No vidím, že máme novou budoucí majitelku Weimaranera
Jen do toho.
Jak už Joachim říkal, je to skvělý společník a v dobrých rukou úžasný pracant! Je nadšený z jakékoliv práce, ať už jako lovec, agiliťák, služební pes nebo na kolo a jiné aktivity.
Je opravdu moc vnívavý a citlivý a doporučila bych ho do bytu nebo domu, ne z důvodu, že by byl náchylný na nějaké nemoci, ale pes jako takový je společenské zvíře a je nejšťastnější v přítomnosti člověka, ať je krátkosrstý nebo má srst dlouhou.
Na první pohled poznáte rozdíl mezi psem, žijícím venku a psem, který je každou možnou minutu s člověkem.
Navíc weimar je velmi kontaktní pejsek a nedělá mu moc dobře být někde sám, potřebuje svou smečku a tu mu nahrazují jeho majitelé.
V rukou klidného a vyrovnaného člověka, který se mu věnuje se stává nenahraditelným přítelem.
Má skvělou vyrovnanou povahu, je ostřejší, ale v žádném případě není zákeřný...to znamená, že perfektně od přírody hlídá své teritorium, ale nepokouše, pokud na to není cvičen.
Doufám, že vám pomůže i můj názor na tyto úžasné tvorečky v rozhodnutí se, zda ven nebo domů.
Já sama mám jednu weimaří slečnu celoročně v bytě a můžu říct, že nemáme žádný problém s nepořádkem, snad jen malinko při hárání.
Má své místo v obyváku vedle sedačky a je maximálně spokojená jen když nám může být na blízku a mít nás na očích. Než jsem si ji naučila, že má být na místě, chodila neustále za mnou jako ocásek, opravdu skvělý pocit. Jsou to miláčci.
Mějte se krásně a doufám, že vám bude váš weimar stejným neodlučitelným přítelem jako je pro mne moje Fis.
Niki + Fissie