ej, niekto si tu fajne koledujeFraga píše:a možno chvala bohu že nebaví, lebo podľa toho čo čítam, by neboli dokúsaní len psi
Kaca píše:... domace alebo zdomacnene plemena este vyuzit mozes, ale podla toho, co pise Jaro, RR uz asi nie... (nie som polovnik, neviem, preco su stanovene kohutkove limity, ale asi to nejaky vyznam ma).
Fraga píše:beira píše: ako keby vsetci majitelia jazvecikov dnom a nocou nahanali lisky po lese...
Len s tým rozdielom, že ja ked chcem jazvečíka uchovniť musím tie poľovné skúšky aj spraviť....
beira píše:Ano, skusky urobi a neuchovnia ho kvoli nedostatku chlpv na krku... alebo kvoli niecomu inemu...
A urobit skusky a byt polovne vyuzitelny a vyuzivany su tiez dve veci...
Kaca píše: Takze o to tu mozno ide... domace alebo zdomacnene plemena este vyuzit mozes, ale podla toho, co pise Jaro, RR uz asi nie... (nie som polovnik, neviem, preco su stanovene kohutkove limity, ale asi to nejaky vyznam ma).
Fraga píše:Ale to bolo skôr k tomu, že niekto si psa uchovní bez skúšok a niekto musí na tom dreť... a to už či uchovnia alebo nie ak skúšky má je vecou klubu... Ak tomu či bude poľovne využívaný? osobne ich poľovať nenechám.... sem tam nejaká stopička nech sa pobavia a dosť nepotrebujem aby sa im niečo stalo...
DKo píše:DKo píše:Za akým účelom boli RR k nám importované a pre akú skupinu obyvateľstva?eva_ivan píše:kto konkretne a za akym presnym ucelom importoval prvych RR na uzemie SR?
pre poľovné využitie to nebolo, ale to už sem napísal Jaro
Fraga píše:Kaca píše:... domace alebo zdomacnene plemena este vyuzit mozes, ale podla toho, co pise Jaro, RR uz asi nie... (nie som polovnik, neviem, preco su stanovene kohutkove limity, ale asi to nejaky vyznam ma).
Ja tiež nie som poľovník ale asi kvôli tomu, že potom by to už nebolo durenie ale pytlačenie... Je rozdiel či sa na krk srne "povesí" jazvečík, teriér alebo RR... Predsa len srna nie je lev... možno to je o tom... Jaro?
beira píše:[
To mas pravdu... Ja by som zaviedla u RR minimalne povahove testy... a asi aj povinne absolvovanie zakladneho vycviku...
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia