Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Kaca » 15. Okt 2007, 14:48

Hrozne je to v tom, ze mnohi to urobia, lebo kastracia je odporucana skoro na vsetko... Mate problem so psom? Je agresivny? Kastrovat! Boji sa? Kastrovat! Ma zdravotne problemy? Kastrovat! Nema dobru socializaciu? Ka... atakdalej... a nakoniec skonci zviera v utulku alebo este horsie len preto, ze niekto uveril tomuto mytu...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 16:52

Fraga píše:Čo by neodporučili, keď sú z toho prachy? no nie?

asi tak.. bohuzial.nie kazdy veterinarny lekar je hoden tohoto honoru ale ja nemam pravo sudcu . len oko pozorovatela. :idea:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod rUM^pEL » 15. Okt 2007, 17:56

a co takto nacjastejsie preberany mytus? bojove plemena?
kastracia aspon realne existuje take plemeno nie... :lol: :lol: ja viem uz som ticho len som potreboval nieco napisat :lol: :roll:
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 22:10

jeto dost nestastne .. Bojove plemena... ale len tak z nicoho nevznikli pojmy ako ovciarske plemena, polovne plemena... sluzobne plemena.

zapasnicke plemena ... plemenene pre zapasy.? :roll: nuz je na majiteloch tychto psov ay sa starali o reputaciu svojho plemena. mne osobne su sympaticky . az do okamihu ked v rukach neokrochaneho kynologickeho analfabate nevidim predstavitela takehoto plemena. samozrejme neuputaneho a neovladatelneho . je to vazny problem. o to vaznejsi ze koker sice dokaze spravit neprijemne zranenie. no ked dostane na banjo.. tak prestane a zdrhne. ale pitt ..? ten ide kym ho nezlikviduju uplne. :? a to je potom ta nestastna voda na mlyn- politickym odborne-uboziakom ako Galbavy a spol.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod rUM^pEL » 15. Okt 2007, 23:08

emor píše: ale pitt ..? ten ide kym ho nezlikviduju uplne. :?

ale no...to tiez zavana mytom...mi chces povedat ked na teba vyskoci priemerny sidliskovy pit....velkost cca 25kg...tak pokial mu neodtrhnes hlavu od tela neprestane?skus mu dat cez pysk..nohou rukou palicou...ze neciti bolest?dalsi myt...ze sa zahryzne a uz nevie pustit?dalsi myt...keby ze na teba zautocil ringovy sampion tak budis...ale pockat...vlastne nie ten by ale nemohol byt sampion keby utocil na ludi...takze rozlisujme velkost nie plemena pri utoku... :wink:
ja osobne by som sa viac bal NO ako pita...
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 23:32

:roll: nuz ... je to tak a mozno aj inak. no moje skusenosti vravia nieco ine.
stava sa to nie zriedka ,ze ludia si vyberaju psa z istych pohnutok. a prave tieto plemena ako pitt a spol pritahuju ludi problematickejsich , hm.povedzme castejsie ako inych. to je smola podla mna ,tychto skvelych plemein. :?
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod rUM^pEL » 15. Okt 2007, 23:42

smola nesmola ale prave takymi domnienkami typu "pojde az do konca" a podobne im tiez na prestizi vela neprida...

nikto nechce stat face to face prepnutemu pitbullovi..ale ani labradorovi NO atd...len netreba zbytocne hladat rozdiely...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Zolo » 15. Okt 2007, 23:43

rUM^pEL píše:
emor píše: ale pitt ..? ten ide kym ho nezlikviduju uplne. :?

ale no...to tiez zavana mytom...mi chces povedat ked na teba vyskoci priemerny sidliskovy pit....velkost cca 25kg...tak pokial mu neodtrhnes hlavu od tela neprestane?skus mu dat cez pysk..nohou rukou palicou...ze neciti bolest?dalsi myt...ze sa zahryzne a uz nevie pustit?dalsi myt...keby ze na teba zautocil ringovy sampion tak budis...ale pockat...vlastne nie ten by ale nemohol byt sampion keby utocil na ludi...takze rozlisujme velkost nie plemena pri utoku... :wink:
ja osobne by som sa viac bal NO ako pita...

No neviem, myslím, že pit na človeka zaútočí zriedkavo (i keď aj to sa môže stať), ale keď ideš so psom a zautočí na tvojho psa pit s game (alebo poriadne vyšinutý - ako si to kto vyloží), tak pre tvojho psa v tú chvíľu nastáva vážny problém, hoci je o kus vyšší i ťažší. A ver, že kopanec a ani palica ho veru neodradí. A že som ich takých poznal... O tom tu iným spôsobom a na inom mieste píše náš CAPS LOCK z Čiernej vody. A má veru pravdu... :P PS. Prah bolesti - na ďalšiu tému...
Zolo

Poslaťod rUM^pEL » 15. Okt 2007, 23:50

Zolo píše:Prah bolesti - na ďalšiu tému...

preco?vsak sa bavime o mytoch tak naco duplicitnu temu? :!:
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Zolo » 15. Okt 2007, 23:56

Nemyslím si, že toto je mýtus. Jednoducho sú plemená, ktoré tento prah vnímania bolesti majú posunutý smerom k zníženým vnemom na bolesť. A nemyslím si, že je to dané povedzme zápalom z boja, či niečoho iného. Majú ho molosy, duriče, ale i teriéry. I keď i v rámci plemena sú individuálne rozdiely. Len sa ma nepýtaj, ako to viem, či som pes... Nie som, ale sú v živote situácie, kde to zistíš. Napr. pichaj IVOMEC... :lol:
Zolo

Poslaťod rUM^pEL » 16. Okt 2007, 0:21

Zolo píše:je to dané povedzme zápalom z boja, či niečoho iného.

samozrejme ze dat po papuli cinskemu robotnickovi a ukrajinskemu kaminonistovi je rozdiel a pocitia to kazdy inak ale to je dane vyskou vahou triezvostou :lol: ...
iny neznamena znizeny...znizeny oproti comu?a pri pitoch je to myt prave preto ze ich 120% zapal moze niekedy vyzerat ako ze necitia bolest aj ked citia...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod ...repr^zent » 16. Okt 2007, 4:10

Zolo píše:CAPS LOCK z Čiernej vody.
:wink: :lol:
Zolo píše:Nemyslím si, že toto je mýtus. Jednoducho sú plemená, ktoré tento prah vnímania bolesti majú posunutý smerom k zníženým vnemom na bolesť.

Znizeny prah bolesti neexistuje. Museli by mat mensi pocet nervovych zakonceni ktore prenasaju vzruchy do mozgu...
Skor by som tuto ich vlastnost, ktorou nepochybne vynikaju oznacil za schopnost bolest ignorovat, ovladat ju. Trochu to pritiahnem za vlasy, nieco podobne ako ked sa japonsky samuraj rozpara... Proste sere na bolest, bolest je druhorada, podstatne je nieco ine.
Podobne sa sprava aj pit, ucel svati prostriedky a ucelom je vyhrat v ringu, potesit pana napr. tym ze sa necuka pri nejakom zakroku u veta, alebo doma.... spravny pit sa vzdy snazi najst nieco dolezitejsie ako bolest, aby ju mal dovod ignorovat. Ako by nou pohrdal. Snad ma podobny vztah aj k smrti, videli sme to x krat.. lebo smrt s bolestou uzko suvisi a napriek tomu sa ziadny mytus o pitbulloch sebevrahoch este neobjavil.

Mam 9 mesacneho pita, ktory ked mal 12 tyzdnov, 2 minuty za mnou pobehoval s celou pripinku v labke, az ked som zastal ju zdvihol, pozrel na mna a zacal si ju olizovat s vyrazom, ak neni nic dolezitejsie, tak by sme mohli s tymto nieco spravit.
Teraz si necha rozkusat papulu od steniat, lebo im nechce pokazit radost z hry.
Rany, nie len na papuli, mu dezinfikujem 95% liehom (aj sebe, pre rypakov), cukne ale drži, lebo ked to zvladne bude pochvaleny, lebo ma chce potesit. Nerobi to zo strachu, ak by niekoho napadlo, nebijem ho.
Pri tom osetrovani je to najlepsie vidiet, pri prvej ranke cukne, pri druhej menej a pri dalsej uz mam dojem, ze sak nic neciti. Proste ten stipanec ignoruje, ale silou vole, nie nejakymi telesnymi danostami plenena Pitbull.
Mam tych zazitkov more, uz aj tak som sa rozkecal az moc, ale viem, ze ked ich nieco boli, tak ich to boli rovnako ako chivavu, akurat zaujmu k tej bolesti "trosku" iny postoj.
K vetovi chodime napr. menit pamlsok za injekciu, ale asi som aj tak mimo, lebo mam dojem, ze pekne zvitanie s celym personalom, by si somar dal aj usi obstrihat na pockanie. :lol:

P.S.: Tu schopnost ignorovat bolest, smrt maju v roznej miere aj ostatne plemena psov, akurat pit si nou odjakziva jaksi zarabal na zivobytie, to moze byt dovodom preco bolest tak zvlada, az sa zda, ze neciti, co iny citia. Tolko skromny nazor amatera. :wink:
Obrázok
A zdravime!
Obrázok užívateľa
...repr^zent

LION x BULL

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 16. Okt 2007, 5:08

HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 7:19

Kaca píše:a.. ja som sa raz takeho veterinara spytala, zi by JEHO kastracia vyriesila jeho antipatiu k urcitym ludom... Samozrejme, viac som unho nebola...

hehe, to je dobré :twisted: a čo, ponúkla si sa aj na zákrok?? :twisted:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 7:29

Zolo píše:Nemyslím si, že toto je mýtus. Jednoducho sú plemená, ktoré tento prah vnímania bolesti majú posunutý smerom k zníženým vnemom na bolesť. :lol:

Zolo, to snáď nemyslíš vážne...Polož si otázku, prečo je bolesť pre psy, ale aj pre nás ľudí užitočná - a máš odpoveď... Niečo ti predsa musí signalizovať, že dochádza k deštrukcii. Inak, a to pritiahnem za vlasy - by si si ani nevšimol, že si si vo dverách odcvikol palec :wink:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia