fosilia píše:Ked obidem tvoje pubertacke ironicke poznamky, tak nevkladaj texty ako napr. stravitelnost mlieka do mojho textu.
Stravitelnost sa u psov hodnoti cez vysusene extrementy.
A o tom som vobec nepisal. Ked uz chces pisat presne tak pis o absorbcii a vyuzitelnosti jednotlivych latok pre organizmus dospeleho psa. Dufam ze sa bavime o Cows milk lebo slovo mlieko je dost siroky pojem.
Takze popis mi, ktore latky z kravskeho mlieka kupeneho v obchode dospely pes absorbuje, pretoze ja tvrdim, ze je to pre neho obycajna biela voda.
Mimochodom s tym bielym mocom to bolo fakt dobree. Pobavil si ma.
Pokial sa dostanes k dokumentom od API o testoch na zvieratach nemenovanych spolocnosti tak tam najdes aj testy robene s mliekom a vodou na psoch. Dalej to nebudem rozvadzat lebo je hadam niektorym jasne ako to dopadlo. V dnesnej dobe sa zacalo o mlieku pisat viac a verejnost sa konecne dozvedela ako to vlastne s kravskym mliekom a jeho pitim je.
Ono chovat NO dnes a pred 20-timi rokmi je dost velky rozdiel. Slovo intolerancia bol neznamy pojem a o skodlivosti kravskeho mlieka sme nevedeli vobec nic. Po uspesnom prepasovani steniat NO do Ceskoskoslovenska a nasadeni kravskeho mlieka nastala pohroma.
Bohuzial sme nevedeli co sa dnes pise v kazdej lepsej odbornej knihe.
Cows milk especially will cause diarrhea and very soft stools...
Dnes je viacero plemien na laktozovu intoleranciu v pohode, ale krmit psa po odstaveni kravskym mliekom je zbytocne a moze v niektorych pripadoch byt velmi skodlive. Proste kravske mlieko je pre dospeleho psa tazko stravitelne a vekom podobne ako ludi moze dochadzat k odvapnovaniu - osteoporoze. Preto nie nahodou je v spravnej vyzive dospeleho psa ci dospelych ludi zaradeny jogurt, tvaroh alebo spominane acidko. A kravske mlieko sa nedoporucuje zvlast v starsom veku vobec pit.
fosilia píše:Komunikovat s tebou je velmi tazke, pretoze tvoje zvlastne chvalenkarstvo je dost trapne. Kolko steniat si odchoval a podobne otazky si ponechaj pre tych , ktori si svoje stanice zalozili po roku 2000 a na zaklade kratkeho odchovu nemaju dostatok skusenosti aby takto mudrovali ako ty. Co je to odchovavat stenata na kravskom mlieku?
Ked budes v mojom veku a tvoje skusenosti budu mat cislo 20 potom mozes oponovat vsetkym tym ako kravske mlieko v starsom veku neskodi a pod.
Inac je to diskusia o nicom len tvoje neustale ironicke pubertacke poznamky. Tym ta nechcem urazit ale trocha sebareflexie ti nezaskodi.
Radsej sa prid pozriet k nam do BA na Majstrovstva sveta NO uz mas len dva dni ako mudrovat o niecom co napisali ini borci ako ja alebo ty.
Je zaujimave ze aj na tejto ci inych strankach sa chovatelia tak strasne mylia a je dobre, keby si im napisal ako ty uspesne odchovavas na kravskom mlieku.
www.nemeckyovcak.cz/pes-vite-ze.php
www.nemeckyovcak.cz/pes-vite-ze.php píše:Kravské mléko je naprosto nevhodné, protože jeho výživová hodnota je pouze kolem 250 – 300 kJ/l, kdežto mléko feny má asi 530 kJ/l. Jako náhražku lze použít také ředěné mléko Tatra v poměru 5 dílů Tatry na 1 díl vody.
emor píše:v kazdom pripade je mlieko pre psa dobra cast potravy. kysle mlieko este o nieco lepsia ,vdaka milecnym bifido-kulturam a lepsej stravitelnosti.
ovciarksy a pastiersky psi boli storocia chovani na mliecnych "zvyskoch" a bola to ich primarna potrava. - o granuliach a vyvazenom krmeni ich majitelia ani nechyrovali a nelamali si tym hlavu. psi boli v zatazi o akej sa dnesnym ovciakom moze len snivat a dozivali sa bezproblemov 13-17 rokov.
Tula píše:Aj ja s tebou emor súhlasím a fosila mlioeko možeš piť ty a nie psy
fosilia píše:Cows milk especially will cause diarrhea and very soft stools...
Dnes je viacero plemien na laktozovu intoleranciu v pohode, ale krmit psa po odstaveni kravskym mliekom je zbytocne a moze v niektorych pripadoch byt velmi skodlive. Proste kravske mlieko je pre dospeleho psa tazko stravitelne a vekom podobne ako ludi moze dochadzat k odvapnovaniu - osteoporoze. Preto nie nahodou je v spravnej vyzive dospeleho psa ci dospelych ludi zaradeny jogurt, tvaroh alebo spominane acidko. A kravske mlieko sa nedoporucuje zvlast v starsom veku vobec pit.
...repr^zent píše:Tula píše:Aj ja s tebou emor súhlasím a fosila mlioeko možeš piť ty a nie psyfosilia píše:Cows milk especially will cause diarrhea and very soft stools...
Tula vsetkych si nas ohuril. Gratulujem. Moj posledny prispevok k danej teme. Slubujem.
emor píše:najdi nejaky odkaz na skodlivost mlieka pre psov na kynologickych strankach.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť