preco?dalsi pribeh o smrti.....

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

preco?dalsi pribeh o smrti.....

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 18:42

PREČO?
(upravený skutočný príbeh)

Jeden pán mal bordeuxskú dogu. Bola krásna. Oddaná, verná jemu aj jeho rodine, poslušná... Milovala jeho aj jeho deti. S neuveriteľnou nehou sa s nimi vítala, keď prešli popri jej voliére. Bola mladá, tešila sa vždy, keď ho uvidela, mohla sa s ním hrať, túliť sa k jeho deťom a verne im slúžiť. Jedného pekelného dňa sa pán zamyslel...
Prečo? Prečo nepostaviť garáž na dvore? Veľmi sa mu darí, má veľký dom, rodinu, dve krásne deti, vysoký plat, všetko, čo potrebuje... Prečo nepostaviť garáž? Má predsa nové drahé auto, hodila by sa k nemu aj moderná, priestorná garáž, s bezpečnostným zariadením, keď už ho má aj v dome, nechával by ju cez deň pootvorenú, aby sa susedia vždy dívali, aké krásne a vznešené auto má v tej nádhernej novej garáži.... Ale niečo mu v tom bránilo. Voliéra. Na dvore nie je toľko priestoru, v záhrade má už veľký altánok a na zvyšných miestach tam má jeho žena kvety.... Vlastne prečo nad tým rozmýšľať? Jednoducho ju zbúra. Ale kam so psom? A vlastne načo mu je pes? Veď má všetko, strážiť dom už nepotrebuje, deti sa hrajú na počítači a musia sa učiť, nenechá ich predsa hrať sa so psom, ako keby nemali inú robotu. Navyše predsa je to veľký pes, keď budú deti chcieť, kúpi im nejakého malého. Ale čo teda so psom? Kam s ním? .......
Vzal ju von. Išiel s ňou na lúku. Ona sa veľmi tešila, veď odkedy má tú novú prácu, bývala zavretá vo voliére, deti si ju nevšímali a na prechádzky s ňou nemal nikto čas. Rozbehla sa po lúke naprieč pražiacemu letnému slnku, ušká jej viali vo vetre, naháňala včely a natešene poskakovala. On sa na ňu chvíľu s nezáujmom pozeral, poobzeral sa okolo seba a vytiahol starú vzduchovku, s ktorou ešte keď bol malý strieľal vtáčiky. Ona zatiaľ stále šťastne behala. Pozrela sa na neho krásnymi očami, aby sa mu odvďačila za jeho lásku, starostlivosť a túto krásnu prechádzku. Nechápala. Až do poslednej chvíle nechápala.....Ani on nechápal. Nechápal prečo v tej chvíli stlačil spúšť......
Ešte dlhý čas rozprával kamarátom po dedine, akého mal krásneho, čistokrvného a cvičeného psa. Ale bol to len pes.......

(príbeh sa stal na Slovensku v jednej dedine, možno je trochu prekrútený, ale skutočný je ešte oveľa nezmyselnejší...ale ak to chcete vedieť, bolo to tak, že ten pán vôbec nebol bohatý, bol to obyčajný človek, žijúci celý svoj život v dedine, ostatné veci v príbehu sedia, lenže ju zrejme nezastrelil na krásnej lúke, ale niekde doma na dvore, kde ju aj zakopal.... a prečo? Odôvodnenie je vraj jednoduché – bola veľká, nie preto, že by si chcel postaviť garáž, ale ten človek nestojí za to, aby som ho vložila do príbehu.....na dedinách je to však bežné, ľudia bez príčiny, bez toho, aby sa pokúsili o iné riešenie, strieľajú svojich psov, topia šteniatka, ktoré prišli na svet ich zavinením, strieľajú svojho ,,starého,, psa a nedbajú na to, že po dlhé roky im verne slúžil a bol im verný, jednoducho ohluchol, oslepol, či si zlomil labku a kríva, zachrípol......jednoducho doslúžil a zbavia sa ho ako nepotrebnej starej chladničky, či telky......a na druhý deň majú novú ,,vec,, ktorá im môže slúžiť......)

Diana

Sterilizujte, sterilizujte, sterilizujte a nemnožte ďalej ani len bezpapierových čistokrvných psov! Už desiatky aj takýchto čistých psíkov a šteniatok skončilo u nás!!!
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111
 
Príspevky: 106
Registrovaný: 19. Nov 2007, 14:10

Re: preco?dalsi pribeh o smrti.....

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 18:50

nerozbiehajte prosimzas tu istu temu ako v steniatkach
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111
 
Príspevky: 106
Registrovaný: 19. Nov 2007, 14:10

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 19:16

Jedni si to tu mýlia s inzetnou kanceláriou, iné sa tu predbiehajú v citovom vydieraní. Vážené možno vám to ušlo, ale tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti o psoch. Vaše skutočné príbehy plné chobotím typu usmrtenie dogy starou vzduchovkou si rád s očami plnými sĺz (od smiechu) prečítam niekde inde :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
DKo
 
Príspevky: 553
Registrovaný: 10. Júl 2006, 10:44
Bydlisko: Turiec

Poslaťod Zolo » 22. Nov 2007, 19:48

DKo píše:Jedni si to tu mýlia s inzetnou kanceláriou, iné sa tu predbiehajú v citovom vydieraní. Vážené možno vám to ušlo, ale tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti o psoch. Vaše skutočné príbehy plné chobotím typu usmrtenie dogy starou vzduchovkou si rád s očami plnými sĺz (od smiechu) prečítam niekde inde :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:


Dušan, ale Ty si v podstate starý hnusák. :roll: Prečo berieš ľuďom ilúzie? Prečo by stará vzduchovka nezastrelila 50 kolovú dogu? Keď Pán Boh dá, aj motyka vystrelí! A trafí a aj zabije :!:
Ale inak s Tebou súhlasím, toto je rubrika o chovateľstve a nie literárna príloha mamky Pôstkovej k nedeľnému vydaniu Rodina a svet...
Zolo
 
Príspevky: 362
Registrovaný: 5. Okt 2007, 10:04
Bydlisko: BB

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 20:04

Zolo píše:Dušan, ale Ty si v podstate starý hnusák. Prečo berieš ľuďom ilúzie?
aby nepľuli len na Eugena, za to, že sa nevie jemne vyjadrovať 8)
DKo
 
Príspevky: 553
Registrovaný: 10. Júl 2006, 10:44
Bydlisko: Turiec

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 20:07

DKo píše:Jedni si to tu mýlia s inzetnou kanceláriou, iné sa tu predbiehajú v citovom vydieraní. Vážené možno vám to ušlo, ale tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti o psoch. Vaše skutočné príbehy plné chobotím typu usmrtenie dogy starou vzduchovkou si rád s očami plnými sĺz (od smiechu) prečítam niekde inde :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:



:? tvoj komentar neprijimam, lebo tu sa uz rozbehla uplne ina tema ako vymienanie chovatelskych skusenosti. skus do psa strelit viac krat vzduchovkou, ak mu strelis do oka, mozno sa ti podari ho zabit ale potom sa necuduj :idea:
nejde tu o tuto konkretnu cast ale o POINTU ktora ti akosi usla ako uz vela veci na tomto fore 8)
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111
 
Príspevky: 106
Registrovaný: 19. Nov 2007, 14:10

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 20:17

Dia111 píše:tvoj komentar neprijimam
neprijímaj a kľudne sa hoď aj o zem, že som si ho dovolil napísať. Veď ja som to ani neadresoval výlučne tebe a očakávam, že sem šupneš aspoň ďalších 10 podobných chobotín. Cítiť sa zaujímavá vďaka písaniu o psej bieje musí byť skutočne povznášajúce a možno niekomu z teba aj cvrkne, len si ťa dovolím upozorniť, že Jim Willis písal aj veselé príbehy a bolo ich viac než tých smutných.
Naposledy upravil DKo dňa 22. Nov 2007, 20:32, celkovo upravené 1
DKo
 
Príspevky: 553
Registrovaný: 10. Júl 2006, 10:44
Bydlisko: Turiec

Poslaťod oreganka » 22. Nov 2007, 20:32

Naco je toto dobre ? ..komu toto prospieva ....
oreganka
 
Príspevky: 168
Registrovaný: 20. Jún 2007, 14:17

Poslaťod lucik » 22. Nov 2007, 22:09

oreganka píše:Naco je toto dobre ? ..komu toto prospieva ....


egu zopar jedincov
Obrázok užívateľa
lucik
 
Príspevky: 172
Registrovaný: 22. Mar 2006, 15:29
Bydlisko: Piestany

Poslaťod raky » 22. Nov 2007, 23:40

lucik píše:
oreganka píše:Naco je toto dobre ? ..komu toto prospieva ....


egu zopar jedincov



asi trom
Obrázok užívateľa
raky
 
Príspevky: 246
Registrovaný: 9. Nov 2007, 1:52

Poslaťod zopz » 22. Nov 2007, 23:48

Prebehla som si forum, teda nazvy tem a casto to tu nie je o vymene chovatelskych skusenosti.

Ono najlepsie je mozno na take forum, co sa mi nepaci neragovat a forum sa ocitne dolu.

O diu a michaelu sa nebojte, aj ked su este plne idealov, vyrastu a budu realistickejsie. Mna na tom tesi jedno, ze z nich urcite nevyrastie svina clovek, ani nejaky vrah. A aby bol svet lepsi a vsetkym sa nam zilo lahsie, radsej mladez odchovanu na sucite, nez magorov co upaluju macky.
Ja im urcite obom drzim do buducna palce a viem si predstavit, ze utulku su velkym prinosom.

A ak by admin namietal na temy, nemyslim, ze by mal problem to vymazat.

A ak sem zabludi zase nejaky tinedzer, mozno ho ich slova oslovia, a schova zapalky spat do vrecka./ obrazne povedane/
Obrázok užívateľa
zopz
 
Príspevky: 160
Registrovaný: 19. Nov 2007, 12:34

Poslaťod yetti007 » 23. Nov 2007, 7:48

Pripajam sa k tym trom, ktorym vadia Vase srdcervuce pribehy o psoch. Prosim Vas zalozte si niekde forum s PRIBEHMI popripade ROMANIKMI resp. TELENOVELAMI a tam obtazujte svojimi citakmi tych ktorych to zaujima. Nehnevajte sa ale kazdy prispevok sa po chvilke zvrtne na nejaky podobny pribeh. Naco to je :twisted: . Ten kto bude chciet nechat pokochat svoje srdce takymto pribehom urcite tam zavita. Ale nie otravovat takymi pi...ami ostatnych ucastnikov tohto fora. HOWGH :idea:
yetti007
 
Príspevky: 67
Registrovaný: 21. Sep 2007, 7:42
Bydlisko: Turiec, Martin, Necpaly...

Poslaťod ...repr^zent » 23. Nov 2007, 8:05

zopz píše:O diu a michaelu sa nebojte, aj ked su este plne idealov, vyrastu a budu realistickejsie. Mna na tom tesi jedno, ze z nich urcite nevyrastie svina clovek, ani nejaky vrah.

Ja sa len bojim, ze ked vyrastu, budu u nich vsetci ludia svine. :?
Aj psy maju zle dni, mozno dnes je ten den a ja som ten pes!
Warriors
Obrázok užívateľa
...repr^zent
 
Príspevky: 460
Registrovaný: 4. Okt 2007, 2:26
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Michaela » 23. Nov 2007, 8:22

yetti007 píše:Pripajam sa k tym trom, ktorym vadia Vase srdcervuce pribehy o psoch. Prosim Vas zalozte si niekde forum s PRIBEHMI popripade ROMANIKMI resp. TELENOVELAMI a tam obtazujte svojimi citakmi tych ktorych to zaujima. Nehnevajte sa ale kazdy prispevok sa po chvilke zvrtne na nejaky podobny pribeh. Naco to je :twisted: . Ten kto bude chciet nechat pokochat svoje srdce takymto pribehom urcite tam zavita. Ale nie otravovat takymi pi...ami ostatnych ucastnikov tohto fora. HOWGH :idea:



ako mozes toto forum takto odsudzovat ked si tu kratko :shock: a ty si myslis ze sa z tychto pribehov nemozes NIC naucit?!
Michaela
 
Príspevky: 255
Registrovaný: 31. Mar 2006, 7:33
Bydlisko: Banská Bystrica

Poslaťod yetti007 » 23. Nov 2007, 8:47

Michaela píše:
yetti007 píše:Pripajam sa k tym trom, ktorym vadia Vase srdcervuce pribehy o psoch. Prosim Vas zalozte si niekde forum s PRIBEHMI popripade ROMANIKMI resp. TELENOVELAMI a tam obtazujte svojimi citakmi tych ktorych to zaujima. Nehnevajte sa ale kazdy prispevok sa po chvilke zvrtne na nejaky podobny pribeh. Naco to je :twisted: . Ten kto bude chciet nechat pokochat svoje srdce takymto pribehom urcite tam zavita. Ale nie otravovat takymi pi...ami ostatnych ucastnikov tohto fora. HOWGH :idea:



ako mozes toto forum takto odsudzovat ked si tu kratko :shock: a ty si myslis ze sa z tychto pribehov nemozes NIC naucit?!


ad1/ To ze sem neprispievm, neznamena ze som tu kratko :idea:
Ad2/ Datum registracie nie je kriteriom aby som sa nad niekoho povysoval
ad3/ Clovek sa uci cely zivot a sprosty umiera
ad4/ Vztah clovek zviera je jednoducho v samotnom cloveku a snaha niekoho s tymito chobotinami prevychovat je viac ako miziva
ad5/ myslis si ze zakomponovanim tychto fantazmagorii do kazdej jednej temy tu na fore nieco poriesi? Omyl. Som tu na svete uz dost dlho na to, aby som vedel posudit co tu pisem.
Ad6/ Som aktivny chovatel, s uspesnymi odchovmi ale po preteceni pohara trpezlivosti mi nedalo nezapojit sa do diskusie.
ad7/ Myslis si ze pocet prispevkov..... kolkokrat za kazdu cenu.... je kriteriom k hierarchii tu na tomto fore? VELKY OMYL

Vazim si tvoj vztah ku psom, dolu klobuk, len prosim Ta nepoucuj ked nevies s kym mas tu cest....
:lol:
yetti007
 
Príspevky: 67
Registrovaný: 21. Sep 2007, 7:42
Bydlisko: Turiec, Martin, Necpaly...

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia

cron