Som napisal napomahaju...zopz píše:Utulky nepomahaju statu ..., utulky su bezmocne, zavalene starostlivostou o zvierata. Stat by situaciu neriesil, pokial by na ulici nebehali stovky psov, a to by ich zacal strielat.
To akoby si povedal, ze utulky pre bezdomovcov tiez odlahcuju stat.
Btw, preco by utulky pre bezdakov statu nepomahali, v podstate supluju socialnu starostlivost...ale vec nazoru, neriesme.
S tym strielanim, ono nie som si isty, ci by si Slovensko ako clen EU a civilizovana krajina (aspn sa snazime predstierat, ze nou sme) mohlo dovolit strielat psov. Resp. ak by to zacalo, vyvolalo by to negativne ohlasy v zahranici a urcite aj u nas medzi ludmi, organizaciami na ochranu zvierat atd.
Najma by to stalo nemale peniaze, urcite ciastocne zrovnatelne s kastraciami a zaroven by to trvalo neriesilo problem dalsieho mnozenia...
Myslim, ze o konkretnej reakcii statu by sa dalo polemizovat dlho, aj tak by nakoniec bola primerana okolnostiam, ktore su teraz nejasne.
Minimalne nejaky ten zakon by ale urcite vznikol, to som si isty. Stat by nemohol riskovat, ze kazdy rok, dva, tri bude vynakladat miliony na fyzicku likvidaciu tulavych psov.