Ubili psa palicou

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 11:53

ja osobne by som mu radšej zaprial, aby mu alebo niekomu na kom by mu fest záležalo raz nejaký pes zachránil život
DKo

Poslaťod Nils » 6. Nov 2007, 12:22

DKo píše:ja osobne by som mu radšej zaprial, aby mu alebo niekomu na kom by mu fest záležalo raz nejaký pes zachránil život

podľa mojich/žiaľ početných/ skúseností je utópia, ak by indivíduum schopné niečoho podobného urobilo v sebe samom "kopernikovský obrat" a sebareflexiu hoc aj na základe tebou popísaného zážitku. Takýto rozumejú len zákonu palice a biča...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 12:31

Obavam sa, Dko, ze toto su ludia, ktori taketo veci nedokazu ponat. Niekto, kto zo zabavy utyra zviera, nemoze byt psychicky v poriadku. Mali by ho v prvom rade liecit, ale ja ako psickar som pri vsetkej snahe najst pricinu tohto spravania, lebo ta pricina niekde byt musi (mozno ho tyrali rodicia alebo niekto iny...), za najvyssi mozny trest pre vystrahu ostatnym. A obavam sa, ze keby som to videla a bola by som chlap, asi by som mu to dokazala bez zlutovania aj fyzicky vratit alebo nanho postavat psy, aby prezil to, co musel prezit ten pes.
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 12:40

Milí vyznavači hesla: oko za oko - zub za zub, toto poznáte :?:
DKo

Poslaťod Zolo » 6. Nov 2007, 13:03

DKo píše:Milí vyznavači hesla: oko za oko - zub za zub, toto poznáte :?:

Počuj Dušan, a nebol si náhodou v nedeľu pod Borišovom s Ďurovčíklom?
Mám síce ešte jednu alternatívu : že Ťa "vylúskala" nejaká veverička, ale Ty isto prídeš s protiargumentom.
PS. Súhlasím s Nilsom - dvadsaťročný duševná kripel už cit nepoberie, ani keď mu nasadíš tŕňovú korunu. V tomto som skeptok a ctím porekadlo : Ako sa do hory volá, až sa ucho utrhne...
Zolo

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 13:17

Zolo píše:nebol si náhodou v nedeľu pod Borišovom
v nedeľu som bol v NR s inými esami
Zolo, mňa zloba na svoju stranu nepretiahla, lebo si z nej zobím riť a ju ide zo mňa je.. , veď vieš čo.
DKo

Poslaťod Nils » 6. Nov 2007, 13:25

DKo píše:Milí vyznavači hesla: oko za oko - zub za zub, toto poznáte :?:

asi si v mladosti pričasto čítal Moora či Campanellu. A pokiaľ ide o Chammurapiho zásadu - je naozaj na polemiku, či symbolizácia trestu súčasného eur. zákonodarstva prináša pozit. efekt - ak by si sa trošku zaujímal o vývoj v trestnom práve u nás i v Európe, tak by si toto zrejme nehovoril...

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 13:51

Nils píše:asi si v mladosti pričasto čítal Moora či Campanellu
Ani v mladosti ani neskôr, ani nepatrím k žiadnym pravoverným ani ľavoverným vyznavačom dobra hľadúcich ho na nebesiach. Takéto veci ma v pohode míňajú podobne ako tvoja vitruálna vendeta, ja radšej takôto.
Naposledy upravil DKo dňa 6. Nov 2007, 13:59, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 13:52

Toto nie je o zlobe, ale o tom, co pomoze z globalneho aj lokalneho hladiska, aby doslo k naprave.

Ide o psychicky narusenu osobu, nech boli tie dovody konania akekolvek. Podla mna je naivne si mysliet, ze ten clovek je schopny pochopit, coho sa dopustil, a schopny niekedy to prehodnotit na zaklade ineho zazitku. To je nizsia nervova sustava, jednoducho ak nebude adekvatne potrestany, tak to urobi znova a nielen on, ale aj dalsi, ktori by si to mozno rozmysleli, keby vedeli, ze ten trest pride a nebude symbolicky. To vyhodnoti aj ta nizsia sustava. (Inak povedane: niektory pes vie vdaka vychove, povahe..., co smie automaticky, inemu musis zakricat fuj!, ineho musis nakopnut do prdele a inemu ani to nepomoze...)

Neviem, co by robili ini, keby toho boli priamymi svedkami, ale ja by som sa za toho psa bila, aj keby som riskovala, ze utlcie tou palicou aj mna. A mozno je otazkou casu a okolnosti, kedy si to ten mladik vyskusa aj na svojej zene, detoch..., pretoze nasilie mu zjavne posobi potesenie. On nie je potencialne nebezpecny len pre psy... Ale pockajme si, mozno o nom este budeme pocut v inej suvislosti...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 14:04

DKo píše:Takéto veci ma v pohode míňajú podobne ako tvoja vitruálna vendeta.

Mam tomu rozumiet tak, ze si voci tomu lahostajny? Ak niekto ublizi tvojmu psovi, tiez ta to bude v pohode minat? A nevrav, ze sa to stat nemoze, ludia su v zlobe velmi vynaliezavi... a mladikovi podobnych nie je medzi nami malo... ma zjavny problem a moze mi ho byt aj luto, otazkou ostava, co by bolo ucinne, aby si to on a jemu podobni uvedomili... Tak ich aspon virtualne postrasme, ked sa inak neda :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 14:09

beira píše:Ide o psychicky narusenu osobu
ukážte mi psychicky nenarušenú osobu, ktorá už vie sledovať čo sa okolo nej deje
DKo

Poslaťod Nils » 6. Nov 2007, 14:10

DKo píše:[]Ani v mladosti ani neskôr, ani nepatrím k žiadnym pravoverným ani ľavoverným vyznavačom dobra hľadúcich ho na nebesiach. Takéto veci ma v pohode míňajú podobne ako tvoja vitruálna vendeta, ja radšej takôto.

Dušan, bez irónie - možnože by nebolo odveci aj trochu si čosi filozofické počítať - aspoň by si pochopil, že to nebolo o vendete a čo to vendeta vpravom slova zmysle je ... - ty môj virtuálny [b]priateľ[/b] :wink:

...btw. - Kabát som aj videl aj mám CD aj DVD práve z toho koncertu...chceš?? :)

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 6. Nov 2007, 14:15

beira píše:
DKo píše:Takéto veci ma v pohode míňajú podobne ako tvoja vitruálna vendeta.

Mam tomu rozumiet tak, ze si voci tomu lahostajny?

podľa mňa sa skôr Dko štylizuje do postavenia "nad vecou" - a to tvrdím s úprimne priateľským postojom voči tomuto virtuálnemu chovateľovi GR z virtuálneho Turca, ktorému týmto ukazujem aj množstvo nenarušených osôb, ktoré chápu čo sa okolo deje... otázka je či chce vidieť??

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod DKo » 6. Nov 2007, 14:22

beira píše:Mam tomu rozumiet tak, ze si voci tomu lahostajny?
Ak sa pýtaš, či mi je fuk akej filozofii kto verí, tak mne je to skutočne jedno, pokiaľ ma dotyčný/á nenúti, aby som veril tej jeho, lebo ja mám svoju.
Tomu chalanovi som mohol kľudne zapriať, aby mu necht na žaludi narástol, ale ja som mu radšej zaželal niečo iné.
Naposledy upravil DKo dňa 6. Nov 2007, 14:36, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 14:35

DKo píše:
beira píše:Ide o psychicky narusenu osobu
ukážte mi psychicky nenarušenú osobu, ktorá už vie sledovať čo sa okolo nej deje

Nie som blondina, mam tri zuby mudrosti, ale toto som nepochopila :roll:
Obrázok užívateľa
beira

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia