fosilia píše:Teraz ostava uz len otazka. Ty si chovatel alebo mnozitel. Len som dobre nepochopil preco krmis tak kvalitnym krmivom pre NO. Je jasne ze u teba rozhoduje kvalita.

....
tzv. chovatelovi co takto krmi NO.
Aj keď Emor už v podstate odpovedal a ja nemám potrebu niekomu dávať za pravdu, alebo ho odsudzovať, predsa len mi dovoľte môj názor.
1., Množiteľ, či chovateľ. Fosília, vyjdi zo svojho virtuálneho sveta (a zahoď svoju urazenú ješitnosť za to, že niekto si dovolil zapochybovať o správnosti Tvojho jediného, a samozrejme najsprávnejšieho, názoru) a skús sa objektívne pozrieť na činnosť tohto "množiteľa". Uvidíš jeho zvieratá čo má doma a uvidíš aj jeho odchovy. Až potom vyslovuj súdy!!!
2., Mať vedomosti je super vec, to ti nikto neberie. Lenže vlastniť doma tri knihy o výžive a "študovať" obaly na vreciach je kua málo oproti tomu, ako ide život okolo Teba. Vrátane toho psieho. Pes nie je totiž živý len krmivom, a Ty mi, prepáč, pripadáš už ako psí Leoš Středa...

Neviem, ale asi neexistujú štatistiky, či zdravo, holisticky kŕmení psi sú v priemere zdravší a dlhovekejší ako psy, kŕmení bežne. A propo - odpad zo školskej jedálne - keď ešte neexistovali totálne udravé granule - čímže sa to psy kŕmili? Pokiaľ viem, hlavne tým, čo ostalo zo stola. Si presvedčený o tom, že tí psi boli na tom horšie, ako "odborne" kŕmení psi dnes? Myslím, že Ti uniká podstata.
3., Kedy teda konečne prijmeš ponuku a porovnáš Emorove zvieratá so svojim virtuálnym psom? Vieš, lebo mne sa zdá akosi viac ako iné, že kritériom pravdy je prax....
A Na záver, ešte raz toho Kanta, možno pochopíš, že opakovanie je matka múdrosti : Skúsenosť bez teórie je slepá, ale teória bez skúsenosti je len intelektuálna hra... Ale je možné, že si jednoducho "hravý" typ...