od offca » 3. Feb 2006, 11:01
Ja Eukanubu poznám. S dôverou som ňou kŕmila šteňa obrieho plemena a kedže obrie plemená potrebujú naozaj kvalitu v čase rastu, preto to tu spomínam.
5 rokov dozadu bola špička Eukanuba a Royal Canin. A tým sa riadim doteraz.
Posledný rok však viac ľudí začalo hovoriť, že tomi ich psíkovi Eukanuba nechutí a že dokonca hnačkujú. Čo ale nie je tak strašné, pretože stáva sa dosť často, že krmivo psovi jednoducho nesadne a že psík na naho zle reaguje. Neexistuje krmivo, ktoré by vyhovovalo všetkým psom sveta. Každý má iné nároky a iné zažívanie.
A po týchto správach sa spustila lavína o tom, že Ekanuba je nekvalitná. Neviem prečo.
Ďalej mali aféru o tom, že vraj Iams, kde vyrábajú Eukanubu, robia pokusy na zveroch. Neviem v akej miere, tiež neviem, ako inak sa dajú testovať granule, ked nie podávať ich psom, tiež neviem, v akých podmienkach držali "testpsov". Možno to bolo v rámci ľudskosti, možno nie.
No aj tento fakt obehol svet veľmi rýchlo a dalšie správy o tom, že Eukanuba je nekvalitná.
Ja neviem. Ja sa na Eukanubu kedykolvek rada obrátim. Psy mi s ňou nikdy nemali problémy, ani psy mojej tety, tiež zažratej kynologičky (to je moje najbližšie okolie)
Možno to, že Eukanuba je nekvalitná, je len nejaký popud z tých vrchných dvoch prípadov.
Ja som sa zatiaľ ale o nekvalite nepresvedčila. Ak to nastane, dám vedieť.
Pre mna ale "testovanie na zveroch" a fakt, že to zopár psom nesadlo neznamená, že je to nekvalitné.
a a a howk
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"