Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Dia111 » 19. Nov 2007, 14:48

aa
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:23, celkovo upravené 1
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111

Poslaťod Zolo » 19. Nov 2007, 14:48

Dia111 píše:[
ano, ale vasinou sa to upravi samo, pokial sa steniatka aj neutratia,

Dia, v živote sa máločo upraví samo. Ešte tak možno v prírode. Lenže do všetkého zasahuje dnes pomaly človek.... Premnoženie nejakého druhu zveri väčšinou príroda rieši chorobami (najčastejšie infekčnými). Je to riešením v chove psov? Myslím, že rovnako nie, ako nie je riešením žranie psov v Kórei...

Diana/Simba - poväčšinou sú tu na fóre normálni ľudia, tak dúfam, že sa zaradíš a uberieš plyn...
Zolo

Poslaťod Fanny » 19. Nov 2007, 14:55

Dia111 píše:
Fanny píše:
DKo píše:[aký je tvoj vzťah k psom s PP :?:

Myslis ze dievcata vedia nieco o utracani nestandardov prip. steniec s vrodenymi vadami :?:

nechapem tomuto prispevku.... :?: to malo byt mierene na nas?tak ak ano, po prve by som najprv skusila dlho robit so psami a byt pri tom ako ti umiera tvoj vlastny pes, byt pri opreraciach-sterilizaciach, aspon pri jednej pitve, byt pri porode psika.....az ked toto pochopis, zistis, ze ja uz nieco o tom viem a ja do nikoho nezaparam na tomto fore a nemam zaujem sa tu hadat to nie je predmet tohto prispevku, jasne?

Ten prispevok nebol adresovany tebe Spasitelka a pokial si mu nerozumela, tak naco zbytocne stekas 8)
Obrázok užívateľa
Fanny

Poslaťod Dia111 » 19. Nov 2007, 14:56

bb....
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:24, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod Zolo » 19. Nov 2007, 14:58

Dia111 píše:[velmi rada by som na to odpisala cez mail a tiez by som chcela vediet potom tvoju reakciu

V záhlaví mám SS, otázky sú dané, takže? ... a ako reagujem uvidíš len cez písmenká... :wink:
Zolo

vsetkym

Poslaťod Dia111 » 19. Nov 2007, 14:58

cc
Dia111

Poslaťod DKo » 19. Nov 2007, 15:10

Dia111 píše:vsetko to zacal len jeden ubohy ...
stretli ste sa už z pojmom citové vydieranie :?: ak áno, čo si pod ním predstavujete :?:
DKo

Poslaťod ...repr^zent » 19. Nov 2007, 15:25

zopz píše:Pokial viem tak v utulku v Zl. Moraviach sa nechavaju okotit gravidne sucky. Predpokladam, ze z nedostatku financii , nie z utlocitu. Takze ak chce niekto popri svojich radach pomoct ako toto poriesit, nech zavola spravcovi utulku, kde maju svojho veterinara a navrhne preplatit ucet sterilizacie, pripadne viacerych sterilizacii - v prvom rade kotnych suciek. Teda nemusi davat peniaze utulku, ale da ich rovno veterinarovi za ukon.
Riesenie je jedine - sterilizacie na Slovensku a o par rokov po priebehu sterilizacii sa pocet nechcenych psov znizi na minimum, tak ako sa to udialo v zapadnych krajinach.
Urcite by to bolo menej kontroverzne riesenie ako utracanie. Minimalne by bola zaruka, ze psik z utulku sa v buducnosti nepodielal na zvacsovani poctu nechcenych.
Tu by sa mal v prvom rade zobudit stat a namiesto nezmyselnych navrhov zakonov o zakaze plemien a podobnych popularnych p.....n, vypracovat skutocne kvalitny zakon o podmienkach chovu a drzania psov. Pokojne aj s dodatkom o nebezpecnych rasach, povinnom vycviku, psychotestoch zaujemcov o tieto psy atd...
Myslim, ze psickari nemalou ciastkou prispievaju do statneho rozpoctu a tieto financie su vyuzivane a zneuzivane na uplne ine ucely, ktore s psami nemaju nic spolocne. Tyka sa to najma, nie malych poplatkov ktore odvadzaju majitelia psov vo vacsich mestach, ktore su IMHO hlavnym zasobovatelom utulkou novymi obyvatelmi.
V tejto suvislosti sa vynara otazka. Ako prinutit stat v tejto veci efektivne konat? Resp. kto by to mal zorganizovat.
To nikoho z ludi, ktory sa v utulkoch raelizuju a denne tu nic neriesiacu situaciu vidia doteraz nenapadlo? Co som presiel par stranok, tak to nie su len mlady a zapaleny ludia ako Miska, ale aj dospely ludia po pravnej stranke na vysokej urovni. :!:
Velmi rad podporim ich pripadnu buducu snahu v tomto smere, minimalne svojim podpisom, pripadnou organizovanou demonstraciou psickarov, ci inymi akciami.
A verim tomu, ze by sa pridali aj ty ludia, ktorych ako tak pozeram za ten cas, co som pisal tento prispevok stihla Dia111 napadnut a urazit.

Dia111 by som rad len odkazal. Niekto mudry raz napisal: Nie je podstatna cesta, ale ciel...
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod ...repr^zent » 19. Nov 2007, 15:37

A verim tomu, ze by sa pridali aj ty ludia, ktorych ako tak pozeram za ten cas, co som pisal tento prispevok stihla Dia111 napadnut a urazit.
Tuto vetu beriem spat, vznikla omylom, vdaka uzivatelovi s podobnym nickom Diana/Simba.
Este raz sa Dia111 ospravedlnujem. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Zolo » 19. Nov 2007, 16:52

...repr^zent píše:Tuto vetu beriem spat, vznikla omylom, vdaka uzivatelovi s podobnym nickom Diana/Simba.
. :wink:

Ja len nerozumiem Prezent jednému : ako je možné, že si najinteligentnejšie plemeno RR občas vyberie za pána niekoho, kto svojim IQ nedosahuje ani zďaleka jeho úroveň... :shock: Ale možno je v tom nejaký inteligentný zámer... :lol:
Zolo

Poslaťod Dia111 » 19. Nov 2007, 17:43

dd
Dia111

Poslaťod Dia111 » 19. Nov 2007, 17:45

hh
Dia111

Poslaťod beira » 19. Nov 2007, 19:19

Zolo píše:Ja len nerozumiem Prezent jednému : ako je možné, že si najinteligentnejšie plemeno RR občas vyberie za pána niekoho, kto svojim IQ nedosahuje ani zďaleka jeho úroveň... :shock: Ale možno je v tom nejaký inteligentný zámer... :lol:

Mam to brat osobne :?: :roll:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod zopz » 19. Nov 2007, 19:59

Dia, Fraga - na vysvetlenie ako sa moze sterilizovat uz kotna sucka - su veterinari, ktori vedia sucku vysterilizovat aj par dni pred porodom , o to lahsie len mesiac alebo tak kotnu- a stale mi to pripada hmannejsie nez utratit steniatka, hoci 1 dnove. Treba sa spytat veterinara ci si na to trufa a ak ano, tak podstupit to riziko, ze sa nieco moze stat. Ja som dala takto vyterilizovat asi 15 suciek, vsetky uspesne, nestihla som iba dve , tie sa stihli okotiti- a mrzelo ma to. Lebo nie je nic horsie ako ked utulok produkuje vlastne stence. A cim viac sterilizovanych suciek z utulku odchadza na adopciu, tym lepsie, malo by to byt pravidlom. No ani mne sa to nie vzdy podari - dovod su samozrejme financie, jedna sterilka ma stoji 1500 sk.
Ja na utulok v ZM nevravim v zlom, lebo viem, ze sa tam vsetci snazia psikom co najviac ulahcit zivot a vela sa tam zmenilo. Len som konstatovala, ze prave utulok nesmie produkovat vlastne stence, kedze je vela dospelych co cakaju na rodinu. Som zasadne proti utracaniu nechcenych psov, vynimku u mna tvoria psi agresivni na cloveka, ktory uz napadli a napadaju a bojove plemena agrsivne na psov, ktore musia prezit cely zivot na venceni s nahubkom a geneticky ziskali agresivitu od rodicov. Je to moj nazor a nechcem o nom polemizovat, nezmenil sa za 9 rokov prace s opustenymi psami, nezmeni sa nikdy. SR sa za velmi dlho docka povinneho cipovania a tym kontroly majitelov psov a ak sa chceme vyhnut utracaniu psov v utulkoch - co by sme sa raz nevyhli, lebo sa rocne zvysuju stavy o stovky psov - tak jedine sterilizaciami - v utulkoch, na dedinach, ciganskych osadach, mestach. Tento projekt sa prave rozbieha, mozno priprava potrva rok, ale je to jedina schodna cesta pre vsetkych, ktori maju radi psov a su proti utracaniu. Samozrejme za sterilizaciu majitel platit nebude, to by bolo odsudene na zanik.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod ...repr^zent » 19. Nov 2007, 20:29

beira píše:
Zolo píše:Ja len nerozumiem Prezent jednému : ako je možné, že si najinteligentnejšie plemeno RR občas vyberie za pána niekoho, kto svojim IQ nedosahuje ani zďaleka jeho úroveň... :shock: Ale možno je v tom nejaký inteligentný zámer... :lol:

Mam to brat osobne :?: :roll:
Uz aj ty si vztahovacna? :lol:
Nebola si v nahodou v Nitre na vystave...? :shock:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia