CESTOVANIE so Psíkmi (všetko okolo toho)

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Cestujete so svojími maznáčikmi do zahraničia?

Áno, často.
11
50%
Len, občas.
5
23%
Vôbec necestujem.
6
27%

Celkom hlasov : 22

Poslaťod emor » 22. Okt 2007, 20:10

cip je vec ktoru sama bez nejakeho zariadenia nemozes povazovat za hodnovernu. vytetovane cislo ano.
je vecou PCH a poverenych ako tetovanie prevadzaju.
skus si zistit akym sposobom doteraz v svetabornych USA znacia dobytok.
doteraz kaslu na chipi a vypaluju sa znacky hovadziemu dobytku a rovnako aj konom.

to co oko vidi nejaka elektronika neodzube.
a to co sa da ulozit na chip a akym sposobom vlastne chip a jeho citanie funguje je spanelska dedina pre 99% ludi !!!!

vies ako funguje ten zaznam udajov na tom chipe.? nevies . ale veris tomu.. nuz aj to je obraz dneska.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Kaca » 22. Okt 2007, 21:19

emor,

podla mna nie su udaje na cipe ale v online databaze. Veterinar cip umiestni, a potom k tomu cislu vyda pet pas. Dalsie zaznamy o vsetkych moznych ockovaniach a inych veciach zapise do online databazy, do ktorej ma pristup. Tam je to ulozene. Cip sa precita, podla cisla sa najde pes (napr. na colnici) a skontroluje, ci je ok v online databaze... IMHO, nemam to zatial potvbrdene od ziadneho veterinara, ale mozem sa na to spytat :)
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod emor » 22. Okt 2007, 21:44

:lol: v online databazach je taky bordel ze tam najdes sotva kazde 10cislo chipov na slovensku implantovanych a je ti uplne a dve veci ked udaje o implantovanom chipe ma akurat tvoj vetos.

funkcia sa tam straca a funkcnost toho celeho bludneho systemu nieje ani legislativne doriesena. toboz necakaj spolahlivost tej iluzie o kontrole chipom v ramci EU.

po dalsie. ak ma pes cislo v uchu a ja mam papire o tom ko a kedy mu to tam natetoval . ta je to dost lahko rozlisitelny identifikator pre kazdeho co vie ratat do 10 a aspon trochu citat.

o zamenitelnosti udajov v databazach a apodobne ani nevravim. ale papir a farbu pod kozou len tak neodzubes. a na slovensku v chovoch je stale mrte ludi co by radi poofzubovali kde sa len da . naj cecu dolare :twisted:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod rUM^pEL » 22. Okt 2007, 23:15

emor píše:
funkcia sa tam straca a funkcnost toho celeho bludneho systemu nieje ani legislativne doriesena. toboz necakaj spolahlivost tej iluzie o kontrole chipom v ramci EU.

a preto sa treba problematickym vcerajskom otacat chrbtom aby tu boli tie iste dnesky a nikdy nezmenene zajtrajsky...si myslis ze ujo ford ako prve spravil GT40?
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod muxa » 22. Okt 2007, 23:43

oreganka píše:muxa, cipuj, doklady a priprava v konkr. leteckej spolocnosti, ktorou ides - civa rozhodne len ako prirucna batozina na palubu :!: - niektore povoluju a ine nie, takze pozor na tranzit - ak mas medzipristatie a pripoj inou spolocnostou - tito ta automaticky pustit nemusia, ak to nemas VOPRED dohodnute po celej trase a odvisnes, bolo by to velmi neprijemne.

No jo mi poradili teraz nech malu uspim a ze to zvladne v podpalubi.... este to by chybalo.... :x to nehrozi aby som to snou takto robila. Ako mi povedal jeden pan co ma svoju chivu v guinessovej knihe rekordov medzi najmensimi......Ked su peniazky neni Problem hocikam ju zobrat.... :roll: a samozrejme ma pravdu..... :idea:
Vaša Muxa 8)
Obrázok užívateľa
muxa

Poslaťod janka_b » 23. Okt 2007, 0:04

ak by si psika skusala par tyzdnov pred cestou zvykat na prepravku? mozno by to pomohlo....
janka_b

Poslaťod oreganka » 23. Okt 2007, 9:06

muxa, uspat :shock: ? ..ponechat zviera pod anestezou bez dozoru je hazard :!: janka, problem u civiny nie je v prepravke (oni su vacsinou na prepravky uplne v pohode zvyknute: cesty autom, vystavy) ide o ich krehkost a ponechane kdesi v podbalubi svojmu osudu bez dozoru cloveka je u nich velmi riskantne - stres (zvuky turbin, pohyb stroja pri turbulenciach, tlaky, dehydratacia, etc.) Arabi prepravuju leteckymi specialmi svoje kone vzdy tak, ze je s nimi zavrety aj osetrovatel a to su kone ! Preco asi ? ...
oreganka

Poslaťod janka_b » 23. Okt 2007, 9:14

hm,rozumiem... i ked osobne si myslim, ze zas pes je pes a aj taka civavka by mala zvladnut let v prepravke...ale ak ma niekto citliveho psa, rozumiem, tu u civaviek sa velmi lahko da vyuzit moznost zobrat si psika na palubu, kedze su to drobce. ale treba najst letecku spolocnost, ktora toto umoznuje...
oreganka, mozno muxa myslela obycajne uspanie - doslovne, teda lieky na ukludnenie, na spanok. urcite nie anestezu, to bol bol velky risk.

ps: oreganka: s tymi konmi a arabmi - to bude asi zas vse o peniazoch :) arabi su bohati narod a maju drahe kone :) letecka spolocnost im radsej povoli osetrovatela, akoby im mali potom preplacat nejaky uraz kona...

ps1: taka paris hilton si cestovala so svojou civavkou vzdy kde len chcela v ktoromkolvek lietadle :) takze to znamena, ze vsetko sa da, ked clovek na to ma :D
janka_b

Poslaťod oreganka » 23. Okt 2007, 9:38

janka, nejde tak ani o citlivost psika, to co nepohne s velkym psom, s 1-3 kilovym pohne. Trochu silnejsi vietor s civinkou pozameta dvor :) , co potom turbulencie, ved by hauka tlak prispendlil k stropu prepravky a dolu a zas nahor, ako s handrickou a ze prispata - nic na veci nemeni. Nechat prcka v podpalubi, nie je skutocne dobry napad. No ano, arabi 8) ti nepotrebuju letecke spolocnosti, maju vlastne lietadla ..a paris hilton ho ma tiez :wink:
oreganka

Re: re

Poslaťod Ivka » 23. Okt 2007, 9:56

janka_b píše:taakze: v skyeurope psy lietaju v podpalubi. na palubu mozu len vodiace psy a to zadarmo.

cena je jednotna, pokial viem - 950 sk. /cena plati ked si letenku bookujeme dopredu) co je podla mna vyborna cena.

pre lepsie info prikladam letovy poriadok:

10.8 Zvieratá
10.8.1 Prepravca okrem psov a mačiek neprepravuje žiadne iné zvieratá. Zvieratá musia byť min. 8 týždňov staré. Prepravca si vyhradzuje právo odmietnuť vykonať prepravu psa alebo mačky napríklad z kapacitných dôvodov. Poplatok za prepravu psa alebo mačky stanovuje cenník prepravcu. Vodiaci psi sa prepravujú bezplatne. Cestujúci je povinný rezerváciu prepravy psa alebo mačky vykonať spolu s rezerváciou letenky, inak je prepravca oprávnený prepravu zvieraťa odmietnuť bez akejkoľvek ďalšej zodpovednosti voči cestujúcemu.

10.8.2 Psy a mačky sa prepravujú ako zapísaná batožina v batožinovom priestore lietadla v na to určenej klietke, ktorú si zabezpečuje cestujúci na vlastné náklady. Klietka musí byť ľahko rozoznateľná od ostatnej batožiny. V každej klietke môže byť iba jedno zviera. Klietka musí byť v bezchybnom stave, dostatočne veľká na to, aby prepravované zviera v klietke netrpelo a uzamykateľná tak, aby zviera nebolo schopné sa samostatne oslobodiť. Klietka musí byť vystlaná absorpčnou podstielkou a musí mať dostatočný počet prieduchov. Klietka vyrobená zo zvarenej alebo drôtovej sieťky nie je akceptovateľná na prepravu. Cestujúci berie na vedomie, že počas letu nie je možný styk s prepravovaným zvieraťom a prepravované zviera nemôže byť počas letu z klietky uvoľnené na nijaký čas a zo žiadneho dôvodu. Prepravované
zviera musí byť čisté, zdravé, neškodné, nesmie zapáchať a byť gravidné
. Prepravca neposkytuje prepravovaný zvieratám vodu ani inú stravu. Prepravované zviera spolu s klietkou môže vážiť max 32 kg.[/color]
10.8.3 Na palube lietadla v časti určenej na prepravu cestujúcich možno prepravovať iba vodiacich psov. Vodiaci pes musí mať košík, byť na vôdzke a musí byť k dispozícii jeho školiaci certifikát a [color=red]ostaté
potrebné doklady. (pozn. prispievatela: nezabudnite ich predtym ošťať :D )
10.8.4 Cestujúci zodpovedá prepravcovi za škodu spôsobenú prepravovaným zvieraťom.
10.8.5 Prepravca nezodpovedá cestujúcemu za škodu na prepravovanom zvierati, ak táto:
- vznikla porušením povinností cestujúceho vyplývajúcich mu z tohto bodu 10.8 prepravných podmienok (napr. nevhodná klietka),
- je následkom zdravotného stavu zvieraťa,
- je následkom konania samotného prepravovaného zvieraťa (napr. zviera sa splaší),
- vznikla ako následok prirodzených udalostí (napr. prirodzená smrť).
10.8.6 Cestujúci je zodpovedný za zdravotný stav prepravovaného zvieraťa. Cestujúci je povinný zistiť a zadovážiť si všetky potrebné informácie, dokumenty a povolenia potrebné na vstup alebo výstup
prepravovaného zvieraťa do/z krajiny/ín odletu, tranzitu alebo príletu. Prepravca nenesie žiadnu zodpovednosť za odmietnutie vstupu prepravovaného zvieraťa do krajiny tranzitu alebo príletu.

PREPRAVCA NEVYKONÁVA PREPRAVU PSOV A MAČIEK Z ALEBO DO SPOJENÉHO
KRÁĽOVSTVA VEĽKEJ BRITÁNIE A SEVERNÉHO ÍRSKA A/ALEBO ÍRSKEJ REPUBLIKY.

to akoze vacsina vacsich psov nemoze lietat???
Ivka

Poslaťod Nils » 23. Okt 2007, 10:17

môže, najprv však musíš psa rozdeliť na dva - tri kusy...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod emor » 23. Okt 2007, 10:29

8) hlupost.
prepravca od prepravcu ma vlastne podmienky.ked mozu lietat arabsky zrebci , tigre ,ladove medvede tak mozu aj psi.
opytaj s vo firme R-cargo - bod 9. na tomto linku. - http://www.rcargo.sk/sluzby/
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Kaca » 23. Okt 2007, 10:51

muxa píše:Ked su peniazky neni Problem hocikam ju zobrat.... a samozrejme ma pravdu..... :idea:

Je to o tom. Partner lietal s kokrami na palube bez problemov. Samozrejme, nie nizkorozpoctovou leteckou spolocnostou... Mozno keby si sa skusila opytat v inej spolocnosti...
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Kaca » 23. Okt 2007, 10:53

nojo, az teraz som docitala az do emora. Tiez si myslim, ze psi mozu, otazka je, u akej spolocnosti...
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod emor » 23. Okt 2007, 11:01

napr. u CezchAirlines je to tak ze pes spolu s prepravkou do 8Kg a rozmerov neviem presne akych sa smie vziat na palubu. takto na palube letelo jedno stena odomna aj s majitelom. bez problemov. a bez chiptuningu :lol: malo tatoo v uchu a europas. abolo to pred rokom.takmer presne. napriek turbulenciam a neprijemnemu letu si 8tyzdnove preletolo atlanitk uplne bez problemov. aj ked uz malo na hrane lebo do tych 8kg sa zmestili LTT. prepravka mala 1.5kg

takze nevidim problem v cestovani zo psom lietadlom ,ale odpovede na tuto temu by si si mala mila muxa hladat na letiskach a u L-prepravcov .nie tu.
Obrázok užívateľa
emor

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 33 hostia