[quote="Dia111"]
-nie nespytala. ja sa ho nemusim pytat. ja presne viem odkial moj pes prisiel, viem ako zil od steniatka. a to, ze je rad mu vidim na ociach, tu uz ide o isty VZTAH k tomu psikovi.
Prepáč, asi potom dobre nerozumiem tónom Tvojich odpovedí. Mne z nich vyznieva, že priveľmi poľudšťuješ psa a potom to pre mňa dostáva nejakú inú stupnicu hodnôt života. Ale OK, je to Tvoj pohľad.
PS: Keby si to nevedala, ako a odkiaľ pochádza Tvoj pes, mala by si ho menej rada? Bol by ten vzťah horší, slabší, plytší? Myslíš, že ten psík by v iných rukách nebol šťastný? Ako vieš, či by nebol šťastnejší so svorkou navoľno behajúcich iných psov a prežívajúcich SVOJ psí život? Hmmm? Aj ja by som Ti vedel písmenkami zahrať na city, otázka znie ale inak : Je treba hrať ľuďom na city, alebo používať rozum a brať do úvahy argumenty?... :roll:
-aky rozdiel?
ja hovorim predsa o vzdialenej a nerealnej buducnosti, ne o sucasnosti
O tom sa tu bavíme už na x stranách, že len skutočnou zmenou sa niečo môže ZMENIŤ v živote psov na Slovensku. Ty chceš len hasiť, my ostatní (ale asi aj Ty) chceme aby požiar nevznikol. V tom je ten rozdiel. Možno Ťa mrzí, že už nebudeš mať čo hasiť? Neboj, to tu u nás bude vždy čo...
-ludske city?tie tu niektori ludia nemaju.
Poznáš ich a vieš to, alebo zase len odhad? Nesúď, kým nepoznáš (aj keď teraz sa môže do mňa niekto oprieť... )
-no, neviem ci to pannou malo byt pannou.....ale to mne nehrozi, lebo ja mam xxxxxx ludi ktori ma maju radi, xxxxxx priatelov, ktori pri mne vzdy stoja a maju rovnake nazori, xxxxx ludi, ktori su moja rodina a vzdy budu tiez stat pri mne a telefonne cisla v mojom zozname v mobile.....ani ti nebudem hovorit, proste to kapacita mobilu ledva zvlada, ja si normalne s kazdym rozumiem a s kazdym dokazem vychadzat, ale niektori ludia su proste proti srsti.
Ja Ti prajem! Tých dobrých ľudí ... Aby ich bolo každý deň viac a viac! To ostatné ber len ako podpichnutie - dobrosrdečné!-
EMOROVIM D vrhom som myslela to, ze co by na to tie stenata povedali,keby vedeli, ze sa narodili na to, aby sluzili aj ako obranari (nieco ako sbska), citala som na jeho stranke, ze sa narodil tento vrh....poznam jednu chovatelku, ktora chova NO s pp, tiez s nimi poctivo cvici a je to cele s PP. Lenze prave tato chovatelka ma proste k svojim psom VZTAH a takisto ho ma aj k inym psom, nie ako EMOR, ktory by ako to vyzera, ineho psa, ktoreho najde na ulici schuleneho a zraneneho, najradsej rovno odstrelil. ide mi o pointu, aby mi ten clovek jednoducho vysvetlil, ako sa k psom vobec dostal a co k svojmu jednemu - aspon jednemu chovnemu psovi citi. hm? berie ho ako svojho psa, alebo ako nastroj, s ktorym sa da manipulovat?
Vidíš, to je to, čo hovorím, niekoho poznáš a veríš, niekoho nepoznáš a neveríš. Ty neakceptuješ názor, ktorý nie je zhodný s Tvojim a podľa neho si zadelíš človeka. Čo keď je pravda iná a inde? Taký jeden nick xxx_xy tu občas preletí... Vieš, z toho Tvojho pôvodného príspevku to vyznelo tak, že emor celý svoj vrh rozpredal nezodpovedným delikventom, čo nepredal v duchu svojho hesla pozabíjal doma sekerou, prerátal zarobených 100 tisíc a utekal nakryť suku, aby bol hneď E vrh... No, mne to tak pripadalo. Ale hádam si pochopila, čo som Ti chcel odkázať.. :wink: