DKo píše:Možno ma zožerú obranári aj canisterapeuti, ak si dovolím tvrdiť, že sú psy, ktoré zvládnu oboje. CT podobne ako obrana alebo hoc aj lov nie je iba o psovi, ale dvojici. Ak ide o vyzretého povahovopevného hoc aj dominantného psa, ktorý vie, že gazda mu nedá ublížiť, kľudne znesie aj polohovanie alebo naťahovanie jazyka.
ja te nezozeriem. davam prednost hovadzine
ale asi nemas presne predstavu s cim vsetkym sa musi vediet CT pes pri sedeniach zrovnavat. a pravdu ti poviem nepoznam psa s dobrou ozajstnou obranou co by pri nahlych treskocha prudkych vyhraznych pohyboch dokazal odlisovat ze toto nie je pachatel. alebo dovod robit poriadok.
ad amaguk. uz vies dat odopved na otazky ake som ti polozil .? nie.? aha.. asi len preto lebo mas o tom prehlad.
certifikat o CT psovi.? kym vydany .? akou metodikou preskusavany ten pes bol.? ohladom certifikatov . to treba zajst do USA. tam vam vydju certifikat aj na to ze vas pes je majster sveta v zivani alebo strihani usami.
ostatne pes na CT sa musi narodit. nie naucit.CT je o cloveku zo psom nie psovi s clovekom. ostatne si vykladajte ako chcete. ja sa budem drzat toho co viem od profesionalov. nie psickarov cvo sa rozhodli nejak realizovat.
a podobny nazor mam aj na dobrovolnickych zachranarov. aj ked tam uz je to ina kava co sa tyka vycviku.tam sa musi makat.ale nie len pes ale aj clovek.a bud to robi profesional alebo nech to robia pre radost sportovci.