane sa moze inak vysvetlit a nespravne aplikovat. Raz videne je viac ako stokrat citaneAmaguk píše:Ale kolko ludi, tolko pristupov - a mne sa to ako spravny pristup a zodpovedna rada nejavi
Van píše:ziadna rada cez net nie je dobra, lebo vsetko napisane sa moze inak vysvetlit a nespravne aplikovat. Raz videne je viac ako stokrat citaneAmaguk píše:Ale kolko ludi, tolko pristupov - a mne sa to ako spravny pristup a zodpovedna rada nejavi
No pozri, bud je aj v tomto rozdiel od plemena, alebo som potom videla len sialene suky, ktore stena odhodili aj na vacsiu vzdialenost ako len 2-3 cmAmaguk píše: Robia to skor zastipnutim za kozu na krku a chytenim tlamy stenata, a hlavne pohladmi, postojom a vrcanim.
Van píše:No pozri, bud je aj v tomto rozdiel od plemena, alebo som potom videla len sialene suky, ktore stena odhodili aj na vacsiu vzdialenost ako len 2-3 cmAmaguk píše: Robia to skor zastipnutim za kozu na krku a chytenim tlamy stenata, a hlavne pohladmi, postojom a vrcanim.
Amaguk píše:zatial nemam, ale sa o toto plemeno intenzivne zaujimam, kedze planujem do buducnosti prave prirastok CsV, a co- to o jeho specifikach viem. preto som aj v kontakte najma s tou chovatelkou, co som tu spominala, a na ktoru by som aj zadavatelke radila sa obratit s konkretnymi otazkami.A za tych par rokov a niekolko 10tok psov co mi preslo rukami ani jedno neutrpelo psychicky . su z nich vyrovnane jedince ktore vedia kto komu sefuje Wink
ved prave o to ide, ze ty vies ako na to a mas pre psov cit, mas x skusenosti a vies odhadnut primeranost trestu v zavislosti od situacie
LENZE, zo so zadavatelkynej otazky je zrejme, ze ma o psoch a ich spravani (ergo aj o prirodzenej psej kominikacii) len minimalne vedomosti, preto by sem jej ja osobne neradila aplikovat takuto formu trestu, najma nie za mensie pristupky - hryzenie treba hlavne spravne presmerovat na inu cinnost a nie tvrdo trestat (specialne, ked aj sam pises, ze je to jedna z moznosti - moja skusenost je, ze nevedomi ludia maju tendenciu taketo rady nediferencovane aplikovat a narobia tym viac skody ako osohu)
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia