emor píše:kaiz píše:rad by som sa opytal znalejsich, kedy je vhodna doba dat psa vykastrovat? nasiel som na webe clanok na stranke http://www.havino.net/index.php?option= ... &Itemid=44
kde je spomenuty 6 mesiac. to sa mi zda skoro, asi by to mohlo mat dopad na fyzicky vyvoj psa, jeho zmohutnenie. mam 7mes. RR a chcel by som vystihnut tu spravnu dobu, aby tym rastovo neutrpel - ale, aby mi nezdrhal. dakujem vopred za info.[/url]
mozes napisat kto ti povedal alebo kde si zistil ze semeniky maju na svedomi alebo suzodpvedne za "zdrhanie psa"?
mala podotazka. das sa aj ty vykastrovat.? alebo nemas s nikym nikdy nijaky problem.? tuto poznamku neber osobne. je to na zamyslenie.
ten link som si pozrel. nie vsteko co najdes na internete je relevantne a bohuzial vela fušerov,diletantov a ziskuchtivcov podsuva dezinformacie ktore maju za nasledok velmi skreslene predstavy o realnosti problemov.
ak niekto tvrdi ze za tym stoja studie.. nech tie studie zverejni a nech potvrdi ich autenticitu. nech ukaze konkretne vysledky . pokial tomu tak nieje tak je to bohapuste zvachlanie.
privolanie je zakladny cvik . ktory sa da zvladnut. utekanie z vybehu je vec zabezpecenia vhodneho oplotenia.
kastracia je mimoriadne intenzivny zasah a naburava cely hormonalny system. odoruca sa zo zdravotnych dovodov v pripade potvrdeneho tumoru a podobne. vo vysokom veku 10 a viac rokov. nie u mladeho psa.
kastraciou ziskas jedine krypla. nie psa ktory ti nebude utekat.
inak este jedna vec. preco si si vybral RR.? kolitomu co si sa o nich docital alebo koli tomu ze si ich mal moznost dlhodobo zo siria spoznat a paci sa ti tot plemeno pre svoje charakteristiky a typickost.?
kaiz píše:rad by som sa opytal znalejsich, kedy je vhodna doba dat psa vykastrovat? nasiel som na webe clanok na stranke http://www.havino.net/index.php?option= ... &Itemid=44
kde je spomenuty 6 mesiac. to sa mi zda skoro, asi by to mohlo mat dopad na fyzicky vyvoj psa, jeho zmohutnenie. mam 7mes. RR a chcel by som vystihnut tu spravnu dobu, aby tym rastovo neutrpel - ale, aby mi nezdrhal. dakujem vopred za info.[/url]
emor píše:vnimam.
zakladne fyziologicke procesy a systemy funguju u cloveka aj u psa rovnako.
tu je namieste prirovnanie o odnati pohlavnych organov vratane endokrinnych zliaz zodpovednych za tvorbu celeho radu hormnonov spoluzodpovednych za zdrave funkcie organizmu ako celku. vedlajsi efekt je zmena psychiky.
ohladne CNS a veci s tym suvisiacich je pes uplne inde ako clovek. pochopi to len ten kto zo psom dokaze aj nieco robit, spolupracovat - nie len sa o psikov v utulku starat a hladakat a pratat hovienka a krmit ich granulkama.
ked mas pocit ze ja neviem co pisem . precitaj si to znova a znova . lebo nakoniec sa ti mozno podari pochopit co to tam za myslienky a skusenosti su.
Dia111 píše:
ja tym staranim sa aspon niekomu pomaham poznam vykastrovanych psov a zemnit sa im teda psychika moc nezmenila, to skor tebe by sa mala, nebolo by to na skodu
rea píše:Dia111 píše:
ja tym staranim sa aspon niekomu pomaham poznam vykastrovanych psov a zemnit sa im teda psychika moc nezmenila, to skor tebe by sa mala, nebolo by to na skodu
Nezmenila sa im psychika? A všímala si si pozorne?
beira píše:Ja považujem kastráciu za horší čin ako zabitie.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia