dôvod prečo psa s PP

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Kaca » 10. Okt 2007, 19:07

tana,

ono sa to tu uz trosicku zvrhlo. Povodne bola tema o tom, akeho psa si KUPIT. Ak si psa idem kupit, tak potom jedine s PP. Ak psa najdem na ulici, je mi jedno, co to je. Samozrejme, nik netvrdi, ze pes s PP nebude mat ziadne problemy. Ja sama sm dokonca niekde pisala, ze sestra mojej kokrice kusla na vystave rozhodcu. Ale sama isto uznas, ze u psa s PP, pokial je chov vedeny cielene, sa taketo neziaduce prejavy a povahove vlastnosti vyskytuju urcite menej ako u psov, u ktorych mnozenie prebieha nekontrolovane. To je vsetko, co som k tomu chcela napisat.
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod Fraga » 10. Okt 2007, 19:15

Tana buď som zle pochopila, alebo prosim Ta povedz mi s akým s prepačením orechom sa dajú spraviť polovné skúšky, pretože dosť sa tomu venujem a zatial, ať ďelám co ďelám, ešte som také niečo nevidela... Možno sa mýlim.... Ako som spomínala tiež máme doma aj bez PP nie orechov, ale bez PP. Jednu fenku chcel dať utratiť sám veto, pretože z malej gule mu vyrástla poriadna obluda, ktorá keď v roku a pol došla ku nám nevedela kde je sever...Len čo zbadala igelitku prevrhla by aj kamión, pri menšom hluku sa pocikávala, a po dvoch týždnoch keď sa ujo prišiel kuk, ako sa má, skoro ho zožrala! O par mesiacov neskor ked som ju vyčesala a ostrihala, pretože iné sa s tou dlhou srsťou robiť nedalo, a šli sme ju k nemu očkovať, pýtal čo je to za psa, že či sme si radšej kúpili leonbergera asi tak. Je hanba ak niekto nepozná svojho psa len kvôli tomu, že ho niekto učesal :?

Vôbec sa tu nepresadzuje jedno, alebo druhé ako si si iste všimla, dosť ľudí tu, čo chová PP má aj nejakého toho bez PP psa. Ja tiež. Osobne som však za to, aby sa nemnožili psi bez PP, ale hlavne "orechy" pretože práve nich sú plné útulky. O mnoho menej je tam psov bez PP ale rasových, taktiež psov s PP v útulku skoro nenájdeš. Tak isto som proti aby niekto drancoval fenku aj tú s PP len kvôli tomu aby mala ak by sa dalo aj 3x šteniatka v roku! Pretože práve z týchto vrhov idú "odpadové" šteniatka, slabé, nevyrovnané...bla bla... Taký človek by si mal kúpiť plyšáka. To isté platí o takých, ako napr. od nás si vzala jedna pani štendo a dve hodky na to mi volá že psík kaká, ciká a ešte k tomu aj šteká. No holt je živý! Mala som si ist preň ale pánko, ktorý ho bol pre tú otrasnú ženskú vziat mi zavolal, že nemu sa šteniatko velmi páči a on si ho nechá...

Treba sa len zamyslieť, či je vhodné plniť útulky len z dôvodu, že niekto má pocit, že jeho fenka chce šteniatka... (Zase, aby neprišlo k omylu, resp. ako to bolo myslené...Píše mi ujo...myslíte si, (mám jazvečíka)...že by som mu mal kúpiť fenku??? on sa totižto stále hrá s našim kocúrom...tak ja, že asi chce šteniatka....) TAK po takomto maile ja už neviem... :?
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod Kaca » 10. Okt 2007, 19:23

:D:D:D Fraga,

ludia su rozni a este ini... :D Nehnevaj sa, ale zabavila som sa na tom panovi. Btw, jedna otazka: vy davate resp. predavate stenda hocikomu? Ja ked som kupovala moje dve baby, chceli chovatelia po mne pomaly rodny list... a az JA raz postupim na chovatela, urcite to budem od zaujemcov chciet tiez vediet. Stena nepojde nikdy detom ako hracka, za odmenu za vysvedcko alebo ako darcek k narodeninam...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod mairi » 10. Okt 2007, 20:27

sonča píše:pre mairi: a čo keď poznáš predkov svojej kólie do desiateho kolena, my máme v okolí napr. štyroch pražských krysaríkov, všetci s PP, jeden prerástol štandard o tretinu, druhý je bojazlivý, tretí sa ježí a chystá sa zúriť pri každom psovi, a štvrtý okrem aportovania nezvládol nič, a odkedy majiteľovi 2x utiekol na druhý koniec sídliska, tak chodí chudáčik len na vodítku. A navyše jeden má vleklé lupiny. Takže kde máš záruku s PP?
Mať psa iba s PP je prežitok, dávno to patrí do minulosti.
A ešte o tých chovateľoch s PP. Poznám jedného, ktorý tak zničil dogu bordeaux na kšeft so štencami, že teraz má 7 rokov a ledva vláči nohy.


sonča, vobec nevieš o čom hovoriš, pp nie je vobec prežitok, prave naopak, dnes si konečne začali ludia uvedomovať že je to uplne bežna vec mať za milačika psa s pp a nie niečo extra, tak ako kedysi ludia ohovarali cloveka co si kupil psa s pp, ze co je to azpaka co "len tak" vy hodil za obycajneho "psa" desat tisic apod. a chodia zarabat na vystavach a na tych psoch, a bla bla bla, ludia uz vedia ze je to celkom obycajny krasny uzasny pes, ako iny len dostanu presne to za co si zaplatia a nie nejaku zahadu do buducnosti.

ano mam zaruku a prave v tom, ze poznam predkov mojho psa a viem ako sa spravaju, vsetci su povahovo uzasny a prave preto som vzala stena z toho konkretneho spojenia, prave aj koli tym povaham, fakt rozpravas o viecach, ktorym vobec nerozumies.
Obrázok užívateľa
mairi
 
Príspevky: 43
Registrovaný: 3. Sep 2007, 10:11
Bydlisko: bratislava

dôvod prečo psa s PP

Poslaťod Esona » 10. Okt 2007, 20:49

To su co za cvictelia ked neberu psov bez pp ? Unas je na cvicaku70% -80% psov bez pp.Momentalne je zhruba 70% mladých . Cvici vetko od jorksira po vlkodava s pp aj bez pp . Kto potrebuje precvici sa aj na výstavu .

Fraga , mas pravdu polovne sksky len pes s pp .Nechapem preco ,ved vela polovnikov vyuziva v praxi psov bez pp. Su vsak ine skusky kde nie je potrebne mat pp. Robia sa aj u nas na cvicaku (poslusnost ,obrana ,stopa).Psom s pp sa zlozenie skusky zapsuje do pp.
Esona
 
Príspevky: 45
Registrovaný: 18. Apr 2007, 19:55

Poslaťod Zolo » 10. Okt 2007, 21:22

[quote="sonča",
Mať psa iba s PP je prežitok, dávno to patrí do minulosti.
A ešte o tých chovateľoch s PP. Poznám jedného, ktorý tak zničil dogu bordeaux na kšeft so štencami, že teraz má 7 rokov a ledva vláči nohy.[/quote]

Dieťa moje (vek ma oprávňuje takto Ťa nazvať vzhľadom na Tvoje názory), ešte prejde veľa vody, kým pochopíš, čo sa Ti tu ľudia snažia vysvetliť. Ale nestrácaj nádej, ten čas raz príde... A na margo BD - iste, stať sa to môže, a možno ani nie je to zriedkavý jav. Ale vieš aký osud stíha 95% šteniat od takých "chovateľov" od akého máš psíka Ty? Odpovedať nemusíš, a ak, tak prosím až vtedy, keˇten čas príde :wink:
Zolo
 
Príspevky: 362
Registrovaný: 5. Okt 2007, 10:04
Bydlisko: BB

Poslaťod Nils » 11. Okt 2007, 7:50

Fraga píše:Vôbec sa tu nepresadzuje jedno, alebo druhé ako si si iste všimla, dosť ľudí tu, čo chová PP má aj nejakého toho bez PP psa.
Treba sa len zamyslieť, či je vhodné plniť útulky len z dôvodu, že niekto má pocit, že jeho fenka chce šteniatka...


...s týmto sa stotožňujem...

aj keď pri ľuďoch mám "pocit", že staré dievky by mali.....a viac krát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils
 
Príspevky: 689
Registrovaný: 2. Mar 2007, 12:19

Poslaťod Fraga » 11. Okt 2007, 10:19

Kača nie! presne ako si povedala, tiež som kontrolovala ľudí kam šteniatka šli. Šteniatka boli bez PP o to viac som sa o ne bála. Jedno šlo dokonca do čiech. S pani si stále píšem dokonca tykám a fendulka sa má dobre. Myslím, že väčšina šteniatok sa má veľmi dobre dokonca sa mi stalo, že niektorí mi po rokoch volajú, alebo sa stavia a ukážu čo z mojich šušníkov vyrástlo, čo ma mooooc teší :D. Ďalšia nechutná epizodka jedna paninka, že ona chce štendo hovorim ok ale k odberu budu tak 06.1. nie nie nie ona by ho radsej skôr hovorim no dobre da sa oni totižto pred vianocami asi dva dni mali 7 týž. ale paninka začala špekulovať, že ona si pride den pred vianocami...Na to mi vola nie, nie ona si príde presne 24.12. (Teta sa asi zbláznila osobne by som nikoho na Štedry den neotravovala!) Hovorim nie 6.01. To ste mali vidiet tu sms čo mi napísala bola som taka aj onaka, a tak som pekne povedala, že jej štendo nedám, aj keby bola pozlátená. Neexistuje aby som dala šteniatko pod stromček! Kto vie chudáčik ako by bol skončil! Ak by mala vážny záujem, tak ešte týžden počká, ale jej šlo len o to, aby to bol darček a ešte z nej vyliezlo, že pre troj a 6r. prckov! ANI NAHODOU!
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 10:40

Fraga,

tak to je teda sila! Aj ked ide o stence bez PP. Ja som rozdavala maciatka susedovej macky, o ktoru sa vlastne od malicka starame my, inak by neprezila, a doteraz som tiez v spojeni s ludmi, ktori si maciatka vzali... (macka je uz sterilizovana, tipni si, kto to zaplatil ;) ). My sme Bali boli vziat 23.12. minuly rok, ale to uz mala skoro 9 tyzdnov a bolo to s chovatelmi dohodnute. A to sme tam boli uz aj predtym, jednak si potvrdit, ze je fakt taka uzasna (z mojej strany to bola laska na prvy pohlad, ked som videla jej foto - ale nekupim stena iba na zaklade fotografie) ako sme si mysleli, ale aj co sa tyka povahy a spravania. Iste, formuje sa vychovou, ale to gro, co v stenati je, vidis hned (ale myslim, ze Tebe to nemusim hovorit). Btw, moj partner, ktory bol dost znamym chovatelom kokrov, bol jedneho psika zobrat z pivnice, kde mal chytat mysi...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod sonča » 11. Okt 2007, 10:57

Zolo píše:[quote="sonča",
Mať psa iba s PP je prežitok, dávno to patrí do minulosti.
A ešte o tých chovateľoch s PP. Poznám jedného, ktorý tak zničil dogu bordeaux na kšeft so štencami, že teraz má 7 rokov a ledva vláči nohy.


Dieťa moje (vek ma oprávňuje takto Ťa nazvať vzhľadom na Tvoje názory), ešte prejde veľa vody, kým pochopíš, čo sa Ti tu ľudia snažia vysvetliť. Ale nestrácaj nádej, ten čas raz príde... A na margo BD - iste, stať sa to môže, a možno ani nie je to zriedkavý jav. Ale vieš aký osud stíha 95% šteniat od takých "chovateľov" od akého máš psíka Ty? Odpovedať nemusíš, a ak, tak prosím až vtedy, keˇten čas príde :wink:[/quote]


PROSÍM ŤA, napíš mi, aký osud stíha takéto šteniatka, ale až keď sa ukľudníš. Lebo mi to znelo ako nejaká vyhrážka od Sybili, že no počkaj, zato, že si si kúpila psíka bez PP, tešiť sa z neho nebudeš. Však on ti už len nejakú choleru dostane, menejcenný jedinec.
sonča
 
Príspevky: 47
Registrovaný: 10. Máj 2007, 12:36

Poslaťod Nils » 11. Okt 2007, 11:22

napriek tomu, že som občas vznetlivý, pravidelne praktizujem dychové cvičenia typu: " Hlboký nádych, pomalý výdych a opäť hlboký nádych..."
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils
 
Príspevky: 689
Registrovaný: 2. Mar 2007, 12:19

Poslaťod oreganka » 11. Okt 2007, 11:58

nils, toho kto skrta zapalkou si treba okamzite predstavit na toalete 8) a flame je uduseny v zarodku .. to mi s laskou radil moj drahy dedecek - akademik, filozof, majitel vcelieho kralovstva a sofistikovany estet :P
oreganka
 
Príspevky: 168
Registrovaný: 20. Jún 2007, 14:17

Poslaťod Kaca » 11. Okt 2007, 12:04

Nils píše:napriek tomu, že som občas vznetlivý, pravidelne praktizujem dychové cvičenia typu: " Hlboký nádych, pomalý výdych a opäť hlboký nádych..."

No, dycham s Tebou... ako dlho este?
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod Nils » 11. Okt 2007, 12:21

...TO THE END, KACA!! BECAUSE WE ARE PIT BULLS !!!
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils
 
Príspevky: 689
Registrovaný: 2. Mar 2007, 12:19

Poslaťod Jaro » 11. Okt 2007, 12:26

Kaca píše:tana,

ono sa to tu uz trosicku zvrhlo. Povodne bola tema o tom, akeho psa si KUPIT. Ak si psa idem kupit, tak potom jedine s PP. Ak psa najdem na ulici, je mi jedno, co to je. Samozrejme, nik netvrdi, ze pes s PP nebude mat ziadne problemy. Ja sama sm dokonca niekde pisala, ze sestra mojej kokrice kusla na vystave rozhodcu. Ale sama isto uznas, ze u psa s PP, pokial je chov vedeny cielene, sa taketo neziaduce prejavy a povahove vlastnosti vyskytuju urcite menej ako u psov, u ktorych mnozenie prebieha nekontrolovane. To je vsetko, co som k tomu chcela napisat.


Kaca , Fraga ale ste sa rozohnili . Tana asi nevie ze polovne psy bez PP nemozu absolvovat skusky polovnej upotrebitelnosti alebo vlohove skusky . Tak ju neukamenujte ked ma medzeri :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. okrem ineho mam kokra bez PP ale pracant je to super . :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro
 
Príspevky: 409
Registrovaný: 1. Nov 2005, 15:39
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron