Mary píše:nostradamus išlo o reakciu na podpis "Nič nie je smutnejšie, ako pohľad na strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice." chapeš to- "nič nie je smutnejšie.."..sorry ale je.. Pre mňa za mňa zakroč kam, kedy a o kolkoj chceš
...uprostred ulice asi nebolo myslene niekde v afrike, alebo v TV. Pre teba je smutnejsie to pre ineho ine. Ja poznam vela ludi co plakali za naburanym autom a kaslali na to ked im umrel pes. Kazdy ma ine hodnoty. Mna tiez viac rozosmuti opusteni pes nazivo "uprostred" ulice ako obrazok indickeho decka niekde na nete. Navyse ak je jeho stav v porovnani s tym psom na prvy pohlad diametralne odlisny. Myslim tym ze ten pes je na tom ovela horsie a zmenit jeho osud je v rukach tych co okolo neho len tak chodia. Mas ale pravdu - su aj smutnejsie veci-smutnejsie je ze ludia su taki xxxxxx ze si ho nevsimaju a namiesto toho vykrikuju ze su aj smutnejsie veci ako ten pes. Smutnejsie je ze ak niekto nepomaha nikomu a nicomu tak sa pokrytecky tvari ze mu viac zalezi na detoch v Afrike ci Indii aj ked tie fotky su roky stare a niekedy bohuzial aj zinscenovane. Ale celkom dobre to tu zacinam chapat. Velka vacsina prispevkou sa nedrzi temy a diskusi uz ani nie je o zvieratach. Potom sa necudujem ze niekto rozobera co je smutnejsie a co nie. Dokonca aj ked je to motto stranok o psoch tak bude hladat smutnejsie veci mimo tuto oblast alebo davat na forum o psoch obrazky deti niekde zo Somalska. Filozofujete tu namiesto priamej pomoci hoci aj detom z Afriky ci Indie. Ver mi ze ak tu napises co je pre teba najsmutnejsie tak to nikdy nebude najsmutejsie pre druheho. Lebo kazdy ma nejakeho pribuzneho a jeho utrpenie mu bude robit vacsiu bolest ako utrpenie toho tvojho. Vsimam si ze diskutujuci tu povacsinou neriesia problemy zvierat. Niektori chcu za kazdu cenu trepat o hocicom len aby tema nebezala v duchu povodnej myslienky. Prihluple narazky pri strate argumentov a stavanie sa do pozicie najchytrejsieho... Povodny zamer je mimo. Uz ani nejde o zvierata. Ale co ma najviac udivuje ze ludia nechapu ze diskusia o zvieratach ma byt o zvieratach. Riesit tu ze je streda a ze treba... Ze pre mojho psa je najsmutnejsie ked si nemoze.... Diskusia hodna pubertakov a od takych ani nemozem cakkat ze su uplne mimo. Dorazila ma tema o ubitom psikovi kde sa o citoch k nemu rozhoduje podla toho ci mal alebo nemal majitela!!! A ze zodpovedny je vlastne ten kto moze za to ze je pes na ulici. To mi uz pripada ze ten idiot podla niektorych ludi co tu pisu, urobil vlastne dobre. Potom sa vobec necudujem co riesite. Pre Vas opusteni psik na ulici nie je najsmutnejsie s cim sa na tej ulici mozete stretnut. Pre niektorych to dokonca ani nie je smutne! Je to vlastne problem ktory treba riesti hoci aj tak ako ten riesil ten xxxxxx z Oravy. Hlavne aby tak neporiesil toho mojho ak mi nahodou niekde zabehne.