kedze je tu rec o labradoroch pridam sa ako byvaly majitel
Dufam,ze zas nedostanem hubovu polievku
labrador je velmi vyborne plemeno na vycvik, je velmi chytry a niekedy sa ma snazil predbehnut v mysleni
dokonaly aporter, plavec a spolocnik
ak mu vies zabezpecit dostatok denneho pohybu, nemal by byt ani problem, ale definovat dostatok je tazke, lebo s mojim labosom som chodievala plavat, aportoval z vody ako divy, vybehal sa so psami na hradzi, prisli sme domov, hodinku si pospal a bol schopny dalsieho behania.
V byte labos dost plzne, ma dvojitu srst a denno denne som nazametala plnu lopatku chlpov. Najlepsie na tom je, ze to zacne az tak po roku. Sice vsetky plemena plznu, ale toto sa mi zdalo az prilis moc. Co sa tyka stekania v byte vobec nestekal, zastekal si len na povel, alebo ked obhanal fenku.
Moj psik bol totalny samec, nadrzany na feny, nemusela ani harat a stale po nej skakal
, zboznoval sa hrat so psami a vtedy bol neovladatelny, mozno nedoslednost pri vycviku (tiga ma zas sprdne
), neviem a nezistim, ale teraz je v rodinnom dome na dvore s dalsim psom a perfektne funguje na povely.
V byte nehrozi strazenie, myslim si, ze keby nas vykradli, tak by zlodejov najskor od radosti vyoblizoval a potom im este aj pomahal vynasat veci.
Pri vybere si treba aj vyberat podla rad chovatela, ktory by uz mal mat odsledovanu pribliznu povahu psika. Da sa vybrat aj kludnejsi, rodia sa aj absolutni kludasi, ktori sluzia ako slepecke psy.
Ale ja som ho musela dat prec z priestorovych a casovych dovodov, preto ak nie su splnene tieto dve podmienky, tak nedoporucujem do bytu. Lucenie so psikom pre jeho dobro je dost bolestive, ale az raz budem mat rodinny dom, beriem si ho spat.