Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod Nils » 4. Okt 2007, 7:36

lucik píše:
no, myslim, ze nerozumiem tvojmu rozmyslaniu, ale ok..

a pritom je t také prosté - pozri si niekedy svoje slnečné okuliare a príbalový leták k nim.
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Re: krmivo

Poslaťod emor » 4. Okt 2007, 8:07

...repr^zent píše:
emor píše:konecne nieco rozumne. :idea: 8)

jj, fosilia sa da citat, na rozdiel od tvojho postu sa clovek aj nieco dozvie. :)

:lol: no citat sa das aj ty . ale bohuzial od teba sa nedozvie nikto nic. :lol:

a ad fosilia - ano da sa ciata a vela z toho vyzera rozumne. no velakrat tvrdi co by si nemal dovolit tvrdit. a podla mna to tvrdi tendencne a koli zaujmu nie najuslachtilejsiemu. takze asi tak. 8)
Obrázok užívateľa
emor

emor

Poslaťod fosilia » 4. Okt 2007, 8:42

no velakrat tvrdi co by si nemal dovolit tvrdit...

Za prve vsetko je len moj osobny nazor a nic viac. Mozno by nebolo zle uviest nieco konkretne.
Obrázok užívateľa
fosilia

Re: emor

Poslaťod emor » 4. Okt 2007, 9:29

fosilia píše:no velakrat tvrdi co by si nemal dovolit tvrdit...

Za prve vsetko je len moj osobny nazor a nic viac. Mozno by nebolo zle uviest nieco konkretne.

aj keby si neuviedol ze je to len tvoj nazor alebo zamer. aj tak by bol len tvoj.
precitaj si a skus najst informacie ktore podavas ako svatu pravdu s dokazovanim ich nezvratnosti. citovat nebudem . je ich dost. a nie len na tomto fore.:-P :wink:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod ...repr^zent » 4. Okt 2007, 13:40

emor pokial mas nejake tajne informacie o kolaborantovi fosilii, tak sem s nimi. Aj s dokazmi samozrejme. Budeme ti vdacny aj s nasimi psami.
Zatial si nic konkretne nepostol a styl tvojhop pisania mi silne pripomina slovnik nasho ex-ex-ex byvaleho premiera, co vsetko vedel, vsade bol a na vsetko ma dokaz, len sme ten dokaz nikdy nevideli...
Neviem ake mas averzie voci fosilii, teraz uz mozno aj voci mne, ale je vhodne byt konkretny. Hodne to zjednodusuje tuto obmedzenu offline komunikaciu.
Aby si nemal nejake konspiracne vodojemy, tak fosiliu poznam asi tak, ako poznam teba. Nemam nic proti tebe a ani sa tu na fore nechystam niekoho urazat, ci bez dokazov obvinovat, zosmiesnovat. Aj ked niektore prispevky su dost ubohe, ci totalne OT.
Thread krmiva je o hodne na vyssej urovni, ako mnoho inych tem a to vdaka fosilii, nie vdaka emorovi ktory prisiel a povedal, co povedal.
Takze zaverom.
Ak sa vyznas a mas nieco konkretne, tak to sem postni. Budeme skutocne radi a budeme si ta potom aj vazit a prosit ta o rady.
Ak sa vyznas a nemas chut pomoct (na rozdiel od "zistnej" fosilie), tak si pls odpusti aj "vystizne" komentare.
Zatial u mna o hodne bodov vedie fosilia, ale opakujem: Nie som jej slepy fanda, ani clovek ktory ma problem zmenit nazor, ked ma niekto presvedci, ze sa mylim.

@ fosilia:
FM ma vsade tvrdi, ze nepouziva chemické antioxidanty. Kyselina sorbova (E200) tam co hlada kua! Alergen co nici B12-ku podla wikipedie (aj ja googlim :) ) Je to hodne blbe, resp. cim to kompenzovat. Lebo to vyzera tak, ze moj APBT na nich (Potato & Fish Puppy) bude hoodne dlho + varena strava samozrejme. Ma alergiu na psenicny lepok. :( Vdaka za osobny nazor.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod emor » 4. Okt 2007, 13:54

:wink: forum je o nazoroch. moj nemusis brat v uvahu. ostatne ani to necakam. ale niekto sa mozno pribrzdil na tom, ci je to "odborne" rozpytvavanie skor na uzitok alebo na skodu. hento je dobre a tamto nie.

:lol:

to co je dobre jednemu - nemusi byt druhemu a naopak.
ale ak fosilia tvrdi ze mlieko je pre psa nestravitelne . tak asi nie je moc propagatorom realne fungujucich veci pocas storoci overenych.

a koho ti pripominam. mi je vpodstate sum a fuk. ja som tu na fore podpisany menom aj dokonca telefonom. :wink: mozno je sranda preco fosilia nie. ale to asi tiez len nejaky trapny konspiracny blabol. :wink:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod emor » 4. Okt 2007, 13:57

alergia na psenicny lepok... je to problem velkeho mnozstva psov. a preco.? lebo psenica, ako skoro nosna cast potravy v granuliach a tou u vacsiny granul je - je proste neprirodzena strava pre masozravca. tym padom vyvolava reakcie ake vyvolava. ale skus psovi davat maso a chlieb. uvidis ci sa tam prejavi alergia na lepok. :wink: na 95% nie. a to je celkom zaujimava vec.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod lucik » 4. Okt 2007, 17:02

Nils píše:
lucik píše:

a pritom je t také prosté - pozri si niekedy svoje slnečné okuliare a príbalový leták k nim.

od timtonov :)
Obrázok užívateľa
lucik

Krmivá

Poslaťod Esona » 4. Okt 2007, 17:54

Fosilia ,kore krmivo je lepsie NUTRA Gold -Large breed adult dog ,alebo PROPLAN -Performance .Viem, ze si neni zastancom granul ,ale prosim o tvoj nazor .Dakujem .
Esona

Re: Krmivá

Poslaťod fosilia » 4. Okt 2007, 20:16

Esona píše:Fosilia ,kore krmivo je lepsie NUTRA Gold -Large breed adult dog ,alebo PROPLAN -Performance .Viem, ze si neni zastancom granul ,ale prosim o tvoj nazor .Dakujem .

Ked chces porovnanie dvoch rozdielnych produktov alebo presnejsie krmiv na roznu zataz skusim vymenit to druhe krmivo na Proplan adult large breed.
Tu je hadam jasna odpoved v prospech Nutra Goldu. Od podielu cisteho masa cez podiel proteinov az po mnozstvo a pomer min.latok. Samozrejme
v prípade krmenia psov velkych plemien. Vyraz lepsie nie je spravny, ale cisto teoreticky na zaklade zlozenia a ciastocnej analyzy je NG na tom velmi dobre az ukazkovo.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod Nils » 4. Okt 2007, 20:55

lucik píše:
Nils píše:
lucik píše:

a tak :idea: ...tak ťe chyťaju šecki ľuče :lol:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod ...repr^zent » 5. Okt 2007, 2:07

sorry, ze sa opakujem.
...repr^zent píše:
FM ma vsade tvrdi, ze nepouziva chemické antioxidanty. Kyselina sorbova (E200) tam co hlada kua! Alergen co nici B12-ku podla wikipedie. Je to hodne blbe, resp. cim to kompenzovat. ?

zabudol som tam dat otaznik. :oops:
Mas na to fosilia nejaky nazor, radu? Dakujem.

emor, ten chlieb vyskusam tnx, ale pochybujem, srackuje mi aj z ryze... kupil som uz aj hnedu, tu som zatial neskusal, nechcem to prehanat s castymi pokusmi. Testujem tak raz za 2 tyzdne po troskach, ked bol malinky si hodne vytrpel, co sa zradla, vetosa a jeho drb..tych, nikam neveducich pokusov tyka. Akurat to stalo kopec penazi a pes skoro skapal.
:evil:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod lucik » 5. Okt 2007, 6:20

Nils píše:
lucik píše:
Nils píše:
lucik píše:

a tak :idea: ...tak ťe chyťaju šecki ľuče :lol:

si pis.. som komplet pripecena 8)
Obrázok užívateľa
lucik

krmivo

Poslaťod fosilia » 5. Okt 2007, 7:35

...repr^zent alergie su dosledkom viacerych faktorov. Jednym z nich je samozrejme strava. Ludia sa brania ale u psov ci inych zvierat sa pozornost na spravnu vyzivu berie ako blbost a vacsinou to konci ved aj ludia nejedia zdravo. Dalsou ukazkou stupidnych reklam je oslava krmiv, ktore podla zlozenia nemaju vela spolocneho so slovom masozravec.

Psenicny lepok a alergia nan u psov nemusi byt uplne presna diagnoza. Hnackuje aj z ryze. Ono totiz aj ryza je alergen. A v tomto pripade bude jedno ci bude so supkou alebo bez nej. Tych spustacov moze byt viac.

Firstmate pouzival kyselinu sorbovu a samozrejme text ze nepouziva chemicke konzervanty bol prinajmensom klamlivy. Ucel svedcil prostriedky. To sa vsak dialo hlavne u ceskeho dovozcu a na oficialnych strankach som nic take necital. Dnes uz pouziva proti bakteriam a pliesnam kyselinu propionovu. Ta je samozrejme v poriadku. Treba sa pozriet na obal vreca a jednoducho si to skontrolovat.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod Zolo » 5. Okt 2007, 10:12

Nechcem vstupovať do Vašich vysokoodborných debát. To, čo chcem dať do Vašej pozornosti je len jedna veta - múdrosť klasika Immanuela Kanta : Skúsenosť bez teórie je slepá, ale teória bez skúseností je iba intelektuálna hra... :shock: Nech si každý z tohto vyberie čo uzná za vhodné a čo mu pasuje, prípadne nech sa vidí v jednom, či druhom.
Zolo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia