Fraga píše:Nils píše:a takéto poznáš??
šišmariá ten je krásny.....štenduliačik....
fuha, to je. teraz ho uz len utratit. to sprvi EMOR, jemu to ide najlepsie
Kaca píše:beira píše:Ja považujem kastráciu za horší čin ako zabitie.
Suhlasim. Zvieratu sa vezme zmysel zivota. Moze s tym sice zit, ale aky je to zivot? Skutocne, pokial tam nie su zdravotne dovody alebo to nie je v utulku, som striktne PROTI.
rea píše: a ja by som to skľudnenie nazvala skôr rezignáciou,
Iste, treba si jednoducho uvedomiť, načo reprodukčné orgány slúžia, čo produkujú a aký vplyv majú tieto "produkty" na rozhádzanie hormonálnej stability, metabolizmus. Pokiaľ hovoríme o neurohumorálnom riadení organizmu, tak sa nedivme, že to má vplyv aj na CNS a cez ňu na správanie, konanie podľa hlasu inštinktov, atď.
Zaujímalo by ma ešte, aký by mala v prípadoch útekov psa význam kastrácia, ak si pes môže aj tak s fenami užívať (nie je ich veľa, ale poznám takých aj ja) a úteky nie sú len otázkou hormónov, ale aj ventilovania frustrácie psa z nedostatku podnetov a podobne. Má to byť pokus, skúsime, či nepomôže?
Kastrácia na úteky nemá žiadny vplyv. Je to výhovorka pohodlných, neschopných a tých, pre ktorých je ideálny radšej plyšák.
To "užívanie si" je len záležitosť spomienok, ničoho iného. Ak teda nie je to správanie ešte v krátkom čase po kastrácii, keď ešte "dochádzajú" zvyškové hormóny.
Priznám sa, že ja osobne veľmi neriešim iné prípady kastrácie, ako je odporúčanie pri problémovom správaní a robiť jasno v tomto je podľa mňa veľmi užitočné a v podstate najjednoduchšie - osvetou.
Ak sa jedná o problémové správanie - o kastrácii netreba ani uvažovať. Ak sa jedné o zdravotný aspekt, alebo o sociálny aspekt (útulky) tak to pochopím. Osobne som tiež proti navrhovanej "plošnej" kastrácii. To má aj iné aspekty ako ušmyknúť a je po problémoch. Na druhej strane - ten úkon sa naspäť vrátiť nedá. Len vo vtipoch sa dajú prišiť naspäť a ...
Zolo píše:
To "užívanie si" je len záležitosť spomienok, ničoho iného. Ak teda nie je to správanie ešte v krátkom čase po kastrácii, keď ešte "dochádzajú" zvyškové hormóny.
Zolo píše:Ak sa jedná o problémové správanie - o kastrácii netreba ani uvažovať. Ak sa jedné o zdravotný aspekt, alebo o sociálny aspekt (útulky) tak to pochopím. Osobne som tiež proti navrhovanej "plošnej" kastrácii. To má aj iné aspekty ako ušmyknúť a je po problémoch. Na druhej strane - ten úkon sa naspäť vrátiť nedá. Len vo vtipoch sa dajú prišiť naspäť a ...
beira píše:To som nepovedala ja... To som len vygoooglila ako nazor...
Ale svojho psa by som kastrovat z inych ako zdravotnych dovodov tiez nedala...
Myslim si, ze zjednodusovanim pristupu ku kastracii a jej nevhodna propagacia (kastracia zbavi vas aj vasho psika vsetkych problemov...) posuva psa zas blizsie k hranici veci, s ktorou mozno urobit hocico... A to ma desi, ked si predstavim tych mnohych nevedomych, zaslepenych a nezodpovednych dvojnozcov, ktori si vzdy zvolia tu pre seba najlahsiu cestu... mnohi nekonaju z presvedcenia, ale z pohodlonosti...
Mirra Starr píše:
Ak by ste ma tu začali osočovať, kritizovať a urážať, že či sa aj ja nechcem dať vykastrovať, alebo či mám sopránový hlások, či som normálna, alebo že viem hovno o psoch a tak podobne, tak som na to pripravená, ale reagovať na to nebudem, lebo som sem prišla len vysloviť svoj názor na slobodné fórum v slobodnej zemi a nie sa sem s niekým o mojom názore hádať. Mnoho ľudí má mnoho názorov a môj je jedným z tých mnohých.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia