zuzupes píše:...chvalabohu, dokonca ma pusta aj cez dvere(a to nikoho ineho z rodiny) a to som ju ani neucila. nikdy odomna nezobre zranie a ma pri mne podriadujuce gesta. tak hadam som vodca,co myslis?
Neviem
, lebo ako napisala Kacka.
Kaca píše:na tychto malickostiach som nikdy nebazirovala. Ale zasadou je nikdy nebezat za psom, vzdy musi pes za Tebou.
Neviem, lebo nevies ani ty.
zuzupes píše:tak to som este neskusala, utekat smerom prec. ale ani neviem ci si to mozem dovolit, pretoze keby ju susedia najdu samu pri dome tak ma asi ukamenuju a ju otravia.
Kazdy z tych tebou popisanych submisivnych (dlho som to slovo hladal
) prejavov sa da vysvetlit dvoma sposobmi. Tak ja budem teraz ten "diablov advokat".
Co sa tyka dveri, ty si ju to sice nikdy neucila, ale ona vie, vycitila, ze je to pre teba dolezite. Dokonca aj tu si to napisala ako prvy prejav pokory.
Spytaj sa ostatnych clenov svorky, ci im to trha zily ked vojde ako prva. Imho netrha.
A teraz sa spytam ja. Pusti Alfa pri love, pred seba podriadeneho, ak bude pravdepodobne, ze to bude pre Alfu vyhodne? Pre Alfu v tom momente fyzicke miesto na cele svorkynie je dolezite.
Dolezite je napriklad cerstve masko, ktore mu ten najrychlejsi poddany ulovi..
Snad je to zrozumitelne.
Aj Alfa robi ustupky, ak nie su pod jeho dostojnost, alebo neohrozuju jeho postavenie. Svorka nie je diktatura, je to vlada toho
najmudrejsieho, sila nie je tak podstatna. Na tom istom modeli funguju dochodci s perfektne vycvicenymi psami, ktorym fyzicky konkurovat nemaju sancu.
Ty mas hodne mudreho psika. Aj ja. Tiez to tak robi s tymi dverami.
, ani moj nesomruje ked jem, lebo vie, ze mrha energiou.
U syna tiez nie (11r), lebo synovi som zakazal, mu cokolvek davat zo svojho jedla, granule do misky mu dava bezne.
Od zeny somruje kamenym hypnotickym pohladom, lebo vie ze to naj funguje.
A ja nemam chut jej kazdy den vysvetlovat, ze ee...
Ale vonku poslucha lepsie ju ako syna, aj ked od neho sa somrovanim jedla neobtazuje. Mam tiez mudreho hawa, vsak? A teraz sa spytam ja, co myslis, kto je Beta? Syn, zena, alebo hawo???
Do vcerajska som si myslel, ze Beta je zena, (so synom ma vztah skor ako so starsim bratom) ale ked sme isli traja von (ja, zena,pes) a ja som vosiel do cudzej brany a oni mali pokracovat dalej, tak ON rozhodol, ze sa bude ma mna cakat.
Proste kamenak pred branou a nechci pocut, co som si potom doma vypocul o 10 minutovom natahovani sa, prosieb a vyhrazok zeny so psom. Toto je zase moj problem, ze syn hierarchiu chape lepsie, ako moja zena resp. uvedomuje si, ze je to dolezite. Ja to neberiem tragicky, je to v stave riesenia, jedine co mi vadi, ze s nimi vonku musi byt na voditku. Doteraz so zenou mohol byt v parku navolno, ale teraz ma preventivne zaracha, kym sa spravanie nezlepsi.
Vsetko je relativne, povedal mudry ujo a potom sa este hovori: lepsie raz vidiet ako 100x citat.
Ale ja som skromny a bude mi stacit raz citat, ked napises ako ta nasleduje do lejaku. Potom ti odpoviem:
Ano si Alfa, lebo si pre nu dolezitejsia ako velka mokra
neprijemnost.
A ked od teba neutecie, ked pojdete meter okolo zbijacky, zametacieho auta, alebo skripajucej elektricky, tak sa poklonim a poviem:
Ano, si Alfa aj Omega pre tvojho hawa, lebo jeho dovera v teba je vacsia, ako jeho
strach a pud sebazachovy.
No zase som toho natrepal, ale ked pisat je je ovela lahsie, ako vysvetlit niektore veci nemej tvari.
A mozno ked nasnezi, fenka sa zblazni od radosti (fakt sneh lubia), cez zimu si zvykne na vlhky kozuch a dazd ju prestane iritovat. Som pisal oni su neni blby. Mozno len caka.