Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod rascal » 22. Okt 2007, 14:32

Nils píše:ach jaj, ďalšie učenie o predestinácii :shock: ... a blažení budú tí, ktorí nevideli a uverili... amen :!:

daj linku, spojenie , alebo ped tvojeho pitbullceka - teda ak ped ma!! potom zistime ci ide o predestinaciu, alebo predpoklad
rascal

Poslaťod Zolo » 22. Okt 2007, 14:54

[quote="Nils"]dúfam, že si som ťa neurazil, nabudúce to dám radšej do úvodzoviek. :oops: quote]

Nemusíš, ja som mal za mojou poznámkou smila! Tak teda v nedeľu odskúšame ped, PAD, pot ("pod" radšej nie... :lol: ), a tak... :D
Zolo

Poslaťod Nils » 22. Okt 2007, 18:51

rascal píše:daj linku, spojenie , alebo ped tvojeho pitbullceka - teda ak ped ma!! potom zistime ci ide o predestinaciu, alebo predpoklad

milý rascal, zase si ma raz dostal. nuž. opäť musím zopakovať, že si múdrejší a ja sa na teba ani zďaleka nechytám :cry: :cry: :cry:

...a tak mi nezostáva nič iné, len život v nevedomosti o tom aký má náš pitbulčiak ped a aké má game atď. . snáď sa s touto traumou za pár rokov vyrovnám :cry: ...a keď nie, ešte vždy je tu môj vankúšik, do ktorého sa môžem vyplakať... :cry:

s úctou Nils Holgersson
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 22. Okt 2007, 18:53

Zolo píše: Tak teda v nedeľu odskúšame ped, PAD, pot ("pod" radšej nie... :lol: ), a tak... :D

to hej. ale nepočítaj, že ti budem robiť návnadu pre Karola a Boženu :mrgreen: :lol:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Zolo » 22. Okt 2007, 22:00

Nils píše:nepočítaj, že ti budem robiť návnadu pre Karola a Boženu :mrgreen: :lol:

Netáraj, veď to sú tiež "vankúšikový".... :lol:
Zolo

Poslaťod Fraga » 23. Okt 2007, 7:20

Chalani vy ste takí zlatí ako si dokladáte :lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Nils » 23. Okt 2007, 7:34

pravdaže sme Fraga zlatí a tiež pekní a samozrejme múdri/rascal najviac/ a sme radi, že si to ženy všímajú :wink: :lol:

ale späť k mýtom - keď už sme hovorili o "necitlivosti" na bolesť niektorých plemien, často sa stretávam s tvrdením a akomsi "kŕči" boxerov,bulldogov či pitov a niekt. ďalších plemien pri zahryznutí sa napr. v bitke s iným psom. Podľa mňa sa to však nezakladá na pravde, ide skôr o neochotu pustiť súpera alebo o akési psychol. "prepnutie" psa, nie však o fyziolog. "kŕč". Bol som však aj účastný vypáčenia čeľustí/drevenou palicou/...

názory???

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Fraga » 23. Okt 2007, 7:38

chich neboj určite všímame :wink:

k tomu druhému áno podľa mňa môže isť o kŕč ak dlho drží áno... my sme vždy učili psov na povel pustiť a celkom dobre to aj šlo... až jeden proste nemohol...ak zakusne tri krát a z toho raz nemôže pustiť neviem či je to neochota :roll: neviem myslím, že je to kŕč...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Kaca » 23. Okt 2007, 10:38

Nestretla som sa s tym osobne, ale poznam ludi, co tiez pacili celuste... tak neviem. Mozno veterinar by vedel...?
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod emor » 23. Okt 2007, 10:40

Fraga píše:chich neboj určite všímame :wink:

k tomu druhému áno podľa mňa môže isť o kŕč ak dlho drží áno... my sme vždy učili psov na povel pustiť a celkom dobre to aj šlo... až jeden proste nemohol...ak zakusne tri krát a z toho raz nemôže pustiť neviem či je to neochota :roll: neviem myslím, že je to kŕč...

teoreticky by to mohol byt krc.asi mal malo soli.:-p :idea: :wink: ale ono to vidno ci pes chce pustit a nemoze alebo nechce pustit lebo proste nechce a je mu jedno co sa bude diat . on tirme a trime a trime az pokial mu nacisto neprepne a nevypne. :arrow: pzn. netyka sa mäkkej mordy papučonosičov. :wink: :lol:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Zolo » 23. Okt 2007, 11:02

Nikdy som to nevidel. Asi ide u týchto plemien možno ani nie o kŕč, ale o "spôsob" boja, ktorý im velí krv v štýle : "Keď si už chytil, nepusť". Myslím si to z nasledovných dvoch dôvodov : boxer - hryzie na rukáv a pekne púšťa, ale pri príležitostnej bitke už psa nepustí. Pudy velia iné tam, kde mu v podstate "o nič nejde" a iné, ako tam, kde mu teoreticky, ide o život. A potom - polejte, alebo hoďte (zahryznutých psov do seba) do vody a pustia sa. Zrazu vodou kŕč povolil a sa draslík v studenej vode znásobil? :lol:
Zolo

Poslaťod Zolo » 23. Okt 2007, 11:03

PS. Nils, Ty si "starý mytológ" :?: :lol:
Zolo

Poslaťod rea » 23. Okt 2007, 11:21

Netvrdím, že to je pravidlo, ale "kŕč" je veľakrát výhovorka u tých, ktorí nepripravujú psa komplexne. Myslím si, že ak potrebujem od psa púšťačky, tak základom je urobiť psovi "čistú hlavu", ak pracujem so psom vhodným na výcvik a postupujem správne, s takýmto blokom sa nestretnem. Myslím si, že je to skôr psychická záležitosť, ktorá sa premietne fyzicky. Načo by sme si to ale komplikovali, ak sa môžeme na kŕč vyhovoriť a on niekomu až tak veľmi neprekáža, že áno...
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Nils » 23. Okt 2007, 11:58

Zolo píše:PS. Nils, Ty si "starý mytológ" :?: :lol:

nie, nie starý! mladý som! a pekný! či mytológ :?: - áno, vždy pred voľbami - verím a verím a... :arrow: :shock:

...inak vystihol si to, čo si myslím - bude toasi najskôr štýl boja charakteristický pre niektoré plamená...

p.s. len neviem ako v praxi s tou vodou, keďže nestojíš vždy pri rybníku a nevenčíš s vedrom vody...alebo áno :?: :lol: :lol:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Zolo » 23. Okt 2007, 12:06

Starý bolo v úvodzovkách. Mladý a krásny je predsa samozrejmé... :lol:
Nehovorím o vode zbytočne (mne sa psi nebijú), často je to veľmi účinný spôsob. Nakoniec, keď sa budeš prechádzať len okolo Hrona, nebudeš stretať opilcov a ... :mrgreen:
Ešte Rea - iné je naučiť psa púšťať na rukáve a iné je, keď príde súboj a vstúpia emócie, pudy a adrenalín. Ale v podstate s Tebou súhlasím.
Zolo

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia