dôvod prečo psa s PP

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Anja » 10. Okt 2007, 10:14

tigricka píše:Emor, nečerti sa, ja ti viem dať za pravdu. Som to pokašlala so psíkom, mám ho bez PP a niekedy sa chová ozaj ako xxxxx. A to mu venujem všetok svoj voľný čas... Síce je krásny, o tom potom, ale je tvrdohlavý. Tiež mi ho každý obdivuje ako tú čivavu, o ktorej tu je hádka, ale to nestačí. Uvedomila som si, že by som niekedy chcela mať aj šteniatka, ale čo keď už z neho ostanú degenerovaný blbečkovia? Mária vie, ako to je u tých bez PP pokrížené? Síce mi majitelia povedali, že jeho rodičia pred piatimi rokmi nezískali PP, lebo boli odpadový psi z papierakov. Niekedy sa dávali len prvým tuším štyrom psom PP, alebo tak nejako to bolo. Ako napr. mám kolegu, ten veselo kríži otcov s dcérami. A vôbec ho to netrápi...Ešte sa čuduje, že ja nekšeftím so psíkmi, lebo ich mám rada.Má westíkov, buldočkov, čivavy a neviem aké lukratívne rasyktoré sú teraz moderné. Krmi ich pomyjom a predáva ich výlučne na vývoz. Vraj si granule nezaslúžia a ani iné jedlo... A taká je väčšina chovateľov. Teraz v nedeľu s ním idem na cvičisko prvý krát. Ozaj, môže tam ísť vôbec pes bez PP? Nieže ma tam vysmejú?Síce bude len na stráženie, ale už ma to vcelku jeduje, že som nekúpila psa s PP. Ale ináč mu dávame všetku lásku, lebo vie byť aj super psík z neho... Len tolko som chcela.


Ak ta vysmeju kašli na nich.mne sa to už tiež stalo a kym som sa nestretla s pravymi cvičitelmi tak som myslela že je to normalne.Pravy cvičitel berie psa ako psa a nie podla pp alebo plemena!!!!!!!
Obrázok užívateľa
Anja
 
Príspevky: 64
Registrovaný: 24. Mar 2007, 16:43

Poslaťod Kaca » 10. Okt 2007, 11:10

tigricka,

urob presne, co Ti radi rea: Ak Ta vysmeju, odid (ja by som ani nepodakovala). Poznam vela ludi, ktori cvicia s krizencami, teda 100% "bezpapierakmi" a su spokojni. Len si davaj pozor na vyber cvicaku, najskor by som sa tam sla pozriet bez psa a sledovala, co tam robia a ako sa spravaju ku psom aj ludom. Emor ma pravdu v tom, ze tvrdohlavost nemusi byt dosledkom PP, to je ako u ludi: kazdy clovek aj pes je ina osobnost a co plati na jedneho, nemusi platit na druheho. Takze ziadne zovseobecnovanie. Iste, platia urcite principy, ale jemnostky sa musis naucit sama (resp. Ti ich niekto poradi, kto tomu trosku viac rozumie) :). Vela uspechov! Ake je to plemeno?
Btw, ak boli "odpadovi" z papierakov, tak jedine tak, ze mali nejake vady. A to by mala byt pre Teba vystraha! Neodporucam dalej mnozit... A ten Tvoj kolega nie je ziadny chovatel, ale obycajny mnozitel, ktoremu vobec nejde o lasku ku psom, ale iba o obycajny kseft. A to je obrovsky rozdiel! O takych mnoziteloch sa tu uz popisalo dost, nebudem sa dalej rozpisovat...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod rea » 10. Okt 2007, 11:11

Anja píše:Ak ta vysmeju kašli na nich.mne sa to už tiež stalo a kym som sa nestretla s pravymi cvičitelmi tak som myslela že je to normalne.Pravy cvičitel berie psa ako psa a nie podla pp alebo plemena!!!!!!!


Dobrý cvičiteľ vie dobre pracovať so psom, nemusí to ale vedieť s ľuďmi a ak im to dokáže povedať, klobúk dolu. To, že vie vysvetliť psovi, čo od neho chce, ešte neznamená, že má trpezlivosť na to,vysvetľovať základy, ktoré on robí automaticky, niekomu, kto sa ešte len učí svojmu psovi rozumieť. Cvičiť psov a komunikovať s ľuďmi je totiž veľký rozdiel. Ďalej je rozdiel riešiť problémové správanie psa a cvičiť podľa skúšobného poriadku so správne pripraveným psom. Preto píšem, že toho,kto vám bude radiť s vašim psom,treba dobre vyberať. Keď som ako malé dievča chodila na cvičák, mala som za zlé tým ľuďom tam, že sa mi nevenujú. Dnes to trochu chápem...
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea
 
Príspevky: 194
Registrovaný: 4. Sep 2007, 20:43
Bydlisko: Jablonica

Poslaťod Nils » 10. Okt 2007, 11:35

rea píše:Dobrý cvičiteľ vie dobre pracovať so psom, nemusí to ale vedieť s ľuďmi a ak im to dokáže povedať, klobúk dolu. To, že vie vysvetliť psovi, čo od neho chce, ešte neznamená, že má trpezlivosť na to,vysvetľovať základy, ktoré on robí automaticky, niekomu, kto sa ešte len učí svojmu psovi rozumieť.


načo je ľuďom, ktorí chcú svojho psa naučiž základnú poslušnosť alebo s ním ďalej pracovať takýto "odborník" :?: :idea: taký človek je pre začiatočníka nepoužiteľný. skutočný odborník by mal poznať nielen psy, ale aj ľudí :!: :idea: - pravda, pokiaľ hovoríme o niekom, kto sa venuje aj nováčikom či menej skúseným psovodom...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils
 
Príspevky: 689
Registrovaný: 2. Mar 2007, 12:19

Poslaťod rea » 10. Okt 2007, 12:04

Nils veď to... Ľudia, ktorí majú so psom problém vo vzťahu, týkajúci sa výchovy a socializácie, ale pritom si myslia, že potrebujú napríklad len zdokonaliť poslušnosť, psík na nich občas zavrčí, alebo urobí doma mláčku, skočia na cvičák, kde ich vysmejú, v lepšom prípade neporadia... V horšom poradia tak, že majiteľ "obyčajného" psíka to nezoberie a až po pár takýchto skúsenostiach začne selektovať, od koho si dá poradiť. Vina je na oboch stranách, bohužiaľ. Zdanlivo to nesúvisí s témou, ale povedzme si, kam zaradia na niektorých cvičákoch tí skúsení, ktorí aké také súvislosti poznajú, človeka, ktorý tie súvislosti nepozná, príde po radu so psíkom bez PP, alebo nedajbože s krížencom...
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea
 
Príspevky: 194
Registrovaný: 4. Sep 2007, 20:43
Bydlisko: Jablonica

Poslaťod sonča » 10. Okt 2007, 12:16

emor napísal: podstatne je ze je ti to jedno odkial sa ta tvoja "civavka " vzala . a to je alfou omegou ludskej hluposti nepozriet si ani o centimeter dalej od nosa a uvedomit si suvislost.
maj si svojho psa. a maj ho rada a nech ho fotia nielen turisti ale aj obchodny cestujuci a akopletne vsetci domorodci . kam sa s nou vyberies.
tvoj pristup k veciam ako je chov je vsak prilis naivny a neberie v uvahu ani trivialnu podstatu preco - odkial kde a kam chov smeruje a co preto urobim ja ty alebo ona sama , osobne. :!: 8)[/quote]
____________________________

pre cynického emora: moja "čivavka" je čivavka (predstav si, že veterinár mi do jeho očkovacieho preukazu automaticky napísal chihuahua, ani sa ma nepýtal, čo to je za plemeno. Tak to po prvé.
Už som tu povedala, že nebudem odsudzovať chovateľov, ktorí mi ponúkajú práve takúto čivavu, akú mi s papiermi nikto neponúkol. Možno to má len tú chybu, že si ju mali dať zaregistrovať ako nové plemeno(ako napr JRT). Možno názov Vydarenejšia čivava.
Pre tigričku, ktorá má strach, že jej bezpapieráka nezoberú na výcvik, prosím ťa, neber vážne tie kecy o PP psoch, čo tu čítaš, nie sú to žiadny super zdraví a super inteligentní géniovia.
Pre kacu: každý pes je odraz svojho majiteľa, keď máš ty až troch bezpapierákov s fyzickými, ale hlavne psychickými problémami, tak sa v prvom rade zamysli sama nad sebou.
Oreganka, vieš prečo nenájdeš obyčajne v útulku psa s PP? Lebo málokto tam dá psa, za ktorého vyvalil viac ako 10 tisíc,
ako tam tak isto nedá bezpapieráka za 10 tisíc.
pre mairi: a čo keď poznáš predkov svojej kólie do desiateho kolena, my máme v okolí napr. štyroch pražských krysaríkov, všetci s PP, jeden prerástol štandard o tretinu, druhý je bojazlivý, tretí sa ježí a chystá sa zúriť pri každom psovi, a štvrtý okrem aportovania nezvládol nič, a odkedy majiteľovi 2x utiekol na druhý koniec sídliska, tak chodí chudáčik len na vodítku. A navyše jeden má vleklé lupiny. Takže kde máš záruku s PP?
A ešte sa tu niekto vyjadril niečo ako o bezpapierových blbečkoch, tak to už je sila. To je ako keď degenerovaní Habsburgovci odsudzovali všetkých okolo seba, lebo oni mali na papieri vlastníctvo modrej krvi. Mať psa iba s PP je prežitok, dávno to patrí do minulosti.
A ešte o tých chovateľoch s PP. Poznám jedného, ktorý tak zničil dogu bordeaux na kšeft so štencami, že teraz má 7 rokov a ledva vláči nohy.
sonča
 
Príspevky: 47
Registrovaný: 10. Máj 2007, 12:36

Poslaťod sonča » 10. Okt 2007, 12:22

____________________________

pre cynického emora: moja "čivavka" je čivavka (predstav si, že veterinár mi do jeho očkovacieho preukazu automaticky napísal chihuahua, ani sa ma nepýtal, čo to je za plemeno. O P R A V U J E M, aby sa toho niekto nechytil, nebol to očkovací preukaz, ale jeho cestovný pas.
sonča
 
Príspevky: 47
Registrovaný: 10. Máj 2007, 12:36

Poslaťod Nils » 10. Okt 2007, 12:25

rea píše:kam zaradia na niektorých cvičákoch tí skúsení, ktorí aké také súvislosti poznajú, človeka, ktorý tie súvislosti nepozná, príde po radu so psíkom bez PP, alebo nedajbože s krížencom...


...začal som chodiť na jeden cvičák s tým, že som povedal aký je môj cieľ, ale s tým, že takmer nič neviem - a teraz budem sledovať ako ku mne budú pristupovať.zatiaľ sa to vyvíja veľmi sľubne...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils
 
Príspevky: 689
Registrovaný: 2. Mar 2007, 12:19

Poslaťod rea » 10. Okt 2007, 12:31

Nils píše:
rea píše:kam zaradia na niektorých cvičákoch tí skúsení, ktorí aké také súvislosti poznajú, človeka, ktorý tie súvislosti nepozná, príde po radu so psíkom bez PP, alebo nedajbože s krížencom...


...začal som chodiť na jeden cvičák s tým, že som povedal aký je môj cieľ, ale s tým, že takmer nič neviem - a teraz budem sledovať ako ku mne budú pristupovať.zatiaľ sa to vyvíja veľmi sľubne...


jasné, pripomenul si mi moju obľúbenú a často v tejto problematike používanú vetu - česť výnimkám. A ešte jednu - nemusí byť všetko len čierne, alebo biele. Tak je to aj pri psoch s PP, len na chovateľov psov sPP, ktorí nekonajú vo všetkom tak, ako by mali, sú lepšie páky.

Sonča bojuješ za práva tých "obyčajných" psíkov, len bohužiaľ, nevidíš súvislosti na druhej strane, ak budeš chcieť a otvoríš oči, časom na ne prídeš.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea
 
Príspevky: 194
Registrovaný: 4. Sep 2007, 20:43
Bydlisko: Jablonica

Poslaťod Amaguk » 10. Okt 2007, 12:32

cvicitel, ktory odmietne krizenca ja u mna psi rasista. K takemu by som nikdy so svojim psom na vycvik nesla, lebo takyto postoj svedci o urovni dotycneho a jeho vztahu ku zvieratam.:evil:
Nastastie, su aj cvicaky, kde orieskov prijmu s otvorenou narucou, ako hociakeho ineho psa.
Obrázok užívateľa
Amaguk
 
Príspevky: 567
Registrovaný: 28. Júl 2007, 19:05
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Kaca » 10. Okt 2007, 13:40

sonca

prosim, skus si precitat, co Ti ludia pisu. A necer zuby automaticky. Nebudem pisat za ostatnych, iba za seba:
každý pes je odraz svojho majiteľa, keď máš ty až troch bezpapierákov s fyzickými, ale hlavne psychickými problémami, tak sa v prvom rade zamysli sama nad sebou.

ved prave, ti psi sa dostavaju do zivota. Myslim, ze som sa zamyslala dost nad tym, ako ich do toho zivota vratit. Zobrala si si niekedy domov utyrane zviera, ktore sa boji, ked mu chces hoit lopticku alebo sa s nim hrat? Ktore je tak vychrtnute, ze nezistis, ze je v polovici kotnosti? Ktore sa boji chodit popri mreziach, ktore bolo palaene, dusene, mlatene, postrelene, mozno znasilnovane? Nie? Tak potom, prosim, nehovor nic o tom, kto sa ma nad sebou zamysliet. Skus sa skor zamysliet nad sebou Ty - a to nehovorim ani posmievacne ani v zlom. Skus sa zamysliet nad tym, preco ludia robia take hluposti, ze zviera zachrania, alebo si kupia papieroveho tvora. A preco nepodporuju takych "chovatelov", o akom pisala napriklad tigricka. Viac Ti k tomu nemam co napisat...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca
 
Príspevky: 325
Registrovaný: 12. Sep 2007, 10:56
Bydlisko: Sastin Straze

Poslaťod Amaguk » 10. Okt 2007, 13:50

Kaca, kasli na to. Snazit sa o osvetu u niekoho, kto za najvacsie vitaztvo povazuje to, ze jej psa si fotia turisti v Taliansku a ze vyzera ako z nejakeho pripeceneho filmu, a kto sa nehanbi urazat cloveka, ktory sa stara o psov s problemami, je zbytocna strata casu a energie...niektori ludia na to proste inteligencne nemaju,aby si iste veci uvedomili a pochopili a tato osoba zjavne patri k nim... :?
drzim tvojim peskom palce!!! :)
Obrázok užívateľa
Amaguk
 
Príspevky: 567
Registrovaný: 28. Júl 2007, 19:05
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod tana » 10. Okt 2007, 15:13

Vsetci tu presadzujete jedno alebo druhe- pes s pp, alebo bez pp. Výhoda psa s pp je to ze majiteľ vie pôvod svojho štvornohého kamoša a predpokladanu povahu a zdravotný stav po predkoch, ktorý samozrejme nieje záručený aj u vážho haukáča.Ďalej ked vyrastie do krásy može chodiť po výstavach.
tak ako sa dá chodiť na cvičak so psom s pp tak aj bez pp a uspesne skladať skusky s výkonu ci podla národneho alebo mnedzinárodneho skusobného poriadku.
tak ako u psov bez pp sa nájdu riadne hajtri, zmetkovia, plašáci a výzorom ohavi, presne tak isto aj u psov s pp,ktorý možu mať aj tých naj úžasnejších najkrajsích a najtalentovanejších predkoch-genetika je nevyspitatelná.
Ja osobne chovám NO bez pp a mám sným uspesne zlozených pár skúšok aj vrcholových a zopar vítaztiev..mam ho nadovšetko rada, má svoj vek a chcem si zaobstarať druheho NO,ale tentokrát s pp a to len preto,aby som mohla chodiť, ked bude aspon tak dobrý ako ten moj bez pp aj po kvalifikačných pretekoch.a hlavne s chovatelskeho hladiska prispel k rozvoju a skvalitneniu plemena(ale to musi byt fakt dobrý pes)co sa s pezpapierakom,aj keby bol obrazne povedané najlepsí neda.
Co sa týka mna je mi jedno ci je pes s pp alebo bez pp.Ked má svoje miesto v rodine alebo splna potreby svojho majitela nemám vyhrady voci pp-abo bez pp.tak ako bolo povedane:nemože byť vždy len čierne alebo biele.presne tak isto sa nikdy nebudu chovat(ani nikdy nechovali)len psi s preúkazom povodu, alebo len psi bez pôvodu.
A čo sa útulkoch týka každý pes s pp sa dá predať trebarz aj za babku hoc je dement a posera,práve koli svojmu povodu.Ked to bezpapierak nema ziaden povod teda ziadnu hodnotu a preto konci tam kde skonci,trebarz aj vtom utulku. :wink: a nehadať sa :D
tana
 
Príspevky: 56
Registrovaný: 5. Okt 2007, 20:27

Poslaťod sonča » 10. Okt 2007, 15:55

Kaca píše:sonca

prosim, skus si precitat, co Ti ludia pisu. A necer zuby automaticky. Nebudem pisat za ostatnych, iba za seba:
každý pes je odraz svojho majiteľa, keď máš ty až troch bezpapierákov s fyzickými, ale hlavne psychickými problémami, tak sa v prvom rade zamysli sama nad sebou.

ved prave, ti psi sa dostavaju do zivota. Myslim, ze som sa zamyslala dost nad tym, ako ich do toho zivota vratit. Zobrala si si niekedy domov utyrane zviera, ktore sa boji, ked mu chces hoit lopticku alebo sa s nim hrat? Ktore je tak vychrtnute, ze nezistis, ze je v polovici kotnosti? Ktore sa boji chodit popri mreziach, ktore bolo palaene, dusene, mlatene, postrelene, mozno znasilnovane? Nie? Tak potom, prosim, nehovor nic o tom, kto sa ma nad sebou zamysliet. Skus sa skor zamysliet nad sebou Ty - a to nehovorim ani posmievacne ani v zlom. Skus sa zamysliet nad tym, preco ludia robia take hluposti, ze zviera zachrania, alebo si kupia papieroveho tvora. A preco nepodporuju takych "chovatelov", o akom pisala napriklad tigricka. Viac Ti k tomu nemam co napisat...



aj ja som chodila do útulku na POlianky a brávala som si psíkov na vychádzky, kým som si nekúpila svojho. Myslím, že sa toto celé nejako obrátilo. Aj ja bránim týrané zvieratá, dokonca keď niekto šklbe svojim psom na ulici, tak sa naňho vrhnem. Ja tu stále rozprávam o tom, že sa tu nadradene vyjadrujete ako o menejcenných blbečkoch o psoch bez PP(a prečítaj si príspevky, a nájdeš tam tie slová), a úplne tu magoríte ľudí, že už sa začínajú báť, že či im psa bez PP zoberú na cvičák, a či ich nevysmejú, Tak to je fakt sila.
sonča
 
Príspevky: 47
Registrovaný: 10. Máj 2007, 12:36

Poslaťod rea » 10. Okt 2007, 16:24

Sonča skús si to nebrať osobne a pozrieť sa na to trochu širším pohľadom, nie len z pohľadu toho, že máš svojho psa určite rada, ja pekný a šikovný. Nie všetci tu hovoria o psoch bez PP ako o blbečkoch, tak sa skús zamyslieť aspoň nad tým, čo píšu tí, čo ťa neurážajú, myslím, že sa tu nájdu aj také príspevky. Chcela by som sa opýtať, aké druhy čiváv to vlastne sú, keď ich je okolo 20, skús mi prosím napísať aspoň 5, ak môžeš.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea
 
Príspevky: 194
Registrovaný: 4. Sep 2007, 20:43
Bydlisko: Jablonica

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron