dôvod prečo psa s PP

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 12:33

Jaro píše:ps. okrem ineho mam kokra bez PP ale pracant je to super . :wink:

Ja mam kokricu s a samca bez PP ;). Samec sa vracia do zivota, uz zacal prejavovat zaujem o stopy, baba je skvela (IMHO). Neboj, Tanu neukamenujeme, ja sama toho moc o polovnictve neviem :oops: , stale sa iba ucim... resp. o vychove a vycviku polovneho psa. Polovnikov (vacsinou) nemusim, ale na ich obranu musim podotknut, ze som sa stretla uz aj s takymi, ktori nesli len po strelbe za kazdu cenu, ale aj nieco pre zver robili... Takych je, zial, malo - alebo su neviditelni!
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Fraga » 11. Okt 2007, 12:49

Jaro ahoj chich ja sa ešte len zahrievam rozohnenie vyzera inak však Nils? Rumpel? heh dokonca zatiaľ nemusím ani ten hlboky nadych a výdych ešte nie som tak ďaleko... :lol: :lol:

Jaro prosím ta ako to vyzera s tym oplotkom? už ste niečo robili? Rada by som šla ale do BM predsa len trošku daleko. Ze vraj by mal byt aj tu niekde blizo BA, len kde?... Diky...
Naposledy upravil Fraga dňa 11. Okt 2007, 19:11, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Jaro » 11. Okt 2007, 13:07

Fraga píše:Jaro ahoj chich ja sa ešte len zahrievam rozohnenie vyzera inak však Nils? Rumpel? heh dokonca zatiaľ nemusím ani ten hlboky nadych a výdych ešte nie som tak ďaleko... :lol: :lol:

Jaro prosím ta ako to vyzera s tym oplotkom? už ste niečo robili? Rada by som šla ale do Borského mikuláša predsa len trošku daleko. Ze vraj by mal byt aj tu niekde blizo BA, len kde?... Diky...

Fraga a odkial ty vies o oplotku , to nie je verejna vec . Akeho mas psa ked chces ist psa skusat k diviakom ? Tento rok neviem ci to bude mam tolko skusok zo psami ze az . Oplotok je na 90% hotovy len teraz su ine povinnosti .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Jaro » 11. Okt 2007, 13:12

Kaca píše:
Jaro píše:ps. okrem ineho mam kokra bez PP ale pracant je to super . :wink:

Ja mam kokricu s a samca bez PP ;). Samec sa vracia do zivota, uz zacal prejavovat zaujem o stopy, baba je skvela (IMHO). Neboj, Tanu neukamenujeme, ja sama toho moc o polovnictve neviem :oops: , stale sa iba ucim... resp. o vychove a vycviku polovneho psa. Polovnikov (vacsinou) nemusim, ale na ich obranu musim podotknut, ze som sa stretla uz aj s takymi, ktori nesli len po strelbe za kazdu cenu, ale aj nieco pre zver robili... Takych je, zial, malo - alebo su neviditelni!

Kaca tych co sa staraju je vela len to nepotrebuju svetu zdelovat , take su to povahy vacsinou . :wink: Poznam ich vela .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 13:25

Jaro píše:Kaca tych co sa staraju je vela len to nepotrebuju svetu zdelovat , take su to povahy vacsinou . :wink: Poznam ich vela .

No, ja som mala asi vacsinou "stastie" na tych inych. Ale verim, ze su aj ti druhi. Ja viem, ze to svetu nezdeluju, len mozno ich preto nevidiet na rozdiel od tych, co nechaju strelene zviera tak, nech sa utrapi... Ked zabit, prosim, ale zabit cisto a rychlo. Ja sama som nahanala niekoho, kto zastreli zranenu lisku, ktora nemohla na zadne nohy. Ale ked som videla polovnikov, ktori utvorili kruh s rozostupom asi 3 m a strielali na vsetko, co sa tam pohlo a jeden stal s puskou na ceste, neviem, kvoli comu, asi aby mohol dorazit ludi, co odtial utekaju... zver by mala mat sancu. TO je podla mna polovacka a este to, o com sa nepise: triedenie, poazorovanie, dokrmovanie... viem, ze napriklad vidlaci by sa mali strielat - ale videla som takych dost... mnohi si radsej strelia kapitalne kusy, nez obycajneho vidlaka. Atd. Asi mi budes oponovat, Ty to mozno poznas z tej lepsej stranky a lepsich ludi. Viem, ze aj taki su. Nie su to len ti "sviatocni strelci". Verim. Ale... :(
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Fraga » 11. Okt 2007, 15:07

Jaro sukr. sprava ok? :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Jaro » 11. Okt 2007, 15:10

Kaca píše:
Jaro píše:Kaca tych co sa staraju je vela len to nepotrebuju svetu zdelovat , take su to povahy vacsinou . :wink: Poznam ich vela .

No, ja som mala asi vacsinou "stastie" na tych inych. Ale verim, ze su aj ti druhi. Ja viem, ze to svetu nezdeluju, len mozno ich preto nevidiet na rozdiel od tych, co nechaju strelene zviera tak, nech sa utrapi... Ked zabit, prosim, ale zabit cisto a rychlo. Ja sama som nahanala niekoho, kto zastreli zranenu lisku, ktora nemohla na zadne nohy. Ale ked som videla polovnikov, ktori utvorili kruh s rozostupom asi 3 m a strielali na vsetko, co sa tam pohlo a jeden stal s puskou na ceste, neviem, kvoli comu, asi aby mohol dorazit ludi, co odtial utekaju... zver by mala mat sancu. TO je podla mna polovacka a este to, o com sa nepise: triedenie, poazorovanie, dokrmovanie... viem, ze napriklad vidlaci by sa mali strielat - ale videla som takych dost... mnohi si radsej strelia kapitalne kusy, nez obycajneho vidlaka. Atd. Asi mi budes oponovat, Ty to mozno poznas z tej lepsej stranky a lepsich ludi. Viem, ze aj taki su. Nie su to len ti "sviatocni strelci". Verim. Ale... :(

kaca z liskou byva problem , ja som strelil jednu tak ze nemala zadne nohy funkcne a ani pes ju nedohladal . liska je mrcha co ked sa aj chyti do pasce odhryzne si nohy a ide sa schovat . bolo x pripadov kedy sa takato liska strelila .
no s tymi rozostupami to neviem asi to myslis obrazne . ale su aj take reviri kde sa striela na vsetko vid. polovacky u exministra hospod. R . a pod . ale to nie su polovnici . polovnictvo je chove zveri .
co sa tyka tych kapitalnych kusov a pod hold to uz je na svedomi toho ci onoho jedinca . darmo budem tvrdit ze to tak nie je ked to tak je . ako ludia porusuju pravidla cestnej premavky , alebo porusuju zakon inym sposobom tak isto je to aj medzi polovnikmi .

dufam ze nas tu nik nesfukne ked sme odbocili od temy . co psa s PP alebo bez PP .
Naposledy upravil Jaro dňa 11. Okt 2007, 15:12, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Jaro » 11. Okt 2007, 15:10

Fraga píše:Jaro sukr. sprava ok? :wink:

OK sefe !
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 15:37

Jaro píše:kaca z liskou byva problem , ja som strelil jednu tak ze nemala zadne nohy funkcne a ani pes ju nedohladal . liska je mrcha co ked sa aj chyti do pasce odhryzne si nohy a ide sa schovat . bolo x pripadov kedy sa takato liska strelila .

ta liska ujst nemohla (teda ta, o ktorej hovorim ja). Sotva sa vliekla... A aby sme sa vratili k teme, mala som vtedy so sebou 2 baby s PP ;)
Obrázok užívateľa
Kaca

KACA

Poslaťod timanka » 11. Okt 2007, 17:50

Alijašského malamuta,,už polroka dumem či s PP alebo bez PP,,ale ani niet bez PP,čo som už prebrádzila inzeráty ..len aby si vedela,akého chcem... :lol: :lol: :lol:
timanka

Poslaťod ivana1 » 11. Okt 2007, 18:45

No - Amaguk sa Ti istotne vyjadri, ale malamuta by som bez PP - ani zadarmo (jedine, ze by potreboval pomoct)! Dysplazie ako vysite. V nasom klubovom casopise zvacsa cez bonitaciu neprejdu zlym RTG snimkom klbov. A potom ak tieto psiky maju mlade bez PP (hoci ako rodicia su s PP) - steniatka maju aku sabcu? Bude dobre sa divat na 5 - 7 rocneho psa, ako trpi??? Aj skor?
Obrázok užívateľa
ivana1

Poslaťod tana » 11. Okt 2007, 20:05

pesem ze mám nemeckeho ovciaka a stým ako by som robila poľovnícke skúsky to fakt netuším,hlavne tlačenie do brlohu za lisiakom.Hovorím o všestraných ako IPO a SVV.Inač moj havo je tiež po papierových rodičoch, pretože nemám chuť ani odvahu čakať rok na to čo mi so štenata vyrastie za rasa :P ja som tiež pre pp.ale kto chce psa na kauč abo dvor lepšie mu je hociaky orech už len stoho dovodu aby tam fyzicky,psychicky a hlavne geneticky nezhnil niaky super plemenik alebo výborna suka,ktora nemala moznost zasiahnuť do chovu.
tana

Re: KACA

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 23:01

timanka píše:Alijašského malamuta,,už polroka dumem či s PP alebo bez PP,,ale ani niet bez PP,čo som už prebrádzila inzeráty ..len aby si vedela,akého chcem... :lol: :lol: :lol:

Vdaka za oznamenie, ale pripajam sa k ivane1: urcite s PP! Vacsina velkych a tazkych psov ma problemy s DBK alebo dokonca DLK, tam by som neriskovala. A nenechaj ho aspon rok behat po schodoch!
Obrázok užívateľa
Kaca

Re: KACA

Poslaťod Amaguk » 12. Okt 2007, 1:44

timanka píše:Alijašského malamuta,,už polroka dumem či s PP alebo bez PP,,ale ani niet bez PP,čo som už prebrádzila inzeráty ..len aby si vedela,akého chcem... :lol: :lol: :lol:

moja otazka, vlastne dve v jednej, su jednoduche: preco chces AM bez PP?
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod emor » 12. Okt 2007, 22:51

Anja píše:
tigricka píše:Emor, nečerti sa, ja ti viem dať za pravdu. Som to pokašlala so psíkom, mám ho bez PP a niekedy sa chová ozaj ako xxxxx. A to mu venujem všetok svoj voľný čas... Síce je krásny, o tom potom, ale je tvrdohlavý. Tiež mi ho každý obdivuje ako tú čivavu, o ktorej tu je hádka, ale to nestačí. Uvedomila som si, že by som niekedy chcela mať aj šteniatka, ale čo keď už z neho ostanú degenerovaný blbečkovia? Mária vie, ako to je u tých bez PP pokrížené? Síce mi majitelia povedali, že jeho rodičia pred piatimi rokmi nezískali PP, lebo boli odpadový psi z papierakov. Niekedy sa dávali len prvým tuším štyrom psom PP, alebo tak nejako to bolo. Ako napr. mám kolegu, ten veselo kríži otcov s dcérami. A vôbec ho to netrápi...Ešte sa čuduje, že ja nekšeftím so psíkmi, lebo ich mám rada.Má westíkov, buldočkov, čivavy a neviem aké lukratívne rasyktoré sú teraz moderné. Krmi ich pomyjom a predáva ich výlučne na vývoz. Vraj si granule nezaslúžia a ani iné jedlo... A taká je väčšina chovateľov. Teraz v nedeľu s ním idem na cvičisko prvý krát. Ozaj, môže tam ísť vôbec pes bez PP? Nieže ma tam vysmejú?Síce bude len na stráženie, ale už ma to vcelku jeduje, že som nekúpila psa s PP. Ale ináč mu dávame všetku lásku, lebo vie byť aj super psík z neho... Len tolko som chcela.

Ak ta vysmeju kašli na nich.mne sa to už tiež stalo a kym som sa nestretla s pravymi cvičitelmi tak som myslela že je to normalne.Pravy cvičitel berie psa ako psa a nie podla pp alebo plemena!!!!!!!

tak ja sa neratam za cvicetela. 8)
Obrázok užívateľa
emor

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia